El Consell d’Infants renova els seus membres

L’ens que vol escoltar els més joves i fomentar la seva implicació en la societat ha renovat els seus membres. S’han presentat 74 candidats per a les 30 places que hi ha.

El II Consell d’Infants de Molins de Rei, per al curs 2017/2018 // Dan Costa — Ajuntament de Molins de Rei

Els nous consellers de Molins de Rei ja han pres possessió dels seus llocs. Al municipi, aquest càrrec no té res a veure amb els membres del govern de la Generalitat, sinó que es refereix al Consell d’Infants de Molins de Rei. Es tracta d’un òrgan creat ara fa un any per l’Ajuntament per “fomentar la participació dels infants a la vila i desenvolupar en ells valors com l’esperit crític, l’empatia i el diàleg”, indica el consistori.

Els membres són alumnes de 5è i 6è de Primària de les escoles de
Molins de Rei, de l’esplai L’Agrupa i de l’Esplai Spai. Per a aquesta segona legislatura, que dura un any, coincidint amb el curs escolar, hi ha hagut 74 candidats, dels quals 30 han acabat esdevenint consellers.

El nou Consell es va constituir el diumenge 19 de novembre a La Gòtica. Els consellers més veterans van fer el traspàs compartint la seva experiència en el càrrec amb els que ara arriben i van animar els nouvinguts.

Els consellers van rebre un encàrrec de l’alcalde, Joan Ramon Casals, i Carme Madorell (CDC), que en aquell moment encara era regidora d’Infància i Famílies –des de divendres passat ho és Eduard Suàrez (ERC). L’alcalde i la regidora els van fer propostes de temes a tractar. Per una banda, els temes que el passat Consell va proposar abordar en la següent edició: fer accions de suport als refugiats en la Setmana de la Solidaritat, debatre sobre la música en directe per a totes les edats i millorar la mobilitat a Molins de Rei. I per l’altra, l’eix que ja va marcar l’alcalde en la clausura del primer Consell: el civisme. Això inclou promoure la col·laboració amb les Viles Florides durant la Fira de la Candelera i treballar per un poble més net.

Recomanacions personalitzades