El Comitè de Defensa de la República talla l’autopista a Molins de Rei durant sis hores

Amb motiu de la vaga general del 8 de novembre, un grup de manifestants ha tallat l’autopista B-23. Els Mossos han intentat dissoldre’ls sense èxit. La vaga ha tingut molt menys seguiment en els comerços i els equipaments municipals que l’aturada del 3-O però una concentració ha omplert la plaça de l’Ajuntament.

El tall a primera hora del matí // Miquel Monfort

Desenes de manifestants convocats pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de Molins de Rei, la plataforma assembleària a favor de la independència de Catalunya sorgida per l’1-O que ja ha organitzat diferents accions al municipi, han tallat l’autopista B-23 amb motiu de la vaga general del 8 de novembre convocada pel sindicat Intersindical – CSC.

L’acció ha començat a les 6 del matí i els manifestants han vist sortir el sol des de l’autopista. Al voltant de les 7 el trànsit de vehicles ha quedat aturat en aquest punt.

“Els catalans tenim 10 persones preses per motius polítics des de fa ja massa dies. No podem viure en normalitat mentre aquesta situació segueixi. Paralitzem el país el dimecres 8 de novembre per exigir la llibertat”, ha assegurat el CDR mitjançant les xarxes socials.

Els Mossos d'Esquadra davant els manifestants // Miquel Monfort

Els Mossos d’Esquadra davant els manifestants // Miquel Monfort

Actuació dels Mossos

A diferència dels darrers talls d’autopista, els Mossos d’Esquadra han intentat evitar-ho. També ha passat en altres poblacions que han bloquejat les carreteres. Mentre que al tall de la setmana passada -en protesta també pels empresonaments– van ser els mateixos Mossos els que van tallar el trànsit abans que arribessin els manifestants, aquest cop els agents han barrat el pas als concentrats col·locant-se a l’accés a l’autopista. Aquest ha estat el primer moment de tensió, ja que els manifestants s’han saltat el cordó i els Mossos han intentat evitar-ho. Els manifestants, amb tot, han pogut baixar fins a l’autopista i l’han acabat tallant, només en sentit Barcelona.

Més tard, la policia catalana ha tornat a actuar per intentar-los dissoldre. Fonts del CDR han assegurat a Viu Molins de Rei que els manifestants tenien la intenció de deixar tots els carrils tallats, habilitant un pas per a vehicles d’emergència i serveis mínims que ho requerissin. Segons els manifestants, els Mossos els han dit que volien habilitar un carril per al pas de tot tipus de vehicles, i el CDR ha accedit a obrir el de l’extrem dret. En canvi, el CDR diu que la policia volia que obrissin el de l’esquerra, i per aquest motiu ha començat la càrrega per dispersar-los.

L’actuació dels Mossos per obrir el carril esquerre // Miquel Monfort

Els manifestants s’han assegut al terra, agafats els uns dels altres, per evitar que els fessin fora. Els agents han arrencat per la força algunes persones, estirant-les amb les mans. Segons els presents, en algun cas puntual han donat cops de porra. Fonts del CDR Molins han assegurat a aquesta redacció que una persona ha estat ferida per un cop de porra a la cama i que ha estat atesa al Centre d’Atenció Primària (CAP) de Molins de Rei. En el moment de la càrrega hi han participat antidisturbis de la Brigada Mòbil, tot i que la majoria del temps els agents eren de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

La càrrega policial ha acabat tenint l’efecte contrari del que buscava la policia: un grup de persones que observava l’escena des de l’altra banda de l’autopista -des del costat més proper a Molins de Rei- ha saltat a la via en el moment de la càrrega, tallant així també el sentit contrari, que fins llavors seguia obert. En aquest moment han aturat la càrrega i els manifestants s’han aixecat de nou. Poc després, a les 10:30, els Mossos d’Esquadra han obert el carril de la dreta per al pas de vehicles, tal com defensava el CDR.

Imatges: CDR Molins

El tall de l’autopista i l’actuació dels Mossos d’Esquadra, en imatges

Tensió amb els conductors

Així doncs, des de les 7 del matí fins les 10:30 el trànsit ha quedat completament tallat excepte per ambulàncies. Des de llavors i fins la una del migdia han pogut circular tots els vehicles passant pel carril lateral. En sentit Papiol, el tall s’ha fet passades les 10 del matí i ha estat dels tres carrils d’autopista tot i que al final s’ha obert també un carril. Els vehicles no quedaven parats i se’ls desviava per la carretera de Caldes, la C-1413a.

Alguns conductors que portaven més de tres hores parats han increpant els manifestants amb crits de vagos i “aneu a treballar”, i demanaven als Mossos més contundència. Un d’ells lamentava a aquesta redacció que és autònom i que quedar-se atrapat li suposarà perdre 130 euros. Una altra conductora afectada, en canvi, expressava el seu suport: “Quan venia ja m’han donat l’opció de desviar-me i no he volgut. No em fa res quedar-me quatre hores parada”. Ella també estava anant a treballar i diu que també li descomptaran diners del sou.

Ambient festiu després

Un cop oberts els carrils laterals, l’ambient s’ha relaxat. Els Mossos ja no han tornat a carregar i tots els conductors han pogut circular, encara que lentament. Molts, sobretot camions, fèien sonar el clàxon al passar. Alguns -més del que es pot esperar d’algú que porta tres hores parat- ho acompanyaven de gestos d’aprovació amb les mans, mentre que altres, també molts, expressaven el seu rebuig.

Els assistents, que llavors ja eren centenars, han desplegat les taules i cadires plegables que tenien i han començat a jugar a jocs de taula i a cartes. Alguns llegien o repassaven apunts de classe i altres esmorzaven asseguts sobre l’asfalt de la B-23. N’hi ha que han posat música en altaveus i també grallers que han posat música en directe. Al voltant de la una del migdia, els concentrats han acordat acabar el tall de l’autopista i començar una manifestació pels carrers de Molins de Rei, que ha acabat a la plaça de l’Ajuntament.

Menys incidència en el comerç que el 3 de novembre

La jornada de vaga general ha afectat la mobilitat de Molins de Rei de manera notòria però no ha tingut un seguiment massiu per part del comerç local, com sí que va passar durant l’aturada del passat 3 d’octubre. Durant el matí la diversitat ha estat la tònica general al Centre Vila. S’han vist molts negocis oberts i altres tancats. La imatge no ha estat l’habitual d’un dia normal però s’ha diferenciat respecte a la de fa un mes, quan els comerços oberts van ser l’excepció. La situació ha estat similar al Mercat Municipal, on s’ha vist una mica de tot: parades obertes i parades tancades.

En altres barris, com el Canal, la majoria d’establiments han obert. Sempre amb excepcions, la situació ha estat similar a la Carretera i la Granja. Alguns comerços han penjat cartells a les portes anunciant que tancaven a l’hora de les manifestacions.

Activitat a l’Ajuntament 

Per la seva banda, l’Ajuntament de Molins de Rei no ha aturat la seva activitat i no ha secundat la convocatòria com sí que va fer el 3 de novembre. Tot i que cada treballador ha estat lliure de secundar la vaga o no, el consistori ha funcionat amb normalitat, segons han informat fonts municipals a Viu Molins de Rei. No obstant, no hi havia tanta gent treballant com en un dia normal.

Els regidors del govern municipal i l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), han fet vaga. El regidor de Seguretat Ciutadana, Anton Pedrola, ha fet serveis mínims durant la manifestació pels carrers del municipi. En aquesta ocasió, cap regidor del govern ha assistit al tall de l’autopista. Sí que hi havia regidors d’ERC i la CUP.

Concentració massiva

De fet, on s’ha fet més visible la vaga al nucli urbà de Molins de Rei ha estat a la concentració de la tarda. La concentració estava convocada a tots els municipis per la Taula per la Democràcia, l’ens que agrupa nombroses entitats i sindicats catalans i que va decidir no sumar-se a la vaga però sí a fer concentracions. La plaça de l’Ajuntament s’ha omplert a vessar, com ja va passar la setmana passada, amb centenars de persones. Regidors de CDC, CUP i ERC han llegit el manifest unitari, que expressa el rebuig als empresonaments i al 155. Un llaç groc al balcó de l’ajuntament elaborat pels mateixos regidors ha presidit la protesta.

Recomanacions personalitzades

  17 comments for “El Comitè de Defensa de la República talla l’autopista a Molins de Rei durant sis hores

 1. Pablo
  08/11/2017 at 9:50

  Mira tú que tenía curiosidad por saber cuál sería el relato de este medio…

  ¿Habría épica casposa?.

  En anteriores ocasiones, anteriores artículos, casi podía intuirse al redactor con un ataque de priapismo.

  Mientras el redactor luchaba porque la sangre le llegase de los cuerpos cavernosos del pene hacia el cerebro, se afanaba por describir a cientos de “patriotas” cortando la carretera de turno y los sufridos
  conductores estaban, diríase, que casi agradecidos, tirándoles flores por su heroico gesto y bailando todos juntos una sardana después de apagar los motores. (El toque etno-cultural, para estas cosas siempre es de agradecer)…..

  Esta vez, al redactor parece que no acaba de fluirle la sangre hacia el miembro viril. Ya no está tan enardecido y lo que describe se parece más a la realidad. ¿Habrá descubierto la dignidad de su profesión?.

  Unos pocos descerebrados, prostituyendo una vez más la legalidad que ampara algo tan importante como es el derecho de huelga, coartan y coaccionan a una mayoría…..

  Amigo redactor, la próxima vez, haz de periodista y pregunta a quien está sufriendo estos cortes por su opinión….

  Amigo usuario, la próxima vez que acudas a unas urnas, (de las de verdad), entre otras cosas, valora si te pone palote esta Cataluña, donde para unos cuantos paletos se creen en el derecho de fastidiar tu movilidad y tu libertad de acudir a tu centro de trabajo…

  • Julià Carax
   08/11/2017 at 11:47

   Este es el nivel. No hay más. No se puede pedir peras al olmo. Pura bilis, la tuya, digo, Pablo.

   • Pablo
    08/11/2017 at 12:38

    ¡!! Hombreeee ¡!,

    Que gran argumentación la tuya.

    Me has convencido.

    En este medio, no existe un sesgo ideológico de ciertos redactores.

    El derecho de huelga puede usarse para amparar cualquier reivindicación que nada tiene que ver con las condiciones laborales.

    El que se usen torticeramente las leyes que amparan ese derecho fundamental no tiene mayor importancia si es por el bien supremo de la noción de país, (la noción tribal de algunos, claro).

    Enmascarar una protesta política como laboral, para pasarse por el forro, lo dispuesto en el Artículo 11 del Real Decreto-Ley 17/1977, de 4 de marzo, sobre relaciones de trabajo, es de lo más democrático del mundo mundial.

    (La huelga es ilegal: a) Cuando se inicie o sostenga por motivos políticos o con cualquier otra finalidad ajena al interés profesional de los trabajadores afectados).

    El común de nuestros vecinos está encantando con estos cortes de movilidad y no ven como coacción el que unos pocos les impidan ejercer su derecho al trabajo.

    Ahhh, y sobre todo con tu clarividencia argumentativa me has hecho ver lo craso de mi
    error al pensar que a la hora de emitir nuestro voto tendremos en cuenta esa visión
    antidemocrática que algunos sostienen con sus acciones.

    Oye, lo tuyo sí que son argumentos y estilo en la prosa…. Bueno, lo tuyo y lo de tanto gañan identitario.

    Si pusiesen un arancel para necios… Molins se forraba, macho.

    • Marlon Brando
     08/11/2017 at 12:52

     Quieres argumentos: a cabar a la vía!

     • Pablo
      08/11/2017 at 13:08

      Ahhhh,

      ¿Qué vía?.

      ¿La de aquellos que prometían una Cataluña independiente donde correrían ríos de leche y miel?.

      ¿La de aquellos que vaticinaban que el mundo entero aplaudiría con las orejas la vía de una declaración unilateral de independencia?.

      ¿La de aquellos que decían que esta vía no tendría coste alguno?…

      Oyes, pues a juzgar por el flirteo del máximo exponente de esas vías, (el gañan suspendido y huido), con partidos filo nazis en Bélgica, yo diría que esa vía es como las que llevaban a Auschwitz..

      Ya sabes, donde iban a parar los malos alemanes…( Nótese el “toque Forcadell”).

      Marlon, mi buen Marlon, la única vía que habéis comenzado es la que nos lleva directos al ridículo, la insignificancia económica y el empobrecimiento cultural.

  • dclosa
   08/11/2017 at 18:55

   Pablo , “Dime de lo que presumes y te diré de lo que careces” , seguro que eres impotente y la sangre no te llega a lo viril.. Estás como una chiva. Para que los catalanes consigan la independencia, vale más que se entretengan en cortar carreteras que pegarnos a tiros, que és lo que desean que hagamos los de Madrid, para que la Guardia Civil no se quede en el paro como ocurrió en el Pais Vasco.

   • Pablo
    08/11/2017 at 19:18

    Pues hombre, ……

    A mi edad, con mis canas… Ya no es lo que era, pero de vez en cuando, (cada vez más de cuando en cuando), algún homenaje le doy a mí Darth Vader.

    Seguro que no como tú, que te debes matar a gallolas. Es lo que tiene un buen independentista… Independiente hasta para el tema del crujimiento de colchones….

    JAJAJAJAJAJAJAJAJA….

    Dicha pulsión onanista explicaría tu escasez de entendederas. (Se te va la mollera por el canal seminal).

    Anda semental… Vuelve a ponerte la peli porno y dale, dale al manubrio…Que ahora viene cuando los protagonistas, después de la sesión de sexo anal en las duchas de la cárcel,(de Estremeras), se juran amor eterno… Y acaban siendo independientes..

    Me parto, tronco….

    • dclosa
     08/11/2017 at 20:31

     Por lo que nos relata sobre los presos catalanes, de que la cárcel elegida sea la de Estremeras , y que la cárcel, por su ubicación geográfica, está “mirando pá Cuenca” , muestra su afición a esa postura,… Nos falta saber si lo hace como dador o como tomador su sesión habitual de sexo anal…

     • Pablo
      08/11/2017 at 20:55

      Que va tontorron…
      Al unico que parece que le interesa mi vida anal es a ti..

      Oye, no seras un bujarron de esos que merodean en los urinarios publicos ????

      Pinta, por una foto tuya, ya tienes ya…

      Para satisfacer tu curiosidad:

      A mi me mola poner a 20 uñas a mi hamstery darle caña….

      Jajajajjajajahhha

     • dclosa
      09/11/2017 at 0:40

      Estás como una chiva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *