Els Matossers celebren 15 anys fent la seva millor actuació

La 15a Diada Matossera ha estat la millor fins ara dels castellers de Molins de Rei. Han fet en un mateix dia tres castells de 7 pisos que han anat consolidant els darrers mesos. Dani Andreu, l’impulsor de Gueopic, ha estat el convidat a formar el pilar sorpresa.

Dani Andreu, de Gueopic ha estat el pilar Kinder 2017 // Matossers de Molins de Rei

Dani Andreu, de Gueopic ha estat el pilar Kinder 2017 // Matossers de Molins de Rei

Fa just un any van assolir per primera vegada el 5 de 7 en la que era, fins llavors, la millor actuació de la història. I aquest diumenge 12 de novembre els Matossers de Molins de Rei han anat una mica més enllà: han repetit per segon cop en la seva trajectòria la fita del 5 de 7, i juntament amb aquest han fet castells més difícils que els que van fer en la diada d’ara fa un any. Ja els havien fet en altres diades, però el mèrit ha estat fer-los tots junts en un mateix dia.

El que ha donat més puntuació és, precisament, el 5 de 7 (305 punts), ja que és un castell de 7 pisos que és més complex perquè consta de dos castells ajuntats -un 3 de 7 i un 2 de 7-. Els altres castells són un 3 de 7 (210 punts) i un 3 de 7 amb agulla, és a dir, amb un pilar a l’interior (265 punts), cosa que també el fa més complex. L’any passat, en lloc del 3 de 7 amb agulla van fer un 4 de 7, més fàcil d’assolir.

Ho han acompanyat amb un pilar de 5 (155 punts). A més, cap ha fet llenya, a diferència dels pilars de l’any passat, així que la puntuació total (935 punts) ha estat encara més alta.

Dani Andreu, casteller per un dia

La fita ha estat més simbòlica perquè l’han assolit a casa i complint un aniversari rodó: era la 15a Diada Matossera. Abans de la jornada castellera pròpiament dita es va fer el pilar Kinder, que té un convidat sorpresa. L’escollit ha estat Dani Andreu, el president de l’associació Gueopic, dedicada a donar suport a persones amb autisme i altres dificultats comunicatives. Ell ha participat en un pilar de 4, i els Matossers han fet quatre pilars de 4 més dins la diada. Andreu s’ha quedat durant la resta de la diada fent pinya

Han fet el segon 5 de 7 de la seva història // Matossers de Molins de Rei

Han fet el segon 5 de 7 de la seva història // Matossers de Molins de Rei

Convidats d’Olot, l’Hospitalet i Castelldefels

En la jornada han tingut tres colles convidades, que han fet castells de menys alçada i puntuació que els de Molins de Rei. Els castellers de Castelldefels han fet un 4 de 7, un 3 de 7 i una torre de 6 (amb dues persones per pis); la Colla Jove de l’Hospitalet ha fet un 3 de 6, un 4 de 6 i un 3 de 6 amb agulla; i els Xerrics d’Olot han fet un 3 de 6 amb agulla, una torre de 6 i un 3 de 6. A diferència dels Matossers, tots tres s’han quedat en els quatre pisos als pilars de benvinguda i de comiat.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *