Marcos Ruiz aconsegueix tres rècords d’Espanya al Mundial d’halterofília

En la seva primera participació en un Campionat Mundial absolut, l’aixecador molinenc ha superat dos rècords d’Espanya i n’ha igualat un tercer. Ruiz ha estat vuitè en la categoria de 105 kg. D’altra banda, el Club Halterofília Molins de Rei guanya 19 medalles al Campionat d’Espanya sub 15. 

Marcos Ruiz durant la competició // Federació Espanyola d’Halterofília

Tot i que deia que volia trobar sensacions i que no hi anava per aconseguir marques, quan Marcos Ruiz puja a una tarima només sap fer una cosa: competir. L’aixecador de Molins de Rei ha participat en el seu primer Mundial absolut d’halterofília, disputat a Anaheim (EEUU), després de ser subcampió mundial júnior i campió d’Europa sub 23. Allà, en categoria de 105 kg, ha superat dos rècords d’Espanya i n’ha igualat un tercer.

Competint contra els més forts del món, deixant enrere les categories inferiors tot i els seus 21 anys, ha aixecat 211 kg en dos temps, superant el rècord d’Espanya de José Navarro, aconseguit l’any 2008. En arrencada ha igualat un altre rècord estatal, en aquest cas vigent des del 2006 en possessió de Santiago Martínez, fent una marca de 180 kg. La suma d’arrencada i dos temps l’ha portat a un total olímpic 391 kg, el que significa un altre rècord d’Espanya de Martínez, que al 2006 havia aconseguit una marca de 385.

Vuitè en arrencada i novè en dos temps, Ruiz ha assolit la vuitena posició en la classificació general. De fet, en arrencada s’ha quedat a només un kg del podi. Amb tot, una més que meritòria actuació per a una estrena en un Mundial absolut.

Precisament, Ruiz deia en una entrevista a Viu Molins de Rei que Santiago Martínez era un dels seus referents i que algun dia li agradaria “tenir les seves marques”. Encara no fa dos anys d’aquella conversa i ja ho ha aconseguit. Els Jocs Olímpics de Tokio 2020, el veritable objectiu del molinenc, encara queden lluny, però els seleccionadors són molt conscients del gran potencial del jove.

I el planter segueix trepitjant fort 

Els molinencs amb les medalles // David Soria

I mentre Ruiz s’estrena en categoria absoluta per la porta gran, el planter del Club Halterofília Molins de Rei, d’on va sorgir l’haltera, segueix trepitjant fort.

En el passat Campionat d’Espanya sub 15 la selecció catalana es va presentar amb un total de 16 participants, que era la representació més elevada de la història. D’aquests 16 esportistes, 13 són formats a Molins de Rei.

En aquesta competició els esportistes molinencs van aconseguir un total de 19 medalles. La selecció catalana va aconseguir-ne 24.

Recomanacions personalitzades