L’alcalde assumeix totes les regidories socialistes mentre espera pactar amb CUP i ERC

Joan Ramon Casals carrega a les seves espatlles les 17 regidories que fins ara ocupaven els cinc regidors del PSC de manera temporal. Fa una crida a a entrar al govern “específicament a CUP i ERC” i inicia una ronda de contactes amb tots els partits. Si no s’assoleix cap acord, assegura que “el PDeCAT està preparat per assumir el repte”.

El nou govern està format per Anton Pedrola, Laura Soto, Ramon Sánchez, Joan Ramon Casals, Carme Madorell i Marcel Marín // Jordi Julià

El nou govern està format per Anton Pedrola, Laura Soto, Ramon Sánchez, Joan Ramon Casals, Carme Madorell i Marcel Marín // Jordi Julià

Des d’aquest dimarts, 31 d’octubre del 2017 a les 10 del matí, els 5 regidors del PSC ja no formen part de l’equip de govern. És el punt i final oficial de la sociovergència, un trencament avançat dilluns per l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). El pacte implicava una estructura municipal que, amb les seves variacions, s’havia mantingut des del 2011 i s’havia revalidat al 2015. Ara l’Ajuntament de Molins de Rei entra en una situació d’impàs -Casals ha parlat de “provisionalitat administrativa”– en la qual l’alcalde assumeix totes les funcions de les quals fins ara s’encarregaven els socialistes.

En aquesta legislatura Casals compaginava la feina d’alcalde amb la de regidor d’Urbanisme i, fins a la dissolució del Parlament, la de diputat de Junts pel Sí. Des d’aquest dimarts, ha sumat a la seva cartera 17 regidories més. Fins ara, se les repartien entre Xavi Paz, Pep Puiggarí, Jessica Revestido, Miguel Zaragoza i Ainoa García, els cincs electes socialistes que Casals ha destituït. El grup municipal de CDC -el PDeCAT encara manté l’antic nom al ple municipal- té cinc regidors més a banda de Casals, però ha preferit fer aquest “abocament en la seva persona” mentre resten “a l’espera de possibles futurs pactes”.

Casals ha presentat en roda de premsa els canvis al govern acompanyat dels altres regidors convergents // Jordi Julià

Casals ha presentat en roda de premsa els canvis al govern acompanyat dels altres regidors convergents // Jordi Julià

Les 18 regidories de Joan Ramon Casals

 • Cultura
 • Esports
 • Educació
 • Sanitat i salut pública
 • Serveis generals i patrimoni
 • Espai públic i manteniment
 • Mobilitat
 • Serveis municipals
 • Gent gran
 • Nova ciutadania
 • Igualtat home-dona
 • Solidaritat i cooperació
 • Recursos humans
 • Habitatge
 • Qualitat i transparència
 • Noves tecnologies i innovació
 • Foment de l’ocupació
 • Urbanisme

Oferta directa a CUP i ERC

Casals ho ha explicat en una roda de premsa a la sala de plens de l’Ajuntament aquest dimarts acompanyat dels altres regidors convergents. Des d’allà ha fet “una crida a totes les forces que defensen la democràcia i expressament la proclamació de la república de divendres passat” a que els “ajudin a fer govern i seguir avançant en Molins de Rei”. I ha concretat: “Específicament CUP i ERC” però “sense descartar Molins Camina i Iniciativa”.

Tot i això, sembla difícil preveure un govern amb aquests dos últims partits, perquè van votar el mateix que els socialistes en el ple extraordinari del mes d’octubre: PSC, Molins Camina (que agrupa Podemos i altres formacions) i ICV van coincidir a rebutjar l’aplicació de l’article 155 i, alhora, van negar-se a donar suport al Parlament perquè proclamés la independència en base a l’1-O.

L’alcalde aposta per crear un “govern de resistència democràtica i institucional en favor de la República”. Ha anunciat que aquest mateix dimarts a la tarda comença una ronda de contactes amb tots els partits, de major a menor representació. És a dir: CUP (4 regidors), ERC (3 regidors), Molins Camina (1 regidora) i Iniciativa-MES (1 regidora).

La CUP ja ha anunciat que trigarà tres setmanes a prendre una decisió. ERC va dir dilluns mateix que ho consultarà en assemblea tan bon punt rebin l’oferta. I Iniciativa ja ha emès on comunicat on s’autodescarta perquè aposta per fer un pacte d’esquerres que, vista la situació i les majories del plenari, sembla lluny de tenir opcions de ser una realitat.

Si no s’arriba a cap pacte amb l’oposició, els de Casals asseguren que poden tirar endavant tots sols. “La vila seguirà avançant i el PDeCAT està preparat per assumir el repte. Però sabem que un govern més ampli sempre serà millor”, ha conclòs l’alcalde.

Sánchez i Madorell, nous directors d’àrees

En aquest nou cartipàs municipal que esperen que sigui provisional, els altres cinc regidors de CDC mantenen les funcions i també la dedicació -és a dir, el sou que reben per treballar a jornada completa o parcial-. Tot i això, Carme Madorell -regidora de Consum i Turisme, Serveis Socials i Infància i Família- assumeix també la presidència de l’Àrea de Serveis a les Persones (ASP), de la qual abans s’ocupava el líder socialista, Xavi Paz.

I d’altra banda, Ramon Sánchez serà el nou president de l’Àrea d’Economia i Serveis Generals (ESG), que fins ara ostentava el socialista Miguel Zaragoza. Sánchez ho compaginarà amb els càrrecs que ja tenia: president de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori (SiT), i regidor d’Obres i Llicències, Economia i Finances i Fira. A més, Anton Pedrola -regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Activitats, i Comerç i Mercats- s’afegeix a la Junta de Govern, que a partir d’ara formaran ell, Sánchez i Madorell.

Ramon Sànchez (esquerra) presideix l'Àrea d'Economia i Serveis Generals. Carme Madorell (dreta) és ara presidenta de l'Àrea de Serveis a les Persones // Jordi Julià

Ramon Sànchez (esquerra) presideix l’Àrea d’Economia i Serveis Generals. Carme Madorell (dreta) és ara presidenta de l’Àrea de Serveis a les Persones // Jordi Julià

La directora de l’ASP, Núria Segú, que és un càrrec de confiança socialista, queda de moment immune al canvi, ja que és una decisió que ha de passar pel ple. El proper serà d’aquí un mes. L’àrea d’ESG està, ja des d’abans de la crisi de govern, sense director.

Casals no repetirà com a candidat

Preguntat si la situació actual li fa replantejar-se la promesa que ha fet en diverses ocasions de no tornar-se a presentar com a alcalde, Casals ha assegurat que segueix opinant el mateix. “Defenso la coherència. Per la mateixa coherència per la qual sempre he dit que defenso la limitació de mandats i no m’he de tornar a presentar, avui faig una crida a fer un govern que defensi la democràcia en el nostre país”.

Casals ha augurat una situació de “resistència institucional conjunta” contra el 155 i en defensa de la República des dels ajuntaments de manera coordinada amb “unitat d’acció”. Ha avançat que, tot i això, l’Ajuntament de Molins de Rei col·laborarà amb les eleccions autonòmiques convocades per Rajoy el 21-D perquè és una “oportunitat de llibertat i de manifestar oposició als fets gravíssims que estan passant”.

CDC trenca el pacte de govern amb el PSC

Recomanacions personalitzades

  15 comments for “L’alcalde assumeix totes les regidories socialistes mentre espera pactar amb CUP i ERC

 1. Payasos justicieros
  01/11/2017 at 9:34

  Muy bien señor alcalde , por fin se salió con la suya, ya puede tener un grupo municipal dictatorial .
  Ahora descubierto usted mismo , primero yo y luego yo y después el pueblo de molins, al a ver roto el pacto sigue llevando a cabo suplan político por cuidarse el asiento en la Generalitat de Cataluña no por el pueblo de molins.
  Por qué sepa que le a quedado el listón muy alto que usted nunca llegara, alcalde de unos pocos recuerde que usted no llego ala alcaldía por si cara bonita sino por el pacto que rompe con mentiras y engañaos .
  A ver cómo le va con aquellos que tanto crítico.
  SALUDOS SEÑOR ALCALDE DE UNOS POCOS

 2. Carles Joan
  03/11/2017 at 10:31

  ; doncs és del tot evident que Joan Ramon Casals pot governar, ell sol, totes les regidories. Té una capacitat infinita i molt acreditada en la seva trajectòria política, que es basa en l’egocentrisme. # Sort. #

 3. dclosa
  09/11/2017 at 0:34

  Lo malo de este divorcio entre CIU y PSC, que era sols de “repartiment de poltrones” , és que fins el dimarts día 31 , el primer tinent d’alcalde de Molins de Rei., en Javier Paz (PSC) , tenía lamentar que en Joan Ramón Casals (CIU) no hagès donat la cara i que va tindre d’assabentar-se per Ràdio Molins de Rei, que s’havia trencat el pacte de govern. Com queda ara la situació del PSC-Molins , que té 5 regidors i que fins ara , ha estat dins l’estructura de govern de l’ajuntament en 5 àrees que hi ha , i que en tenen dues : En Xavi Paz , a temps complert, és 1r tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Educació, Sanitat i Salut Pública, Cultura; En Miguel Zaragoza, té la responsabilitat de Serveis Generals i Patrimoni, Espai Públic, Espai Públic i Manteniment, Mobilitat i serveis Municipals; En Pep Puiggarí, és regidor de Recursos Humans i Habitatge; La Ainoa García és regidora de Qualitat i Transparència, Noves Tecnologies i Innovació, Foment de l’Ocupació, i la Jessica Revestido, regidora de Gent Gran, Nova Ciutadania, Igualtat home-dona, Solidaritat i Cooperació.
  Tot seguirá amb la mateixa “mamandurria”, en Casals , con sus 55.453,86 € ; en Javier Paz seguirá apalancado con sus 48.636,14 € + complementos; el sustituto del Joaquim Martí (CIU) , en Antón Pedrola (CIU) imitando a Martí, con sus 48.636,14 € + complements para gozar de una próxima buena jubilación; El nuevo “delfin” de CIU en Ramón Sànchez (CIU) 48.636,14 € + complementos ; en Miguel Zaragoza (PSOE) 48.636,14 € + suplementos , y el resto, toda esa retalía de medio regidores con sus 15.212,88 €+ complementos
  “La Economía, és la asignación de los recursos escasos “, demasiados políticos y funcionarios en los ajuntaments. Los ajuntaments democráticos se han convertido en verdaderas fabricas de hacer gandules. Uno deberia llegar en la política , después de haber demostrado algún éxito en la vida privada, y demostrar que uno es capaz de generar cosas, y no al revés , aquí en España, y especialmente en Molins de Rei, entran en la política a muy temprana edad,o de fracasados en la privada ( véase Antón Pedròla, Ramón Sànchez, Joaquim Marti…) y les gusta la vida en eso de de vivir de los presupuestos del Estado , y luego a través de la puerta giratoria, ya que no tienen ni oficio ni beneficio ( Véase Javi Paz, Zaragoza, Puntas, etc..) no pueden volver a la privada y se apalancan en los consejos comarcales , a la espera de volver a ser de nuevo regidores y que el estar allí és muy fácil y no se necesitan muchas luces.
  Al dia de hoy , con todo eso del “dragón Kan” de la independencia hay demasiadas cosas pendientes en el candelero pero , a pesar de que sólo les fata 1,5 años para las próximas muncipales, ya podemos anticipar de que que esa suplica que hace CIU de que els “ajudin a fer govern i seguir avançant en Molins de Rei” a los niñacos e indecisos de la CUP i los poco preparados de ERC” , y menos preparados los de Podemos Camina i ICV., les será difícil. .
  Esperemos que con esta remodelación los de CIU se ganen lo que nos cuestan, tanto Ramón Sánchez en l’Àrea d’Economia i els Serveis Generals (ESG), que fins ara ostentava el socialista Miguel Zaragoza. i que ho compaginarà amb els càrrecs que ja tenia: president de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori (SiT), i regidor d’Obres i Llicències, Economia i Finances i Fira. A més, el prejubilado Anton Pedrola , sustituto de la poltrona de Joaquim Martí y también prejubilado y en la espera de ganarse unos dineritos antes de la jubilación -regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Activitats, i Comerç i Mercat Municipal. Es raro que la directora de l’ASP, Núria Segú, que és un càrrec de confiança socialista, quedi de moment immune.
  Esperemos que Casals, en contra de lo que ya hace Piugdemon , mantenga la promesa que ha fet en diverses ocasions de no tornar-se a presentar com a alcalde,i mantenga la coherència de la limitació de mandats. ¿Cómo se ganará la vida si como abogado , si para ejercer ya está obsoleto, a no ser que se apalanque en CIU?,

 4. dclosa
  09/11/2017 at 23:44

  Lamentable por el equipo de gobierno que hasta el dimarts dia 31 , el primer tinent d’alcalde de Molins de Rei., en Javier Paz (PSC) , lamentaba que en Joan Ramón Casals (CIU) no hagi donat la cara i assabentar-se per Ràdio Molins de Rei que s’havia trencat el pacte de govern. Com queda ara la situació del PSC-Molins , que té 5 regidors i que fins ara , ha estat dins l’estructura de govern de l’ajuntament en les cinc àrees que hi ha? , En tenen dues : Economia i Serveis Generals i l’Àrea de Serveis a les Persones. En Xavi Paz , a temps complert, és 1r tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Educació, Sanitat i Salut Pública, Cultura; En Miguel Zaragoza, té la responsabilitat de Serveis Generals i Patrimoni, Espai Públic, Espai Públic i Manteniment, Mobilitat i serveis Municipals; En Pep Puiggarí, és regidor de Recursos Humans i Habitatge; La Ainoa García és regidora de Qualitat i Transparència, Noves Tecnologies i Innovació, Foment de l’Ocupació, i la Jessica Revestido, regidora de Gent Gran, Nova Ciutadania, Igualtat home-dona, Solidaritat i Cooperació.
  Tot seguirá amb la meteixa “mamandurria”, en Casals , con sus 55.453,86 € ; en Javier Paz seguirá apalancado como masajista en el feudeo del PSC en Gavá y dejará sus 48.636,14 € + complementos; el sustituto del Joaquim Martí (CIU) , en Antón Pedrola (CIU) imitando a Martí y sacar una mordida para su jubilación, con sus 48.636,14 € + complements para gozar de una buena jubilación; El nuevo “delfin” de CIU en Ramón Sànchez (CIU) , sin oficio ni beneficio, con sus 48.636,14 € + complementos ; en Miguel Zaragoza (PSOE) dejará de percibir los 48.636,14 € + suplementos y regresar a funcionario en Rubí , y el resto, toda esa retalía de medio regidores con sus 15.212,88 €+ complementos
  “La Economía, és la asignación de los recursos escasos “, demasiados políticos y funcionarios en los ajuntaments. Los ajuntaments se han convertido con la democracia, en verdaderas fabricas de fabricar gandules. Uno debería llegar en la política después de haber demostrado algún éxito en la vida privada, y demostrar que uno es capaz de generar cosas, y no al revés , aquí en España, y especialmente en Molins de Rei, entran en la política a muy temprana edad,o de fracasados de la privada ( véase Antón Pedròla, Ramón Sànchez, Joaquim Marti…) y cuando prueban lo púbico, les gusta la vida en eso de de vivir de los presupuestos del Estado , y luego a través de la puerta giratoria, al no tener ni oficio ni beneficio ( Véase Javi Paz, Zaragoza, Puntas, etc..) no pueden volver a la privada y los jóvenes se apalancan en los consejos comarcales a la espera de volver a ser de nuevo regidores, y estar allí es muy fácil ya que no se necesitan muchas luces para el cargo. Solo cobrar a final de mes.

 5. dclosa
  10/11/2017 at 11:26

  Penoso, que el primer tinent d’alcalde de Molins de Rei., en Javier Paz (PSC) , lamentase que en Joan Ramón Casals (CIU) no haguès donat la cara i va assabentar-se’n per Ràdio Molins de Rei que s’havia trencat el pacte de govern. Com queda ara la situació del PSC-Molins , que té 5 regidors i que fins ara , ha estat dins l’estructura de govern de l’ajuntament en les cinc àrees que hi ha , que en tenen dues : Economía i Serveis Generals i l’Àrea de Serveis a les Persones. en Javier Paz (48.636,14 € + complements) a dedicació complerta, és 1r tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Educació, Sanitat i Salut Pública, Cultura; en Miguel Zaragoza,(48.636,14 € + complements) té la responsabilitat de Serveis Generals i Patrimoni, Espai Públic, Espai Públic i Manteniment, Mobilitat i serveis Municipals; en Pep Puiggarí(15.212,88 €+ complements) , és regidor de Recursos Humans i Habitatge; l’ Ainoa García (15.212,88 €+ complements) és regidora de Qualitat i Transparència, Noves Tecnologies i Innovació, Foment de l’Ocupació, i la Jessica Revestido (15.212,88 €+ complements), regidora de Gent Gran, Nova Ciutadania, Igualtat home-dona, Solidaritat i Cooperació.
  “La Economía, és la asignación de los recursos escasos “, En els ajuntaments hay demasiados políticos y funcionarios. Con la democracia los ajuntaments se han convertido en verdaderas fábricas de hacer gandules. Uno debería llegar en la política , después de haber demostrado algún éxito en la vida privada, y demostrar que es capaz de generar cosas, y no al revés , aquí en España, y especialmente en Molins de Rei, entran en la política a muy temprana edad, jóvenes en paro, juristas fracasados y convertidos a camareros ( véase la CUP, Barrina) o de fracasados en la privada (véase Antón Pedròla, Ramón Sànchez, Joaquim Marti, etc. ..) y al estar dentro del sistema, les gusta la vida en eso de de vivir de los presupuestos del Estado , y luego a través de la puerta giratoria, ya que no tienen ni oficio ni beneficio ( Véase Javi Paz, Zaragoza, Puntas, etc..) al no poder volver a la privada, se apalancan en los consejos comarcales , a la espera de volver a ser de nuevo regidoreis y estar allí és muy fácil ya que no se necesitan muchas luces.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *