ERC abandona el govern del Consell Comarcal i el PSC l’acusa de voler fer “ingovernables” les institucions

La marxa d’ERC per discrepàncies amb la posició del PSC sobre l’aplicació de l’article 155 trenca el govern del Consell Comarcal del Baix Llobregat, que fins ara estava format per aquests dos partits juntament amb ICV i el PDeCAT. Els socialistes els acusen d’intentar que les institucions siguin “ingovernables”. 

Els consellers d’ERC al Consell Comarcal // ERC Baix Llobregat

La dinàmica de la política nacional se sobreposa a la dinàmica de la política local. No només a Molins de Rei s’ha trencat el pacte de govern local, sinó que la situació s’ha repetit a altres poblacions de Catalunya. Una crisi que també comença a afectar a les administracions supramunicipals. Al Consell Comarcal del Baix Llobregat, ERC ha decidit abandonar l’equip de govern, que fins ara compartia amb el PSC, Entesa -nom sota el qual s’agrupen les diferents agrupacions vinculades a ICV- i el PDeCAT.

Els republicans han pres aquesta decisió per “coherència i dignitat política per la complicitat del PSC amb l’aplicació de l’article 155 i tenint en compte que es viuen moments on no valen declaracions equidistants sinó accions contundents”, segons han argumentat a través d’un comunicat.

Tot i això, ERC ha valorat “positivament” la relació “personal i política” que han tingut amb els que fins ara eren companys de govern. A més, prometen que a partir d’ara faran una oposició “responsable i constructiva” al Consell Comarcal. Era la segona legislatura en què es repetia el pacte dels quatre partis en l’administració responsable de la gestió de les beques menjador, el transport escolar i el servei de control de mosquits, a més d’altres serveis mancomunats.

El PSC els acusa de voler “paralitzar” les institucions

El PSC, que és el partit majoritari al Consell Comarcal, ha acusat ERC d’intentar “paralitzar i fer ingovernables” les institucions per abandonar el govern comarcal. Segons els socialistes, aquesta decisió és “un error que posa per davant els interessos de partit als de la comarca”.

El primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, ha assegurat que la marxa d’ERC del govern no té una “justificació real”. Poveda ha recordat que el Consell Comarcal va aprovar, amb els vots dels socialistes, una moció “criticant l’aplicació de l’article 155 i exigint la llibertat dels polítics presos”. A més, el PSC destaca la “solidesa i estabilitat” del pacte que els uneix al PDeCAT i Entesa.

El PSC del Baix Llobregat ja va criticar el trencament de la socioververgència a Molins de Rei per “traslladar la crisi de Catalunya a un govern municipal que destacava per la seva bona gestió, pel seu enteniment i per la seva gran activitat”.

ICV se’n va assabentar minuts abans de l’anunci

Per la seva banda, Entesa ha expressat a través d’un comunicat que va conèixer la renuncia d’ERC “minuts abans de l’anunci”. “No hem tingut l’oportunitat de conèixer en profunditat els seus arguments ni d’explorar la possibilitat de reconduir la situació o de pactar les discrepàncies”, diuen des de l’agrupació d’ICV al Baix Llobregat.

Els ecosocialistes han anunciat que continuaran al govern del Consell Comarcal i mantenen la seva aposta per aliances àmplies i inclusives. “Ens els moments que vivim, amb l’arquitectura institucional debilitada i amb situacions socials complexes, la nostra responsabilitat és contribuir a l’estabilitat del govern com a puntal de les polítiques públiques essencials per a la ciutadania del Baix Llobregat”, han argumentat.

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “ERC abandona el govern del Consell Comarcal i el PSC l’acusa de voler fer “ingovernables” les institucions

  1. dclosa
    08/11/2017 at 18:42

    ¿Cuanto cobran del Consell Comarcal a final de mes esos consejeros?, ¿ Dónde puede verse? , Una cosa está clara, que entre ellos no se morderan , y mientras los de ERC , a pesar de dimitir, vayan cobrando a final de mes, irán valorando “positivament” la relació “personal i política” que han tingut amb els companys de govern de PSC, y mientras sigan en la poltrona, prometen fer una oposició “responsable i constructiva” ¿Cuantos políticos en nómina se necesitan para gestionar esas simplezas de : gestió de les beques menjador, el transport escolar i el servei de control de mosquits. El consell Comarcal no deja de ser un cementerio de elefantes (alcaldes o regidores en paro) de los ayuntamientos.
    La estructura de Estado nación actual es un modelo político obsoleto que nace después de la Revolución Francesa , y se consolida a lo largo del siglo XIX, y época colinioalista pero en la actualidad, en el siglo XXI ha perdido su razón de ser, En paises centralizados como España, tantos políticos y funcionarios cobrando la han vaciado de contenido, como el caso del Consell Comarcal y donde hay tantos políticos cobrando por la jeta.
    . “Economía, és la asignación de los recursos escasos “, Los ayuntamientos , la Generalitat, la Dipu, los Consejos Comarcales…. son la lapa del progreso y del bienestar a la ciudadanía, Hay demasiados políticos y funcionarios viviendo del cuento. Viendo la foto de esos “consellers” se vé claramente lo jóvenes que son. Uno debería llegar en la política después de haber demostrado éxito en la vida privada, de que uno es capaz de generar cosas, y no al revés , aquí en España las gentes entran muy jóvencitos y sin preparación en la política, y luego les gusta vivir de los presupuestos del Estado , El Consell Comarcal és la única puerta giratoria que se encuentran cuando quedan a la espera de que regresen de nuevo como regidores en sus respectivos ajuntaments, Son incapaces de volver a la privada ya que son unos muertos de hambre sin preparación , sin oficio ni beneficio. y se apalancan en los consejos comarcales y estar allí és muy fácil y no se necesitan muchas luces.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *