Un ballarí de 10 anys de La Casa Urbana guanya al campionat Rock da House de Porto

Pol Ribet, alumne de l’escola de dansa urbana de Molins de Rei La Casa Urbana, ha guanyat la competició de mini solista a la final del campionat internacional Rock da House que es celebra a Portugal. 

Pol Ribet durant la seva actuació a Porto que l’ha portat a guanyar el campionat // Rock da House

Té només 10 anys, està fent 5è de Primària i ha aconseguit erigir-se com el millor de la seva categoria en una competició de dansa urbana on hi havien arribat persones seleccionades de diferents campionats d’Espanya, Portugal i també Itàlia. Es diu Pol Ribet Flotats, i veient aquests èxits, ja té clar que es vol dedicar a la dansa.

El Pol viu a Corbera i és alumne de La Casa Urbana, una escola i entitat de dansa urbana que porta funcionant a Molins de Rei des del 2015, però porta ballant des que tenia 3 anys. El 2016 va ser el primer cop que es va presentar a un premi i va guanyar en un campionat a nivell estatal: Urban Display d’Irene Pallarés, que es celebra a Cornellà de Llobregat. Allà era en la categoria de miniparelles, acompanyat de Noelia Quintela.

Aquest any en la mateixa competició Urban Display, el Pol en solitari ha quedat 4t, mentre que ha quedat segon al Campionat Idance 2017. I a l’Urban Display també s’hi ha presentat un grup més nombrós d’alumnes de La Casa Ubana en la categoria Grup Junior, que ha quedat 4t. Tots ells, com que han quedat entre els cinc millors de la seva categoria, han estat seleccionats per a la final de Rock da House de Porto (Portugal).

Els altres van descartar anar fins a Portugal per motius econòmics, però el Pol (i la seva família) van decidir anar-hi per provar sort. “Pensava que quedaria entre els últims, els altres tenien molt nivell i a més jo era el més petit de la categoria, tant d’alçada com d’edat”, explica el Pol a Viu Molins de Rei. Però al final va quedar primer, per davant i tot dels guanyadors de la competició a nivell espanyol.

Això s’explica, segons Sandra Renau, fundadora de La Casa Urbana i coreògrafa, perquè van fer un canvi de la coreografia “aprofitant que el Pol havia pujat de nivell”. Van incorporar elements com un mortal -una acrobàcia aèria amb una tombarella enrere sense mans-, breakdance “d’alt nivell, amb moviments acrobàtics i visuals” i aprofitant “una música molt explosiva”. Renau, que treballa juntament amb el coreògraf Moisés Rojo, també ha guanyat el premi a millor coreògrafa del campionat Urbance de la Vall d’Hebron.

Recomanacions personalitzades