Molins de Rei obté un 2 sobre 5 a les Viles Florides

El jurat del projecte Viles Florides, que vol promoure la presència de flors i plantes als municipis, ha donat una puntuació de dues Flors d’Honor a Molins de Rei després d’examinar els seus carrers. La puntuació mínima és una flor i la màxima són cinc.

Ja s'ha indicat als accessos que Molins de Rei és una Vila Florida // Jordi Julià

Els accessos a Molins de Rei indiquen que és una Vila Florida // Arxiu — Jordi Julià

Molins de Rei, pel que fa als espais verds, necessita millorar. Així ho considera el jurat de les Viles Florides, un projecte impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que agrupa jardiners, productors i venedors de flors i plantes. El projecte vol promoure la presència plantes als carrers atorgant unes distincions que van de l’1 al 5 a tots els municipis que s’hi inscriguin. Participar-hi li costa 200 euros cada any a l’Ajuntament, tot i que el primer any ho paga l’empresa concessionària de la jardineria, Moix.

El jurat va visitar Molins de Rei al juny. El resultat ha estat una puntuació de dues Flors d’Honor. És a dir, un 2 sobre 5. Entre els municipis veïns, Sant Feliu de Llobregat, ciutat de les Roses, té 3 Flors d’Honor, mentre que Sant Just Desvern també en té dues i en canvi Sant Cugat del Vallès en té quatre.

Els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat del mobiliari urbà.

Molins de Rei ha estat un dels 113 municipis més que també s’hi han incorporat aquest any. 11 han rebut quatre flors, 48 n’han rebut tres, 48 més n’han rebut dues i 6 n’han rebut una. Cap municipi ha obtingut, de moment, les 5 flors d’honor.

Recomanacions personalitzades

  4 comments for “Molins de Rei obté un 2 sobre 5 a les Viles Florides

 1. Pau mercier fernandez
  13/11/2017 at 21:28

  És que vaia broma tot plegat…. Visca La Rierada

 2. dclosa
  15/11/2017 at 12:45

  Bueno,… menos mal que a esos de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que agrupa jardiners, productors i venedors de flors i plantes, los de la contrata del trapicheo de Moix , les paga 200 €, que si no les pagase, ya veríamos la nota que sacan. En cualquier caso és un suspenso patatero. ¿La calidad y el tipo de ornamentación de flores en parques y jardines, quien la decide, el Consistorio o el concesionario? , Si la gestión del IBI, las multas, etc. lo lleva , pagando su mordida, la Diputación , qué hacen todo ese ejército de políticos , funcionarios y trabajadores públicos que hay en el Ajuntament? , Vivir para ver…
  El Ayuntamiento “nación” , de quererlo abarcar todo, no tiene razón de existir, Los ayuntamientos son un modelo político que nace después de la Revolución Francesa , y se consolidan a lo largo del siglo colonial del XIX, pero en la actualidad, en pleno siglo XXI ha perdido su razón de ser, se han vaciado de contenido, parte de sus decisiones las ha perdido con tantas mociones y entretenimientos supramunicipales, que no tienen competencias, que se plantean en los plenos, mientras las calles y los jardines están hechas unos zorros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *