Catalunya en Comú Podem visita el Canal per “tornar a les polítiques del 80% de consens”

Tres candidats a diputat pels comuns: Lucas Ferro, David Cid i Ana Aroca, aposten per un “moviment popular per reconstruir Catalunya” i fer una proposta “de canvi tant a Catalunya com a la resta de l’Estat”.

Aroca, Ferro i Cid al Centre Comunitari Pont de la Cadena // Jose Polo

El Centre Comunitari Pont de la Cadena del barri del Canal ha estat el lloc escollit per Catalunya en Comú Podem per fer el seu acte de campanya electoral de les eleccions al Parlament del 21-D a Molins de Rei. Els comuns, com es coneix la coalició que uneix Podem, Iniciativa i Barcelona en Comú en l’àmbit català, han portat tres candidats a diputat: Lucas Ferro i Ana Aroca -tots dos de Molins de Rei i que van en els números 8 i 25 a les llistes respectivament– i a David Cid, que va de número 7.

“Tenim una proposta clara que té tres eixos: tornar a les polítiques del 80% del consens deixant enrere la via unilateral i el 155; recuperar l’autogovern de Catalunya i aprofundir-hi amb una hisenda pròpia i solidària; i aconseguir un govern que treballi pel dia a dia de la gent, per aquells que no arriben a final de mes, pels 500.000 catalans que tot i tenir una feina tampoc hi arriben”, ha assegurat David Cid. “Volem saldar els dèficits que tenen l’educació pública i la sanitat pública, això ha de ser una prioritat i no ho ha estat per l’anterior govern de la Generalitat”, ha afegit el coordinador nacional d’Iniciativa.

“Creiem que la única solució possible a partir del 21 de desembre és tenir un govern per a tothom, un govern de progrés”, ha incidit l’ecosocialista. Sobre l’escenari que s’obre després de les eleccions i on les enquestes diuen que els comuns poden arribar a ser decisius per formar el nou govern de la Generalitat per l’aritmètica parlamentària, Cid ha apostat per “superar els blocs”. “No volem un govern del 50% contra l’altre 50%”, ha argumentat. “El que li estem dient molt clarament a ERC és que ha de deixar la via unilateral i al PSC que ha de deixar d’estar al costat de Ciutadans i el PP i apostar per un govern de progrés que faci d’una vegada polítiques socials, que han estat les grans oblidades al llarg d’aquests anys”, ha sentenciat David Cid, obrint la porta a la reedició d’un nou govern tripartit, aquesta vegada amb els comuns, el PSC i ERC.

Aroca, Ferro i Cid durant l’acte // Jose Polo

Per la seva banda, el molinenc Lucas Ferro ha destacat que “la unitat popular i ciutadana” ha estat “el motor històric de Catalunya”. “Si avui Catalunya és una nació és perquè les classes socials del país, les que van venir d’arreu del territori de l’Estat, van tenir la capacitat de construir un programa de majories, que defensés la immersió lingüística, l’escola pública, la igualtat social, el progrés o la sanitat, per exemple”, ha assegurat Ferro. Per al secretari general de Podem Molins de Rei, després del 21-D es pot veure una Catalunya “de dos blocs, una catalana que reclama la catalanitat en exclusiva i una Catalunya espanyola”. Segons ell, l’alternativa és “sumar forces amb un projecte que recuperi el fil popular de la història de Catalunya” posant sobre la taula “qüestions democràtiques que reivindicava el 15M”. “Necessitem un moviment popular per reconstruir Catalunya i fer una proposta de canvi tant a Catalunya com a la resta de l’Estat Espanyol”, ha resumit Ferro.

Per al número 8 a les llistes de Catalunya En Comú Podem, amb opcions reals d’entrar al Parlament, era “una il·lusió i una obligació” visitar el barri del Canal, el que té més tradició obrera a Molins de Rei, en aquesta campanya electoral. “Una quarta part de l’electorat està indecisa i hem encarat la campanya a peu de carrer amb actes de petit format amb la possibilitat que els assistents facin preguntes per intentar resoldre dubtes, per nosaltres és clau”, ha insistit el molinenc.

Recomanacions personalitzades