Centenars de molinencs tallen l’N-340 contra l’empresonament dels consellers cessats

Una concentració a la plaça de l’Ajuntament reuneix a centenars de molinencs que recorren el Centre Vila per mostrar el seu rebuig als empresonaments dels consellers de la Generalitat de Catalunya cessats. Acompanyats per crits a favor de la llibertat dels presos, han arribat fins a l’N-340 i han tallat la carretera.

La N-340 tallada // Jose Polo

Tristor, alguns amb els ulls plens de llàgrimes; ràbia, molts es van deixar la veu; i incomprensió, la majoria dels presents es preguntaven com era possible. Són tres dels molts sentiments que aquest dijous han inundat els carrers de Molins de Rei expressats per centenars de persones en una manifestació contra l’empresonament de nou consellers de la Generalitat de Catalunya cessats arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Hi havia molta gent. La multitud era completament heterogènia. A la plaça de l’Ajuntament estava convocada inicialment una manifestació contra l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) però el vertigen dels esdeveniments ha fet que la convocatòria servís finalment per rebutjar que els Jordis, i nou persones més, estiguin passant la nit entre reixes.

Després de llegir un manifest que s’ha hagut d’actualitzar per les informacions d’última hora, ha començat la marxa. De l’Ajuntament al carrer Molí per girar al passeig del Terraplè en direcció a la Carretera. L’objectiu era tallar l’N-340 a l’alçada del pont. Així ho han fet finalment durant un quart d’hora aproximadament.

Els cotxes no podien passar però la majoria de conductors s’han mostrat comprensius. “Podeu estar el temps que calgui”, deia el responsable d’una furgoneta de transport de peix fresc. “No porto res fresc ara, he sortit de casa a les set del matí, però no us preocupeu”, li comentava als manifestants. Agents dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han acompanyat la marxa, que ha finalitzat sense incidents.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Imatges: Jose Polo

“Tots tenim molta ràbia i tots estem molt indignats i molt tocats; però molta calma perquè hem fet un moviment pacífic i volem continuar així”, ha apuntat el president de Molins de Rei per la Independència – ANC, Josep Miquel Hermoso, que s’ha encarregat de llegir el manifest minuts abans a la plaça de l’Ajuntament. “Som aquí per exigir l’alliberament dels presos polítics”, ha afirmat en començar.

“Ara fa 18 dies que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart estan empresonats per un delicte d’opinió i ara també el Govern escollit democràticament i legítim de la república”, ha continuat. “El poble de Catalunya ha declarat el seu estat independent i no defallirem en la tasca de fer-lo efectiu i ho tornarem a demostrar en la convocatòria il·legítima del proper 21 de desembre”, ha sentenciat.

Tot plegat ha acabat amb una cassolada que s’ha fet escoltar. No ha estat l’única mobilització de la jornada. A les 12 del migdia ja s’havia fet una primera concentració a la plaça de l’Ajuntament.

Viu Molins de Rei va transmetre en directe l’inici de la manifestació

Recomanacions personalitzades