Iniciativa-MES considera un “greu error” barrejar l’àmbit municipal amb el nacional

Els ecosocialistes creuen que la política municipal i la nacional no s’han de barrejar. Animen als partits d’esquerres a crear un govern alternatiu “de progrés” i acusen la sociovergència de no tenir projecte.

Júlia Fernández durant l’últim ple municipal // Jordi Julià

Tot i deixar clar que no comparteix el projecte polític que fins ara governava el municipi, Iniciativa per Molins de Rei – Moviment d’Esquerres (MES) considera que el pacte de govern entre CDC i PSC no s’hauria d’haver trencat per discrepàncies polítiques en clau nacional.

“Entenem que hi ha moltes raons perquè aquest govern s’hauria d’haver trencat, però no per raons al marge de la nostra vila com ara es planteja”, han assegurat els ecosocialistes a través d’un comunicat. “És un greu error barrejar l’àmbit nacional amb l’àmbit municipal”, afegeixen.

Segons la formació liderada per Júlia Fernández, la política municipal ha d’estar presidida per “la coherència i els objectius comuns de treballar per a Molins de Rei des de diferents perspectives ideològiques o polítiques, tots com un sol poble”, indiquen a través d’un comunicat.

Crítica a la sociovergència i a l’alcalde

Iniciativa-MES, amb una regidora al ple municipal, assegura que el pacte entre CDC i PSC ha fracassat per diferents motius d’àmbit local. Per als ecosocialistes, ha estat un govern “sense projecte” per a Molins de Rei on la planificació “ha enlluernat per la seva absència”. Titllen la sociovergència d’un exemple “d’Ajuntament màrketing” i, entre altres coses, han trobat a faltar polítiques pròpies municipals d’ocupació.

A més, segons Iniciativa-MES la dedicació de l’alcalde, Joan Ramon Casals, al Parlament de Catalunya, on és diputat per Junts pel Sí, és “incompatible al nivell de dedicació que la vila i els vilatans de Molins de Rei es mereixen”.

Complicitats entre les esquerres

En aquest mateix comunicat, la formació que governava Molins de Rei abans del 2011 anima a “totes les forces d’esquerres” a “teixir complicitats” i els “ponts de diàleg necessaris” amb l’objectiu de fer un govern alternatiu “de progrés” a Molins de Rei.

En clau nacional, Iniciativa per Molins de Rei – MES, assegura que la solució a la situació que viu Catalunya “no passa ni per l’aplicació de l’article 155 ni tampoc per la declaració d’independència unilateral”. També manifesten el seu “absolut rebuig a la judicialització de la política” i reclamen llibertat “immediata” per als presidents de l’ANC i Òmnium Cultural.

Per últim, censuren el posicionament “del PSC-PSOE” a favor de l’aplicació de l’article 155 tot i que reconeixen que l’agrupació local socialista s’hi ha mostrat contrària i consideren “totalment decebedora” la imatge del PSC participant, de bracet, amb PP i C’s a la manifestació del passat diumenge.

CDC trenca el pacte de govern amb el PSC

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “Iniciativa-MES considera un “greu error” barrejar l’àmbit municipal amb el nacional

 1. dclosa
  09/11/2017 at 8:13

  Con eso de la independencia,no está el horno para bollos , ni para consejos ni recriminaciones baratas de un partido decadente y sin objetivos como ICV, al equipo de gobierno de CIU-Molins como que : ha estat un govern “sense projecte” per a Molins de Rei , sensa planificació , sols un “ajuntament màrketing” i, sense tindre competencies, les polítiques pròpies municipals d’ocupació ( Los ayuntamientos democráticos se han convertido en verdaderas fábricas de gandules. .
  No hay tanta complicación en ser alcalde y compatible con la dedicació política de l’alcalde, Joan Ramon Casals, al Parlament de Catalunya, y és una verdadera ganga si es verdad que no cobra. Els vilatans de Molins de Rei no volen, ni es mereixen mès. El ayuntamiento y su estructura de regidores es un modelo político que nace después de la Revolución Francesa , y se consolida a lo largo del siglo XIX, pero en la actualidad, en pleno siglo XXI ha perdido su razón de ser, ya que los plenos se han vaciado de contenido, parte de sus decisiones las ha perdido y solo se mantienen como “mamandurria” todo ese ejercito de políticos y funcionarios que se hayan quedado sin trabajo , y una vez lo han probado se crea, una endogamia política de sus gentes, quiere mantener los sueldos y dietas a toda costa .
  “La Economía és la asignacion de los recursos escasos “, hay demasiados políticos y funcionarios en los ajuntaments. Uno debería llegar en la política , después de haber demostrado éxito en la vida privada, y convencido de que uno es capaz de generar cosas, y no al revés , aquí entran en la política o muy jóvenes sin experiencia o muy viejos para conseguir una jubilación, y viven de los presupuestos del Estado , y luego a través de la puerta giratoria no pueden volver a la privada y se apalancan en los consejos comarcales ya que estar allí és muy fácil y no se necesitan muchas luces.
  Mal recuerdo tenemos loa molinenses de la gestión de la formació que governava Molins de Rei abans del 2011, prepotencia del Ivan Arcas y del Victor Puntas, incompetencia de la Caterua con los panels solares, y del Franc, etc. ICV nunca será un govern alternatiu “de progrés” a Molins de Rei. con su meneo constante de la perdiz, sin blanco ni negro, no está capacitado para assegurar que la solució a la situació que viu Catalunya “no passa ni per l’aplicació de l’article 155 , ni tampoc per la declaració d’independència unilateral,, ni amb la judicialització de la política” , Nini , nini.
  Poco les importa a los del PSC-PSOE” la condena de un ICV en decadencia que estén a favor de l’aplicació de l’article 155 , Tot se lo pasan por el forro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *