Centenars de molinencs tallen l’N-340 contra l’empresonament dels consellers cessats

Després de concentrar-se a la plaça de l’Ajuntament, centenars de molinencs recorren el Centre Vila per mostrar el seu rebuig als empresonaments dels consellers de la Generalitat de Catalunya cessats. Acompanyats per crits a favor de la llibertat dels presos, van fins a l’N-340 i tallen la carretera a l’alçada del pont. 

La N-340 tallada // Jose Polo

Tristor, alguns amb els ulls plens de llàgrimes; ràbia, molts es van deixar la veu; i incomprensió, la majoria dels presents es preguntaven com era possible. Tres dels molts sentiments que dijous dos de novembre van inundar els carrers de Molins de Rei expressats per centenars de persones en una manifestació contra l’empresonament de nou consellers de la Generalitat de Catalunya cessats arran de l’aplicació de l’article 155.

Hi havia molta gent. La multitud era completament heterogènia. A la plaça de l’Ajuntament estava convocada una manifestació contra l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) però el vertigen dels esdeveniments van fer que la convocatòria servís finalment per rebutjar que els Jordis, i nou persones més, estiguin entre reixes.

Després de llegir un manifest que es va haver d’actualitzar per les informacions d’última hora, va començar la marxa. De l’Ajuntament al carrer Molí per girar al passeig del Terraplè direcció Carretera. L’objectiu era tallar l’N-340 a l’alçada del pont. Així ho van fer, durant un quart d’hora aproximadament.

Els cotxes no podien passar i la majoria de conductors van entendre la situació. “Podeu estar el temps que calgui”, deia el responsable d’una furgoneta de transport de peix fresc. “No porto res fresc ara, he sortit de casa a les set del matí, però no us preocupeu”, li comentava als manifestants. No es van produir incidents. Algunes patrulles dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van acompanyar la marxa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Imatges: Jose Polo

“Tots tenim molta ràbia i tots estem molt indignats i molt tocats; però molta calma perquè hem fet un moviment pacífic i volem continuar així”, va assegurar el president de Molins de Rei per la Independència – ANC, Josep Miquel Hermoso, qui va ser encarregat de llegir el manifest minuts abans a la plaça de l’Ajuntament. “Som aquí per exigir l’alliberament dels presos polítics”, va afirmar en començar.

“Ara fa 18 dies que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart estan empresonats per un delicte d’opinió i ara també el Govern escollit democràticament i legítim de la república”, va continuar. “Res i ningú aturarà el poble unit, aquesta és la nostra força”, indicava el text. “El poble de Catalunya ha declarat el seu estat independent i no defallirem en la tasca de fer-lo efectiu i ho tornarem a demostrar en la convocatòria il·legítima del proper 21 de desembre”, va sentenciar.

Durant tota la manifestació es van cridar consignes a favor de la llibertat d’aquestes persones. Després es va fer una cassolada que també es va fer escoltar. No va ser l’única mobilització de la jornada. A les 12 del migdia ja es va fer una primera concentració a les 12 a la plaça de l’Ajuntament.

Viu Molins de Rei va transmetre en directe l’inici de la manifestació