150 persones tallen l’autopista reclamant “llibertat per als presos polítics”

La protesta contra l’entrada a presó dels consellers de la Generalitat cessats pel govern espanyol ha continuat divendres al matí a Molins de Rei amb un tall de l’autopista B-23. Era una protesta convocada pel Comitè de Defensa de la República en què ha participat l’alcalde, Joan Ramon Casals, i regidors de CDC i la CUP.

Els manifestants han tallat l'autopista B-23 en sentit Barcelona // Jordi Julià

Els manifestants han tallat l’autopista B-23 en sentit Barcelona // Jordi Julià

Ja ho van fer el dia de l’aturada de país del 3 d’octubre, i tot just un mes després, aquest divendres 3 de novembre, hi han tornat. 150 molinencs han tallat l’autopista B-23 al seu pas per Molins de Rei en direcció Barcelona. Si en l’anterior ocasió va ser per rebutjar la violència policial del referèndum, aquest cop ha estat contra l’empresonament dels consellers cessats, i també pels Jordis.

La primera reacció a aquesta decisió, més multitudinària, va ser el mateix dijous a la tarda, quan els centenars de persones que van participar a la manifestació en rebuig dels empresonaments va acabar tallant el pont de la N-340. Aquest matí l’afluència no ha estat tant massiva: eren 150 persones, però la conseqüència ha tingut més impacte perquè ha quedat tallada l’autopista, encara que només en un sol sentit.

El trànsit ha quedat tallat durant mitja hora // Jordi Julià

El trànsit ha quedat tallat durant mitja hora // Jordi Julià

El tall ha estat a les 9:30 i ha durat mitja hora. Estava convocat pel Comitè de Defensa de la República (CDR), la plataforma assembleària que està liderant les protestes els darrers dies, en una decisió que es va prendre a la mateixa manifestació de dijous juntament amb ANC i Òmnium.

L’alcalde, Joan Ramon Casals, ha participat en el tall de l’autopista // Jordi Julià

Entre els assistents que han tallat l’autopista hi havia l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC) -que va animar a participar en el tall a través de les xarxes socials-, així com el regidor convergent Anton Pedrola i Laura Munt, de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP).

Encapçalats per una pancarta amb els lemes ‘Llibertat preses polítiques’ i ‘No ens aturaran’, els assistents han cridat consignes com “Li diuen democràcia i no ho és”, “Davant la dictadura el poble no s’atura”, “No hi som totes, falten les preses”, “Vaga general”“155 PSC”. Tampoc ha faltat el crit que més s’ha repetit els darrers dies: “Els carrers seran sempre nostres”. Les protestes seguiran en les properes hores: hi ha una nova concentració convocada aquest divendres a la tarda.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Fotografies: Jordi Julià

Recomanacions personalitzades