ERC valorarà entrar al govern municipal si CDC l’hi ofereix

Els republicans asseguren que encara no han rebut una proposta formal d’entrar al govern municipal i optaran per valorar en assemblea si acceptar-la o no en cas que es produeixi. D’altra banda, ERC celebra que s’hagi trencat la sociovergència.

Els regidors d’ERC en l’últim ple municipal // Jordi Julià

Després de l’anunci de trencament del govern local format per CDC i PSC que ha fet l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), una de les possibles per a la governabilitat del que queda de legislatura és la creació d’un govern format per partits independentistes. En aquest sentit, fonts d’ERC, amb tres regidors a l’Ajuntament, asseguren que “valoraran en assemblea” si entrar o no al govern municipal en cas que CDC faci l’oferta.

Una proposta que, de moment, no s’ha fet de forma oficial, segons asseguren aquestes mateixes fonts. De fet, els republicans ja van proposar la unió dels partits independentistes en clau local després de les últimes eleccions municipals i llavors van fer una assemblea on es va validar aquest pacte. CDC (6 regidors) i ERC (3 regidors) sumen 9 dels 21 seients que té el ple municipal. Per tant, perquè aquesta opció aconsegueixi la majoria absoluta al plenari caldria el suport dels quatre regidors de la CUP. Durant els pròxims dies els republicans tornaran a fer una altra reunió per valorar la situació política local després del trencament de la sociovergència.

Passi el que passi, des d’ERC s’assegura que Molins de Rei no serà “ingovernable”. A més, destaquen que durant la preparació de l’1 d’octubre es van “teixir complicitats” entre els diferents partits independentistes. No obstant, recorden que tenen “programes electorals i maneres de fer molt diferents”. Tant és així que, per exemple, a principis d’any van arribar a demanar la dimissió de la regidora de Participació, Laura Soto, de CDC. Per tant, si ERC entra al govern municipal, vol que també serveixi per permetre un replantejament de les polítiques que fins ara s’han estat fent des de l’Ajuntament.

Celebren el final de la sociovergència

Des d’ERC es mostren satisfets que Joan Ramon Casals hagi trencat el pacte que l’unia amb el PSC. Els republicans acusen els socialistes de manifestar-se “al costat de feixistes” per mostrar el seu suport a la unitat d’Espanya. Tot i que l’agrupació local del PSC ha mostrat el seu rebuig a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, els republicans critiquen la postura del PSOE i consideren “intolerable” el suport al 155.

CDC trenca el pacte de govern amb el PSC

  • Pingback: CDC trenca el pacte de govern amb el PSC | Viu Molins de Rei()

  • Pingback: L'alcalde assumeix totes les regidories socialistes mentre espera pactar amb CUP i ERC | Viu Molins de Rei()

  • dclosa

    Al dia de hoy , con todo eso del “dragón Kan” que se ha montado de la independencia, hay demasiadas cosas pendientes en el candelero para predecir nada, pero… , a pesar de que sólo nos fata 1,5 años para las próximas muncipales, ya podemos anticipar de que que la suplica que hace CIU de que els “ajudin a fer govern i seguir avançant en Molins de Rei” , los de ERC-Molins no tienen efectivos con preparación suficiente y poco preparados para tomar una regidoria. ”Una cosa es ver los toros en la barrera y otra en el ruedo” y otro que tal con los niñacos de la CUP (tertulianos en RmdR, abogados de camareros..) y a los menos preparados en Podemos Camina , y más de lo mismo con los de ICV., Les será difícil resolver el tema a esos de CIU….

  • dclosa

    Al dia de hoy , con todo eso del “dragón Kan” que se ha montado con eso de la independencia, hay demasiadas cosas pendientes en el candelero para predecir nada, pero… , a pesar de que sólo nos fata 1,5 años para las próximas muncipales, ya podemos anticipar de que que la suplica que hace CIU de que els “ajudin a fer govern i seguir avançant en Molins de Rei” , los de ERC-Molins no tienen efectivos con preparación suficiente y poco preparados para tomar una regidoria. ”Una cosa es ver los toros en la barrera y otra en el ruedo” y otro que tal con los niñacos de la CUP (tertulianos en RMdR, abogados de camareros..) y a los menos preparados en Podemos Camina , y más de lo mismo con los de ICV., Les será difícil resolver el tema a esos de CIU….