ERC valorarà entrar al govern municipal si CDC l’hi ofereix

Els republicans asseguren que encara no han rebut una proposta formal d’entrar al govern municipal i optaran per valorar en assemblea si acceptar-la o no en cas que es produeixi. Independentment del seu paper, ERC celebra que s’hagi trencat la sociovergència.

Els regidors d’ERC en l’últim ple municipal // Jordi Julià

Després de l’anunci de trencament del govern local format per CDC i PSC que ha fet l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), una de les possibilitats per garantir la governabilitat del que queda de legislatura és la creació d’un govern format per partits independentistes. En aquest sentit, fonts d’ERC, amb tres regidors a l’Ajuntament, asseguren que “valoraran en assemblea” si entrar o no al govern municipal en cas que CDC faci l’oferta.

Una proposta que, de moment, no s’ha fet de forma oficial, segons asseguren aquestes mateixes fonts. De fet, els republicans ja van proposar la unió dels partits independentistes en clau local després de les últimes eleccions municipals i llavors van fer una assemblea on es va validar aquest pacte. CDC (6 regidors) i ERC (3 regidors) sumen 9 dels 21 seients que té el ple municipal. Per tant, perquè aquesta opció aconsegueixi la majoria absoluta al plenari caldria el suport dels quatre regidors de la CUP. Durant els pròxims dies els republicans tornaran a fer una altra reunió per valorar la situació política local després del trencament de la sociovergència.

Passi el que passi, des d’ERC s’assegura que Molins de Rei no serà “ingovernable”. A més, destaquen que durant la preparació de l’1 d’octubre es van “teixir complicitats” entre els diferents partits independentistes. No obstant, recorden que tenen “programes electorals i maneres de fer molt diferents”. Tant és així que, per exemple, a principis d’any van arribar a demanar la dimissió de la regidora de Participació, Laura Soto, de CDC. Per tant, si ERC entra al govern municipal, vol que també serveixi per permetre un replantejament de les polítiques que fins ara s’han estat fent des de l’Ajuntament.

Celebren el final de la sociovergència

Sigui com sigui, des d’ERC es mostren satisfets que Joan Ramon Casals hagi trencat el pacte que l’unia amb el PSC. Els republicans acusen els socialistes de manifestar-se “al costat de feixistes” per mostrar el seu suport a la unitat d’Espanya. Tot i que l’agrupació local del PSC ha mostrat el seu rebuig a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, els republicans critiquen la postura del PSOE i consideren “intolerable” el suport al 155.

CDC trenca el pacte de govern amb el PSC

Recomanacions personalitzades