Centenars de molinencs celebren la declaració d’independència davant l’Ajuntament

El balcó de l’Ajuntament de Molins de Rei ha escenificat la proclamació de la independència amb la col·locació d’una senyera al balcó, en el lloc on hi havia una pancarta que exigia la proclamació de la República, mentre el cava i les abraçades corrien per la plaça.

Membres del CDR van llençar cava des del balcó de l'ajuntament // Jordi Julià

Membres del CDR van llençar cava des del balcó de l’ajuntament // Jordi Julià

“Catalans, catalanes: ja la tenim aquí! Avui, a gaudir-la. Demà, a defensar-la!”. Amb aquestes paraules, diversos membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) cridaven a l’uníson des del balcó de l’ajuntament de Molins de Rei el 27 d’octubre del 2017. Eren passades les 8 del vespre, quan feia escasses hores que el Parlament de Catalunya havia votat la constitució de la República Catalana. Mentre durava la celebració a Molins de Rei, Mariano Rajoy sortia a anunciar que havia destituït el govern, dissolt el Parlament i convocat eleccions. Tot i que la notícia va arribar als mòbils d’alguns, això no va impedir que els independentistes molinencs seguissin assaborint el moment.

Moment d’abraçades, somriures, i fins i tot brindis amb copes de cava. Era a la mateixa plaça que s’ha convertit les darreres setmanes en espai de concentracions i assemblees gairebé diàries: contra les detencions prèvies a l’1-Oen defensa del referèndum, contra la violència policial, a favor del diàlegcontra l’empresonament dels Jordis, contra la intervenció de l’escola catalana… Aquest cop, ni concentració, ni assemblea, simplement celebració. Després de dies de concentracions multitudinàries, la plaça es va omplir però no hi havia ni de bon tros tanta gent com el dia de l’aturada general o el mateix 1 d’octubre.

Centenars de molinencs van celebrar-ho, malgrat no ser tants com altres conentracions recents // Jordi Julià

Centenars de molinencs van celebrar-ho, malgrat no ser tants com altres conentracions recents // Jordi Julià

Sense estelada

També va ser un acte simbòlic: regidors de CDC, CUP i ERC van despenjar la pancarta que el CDR havia col·locat al balcó de l’ajuntament que deia “El poble exigim la proclamació de la República”. En el seu lloc van col·locar una bandera. Ja no era l’estelada, sinó la senyera: per l’independentisme ja no era necessària un cop feta la proclamació. El regidor d’ERC Eduard Suárez va cridar “Visca la República” i després es va cantar Els Segadors.

Al cap d’una estona i ja amb els regidors a baix va arribar el moment de més rauxa, quan els membres del CDR van pujar al mateix balcó de la sala de plens i van ruixar amb cava tota la plaça. Va ser llavors quan van fer la crida a la celebració i a la mobilització. Cap d’ells era regidor, sinó que eren integrants d’aquesta plataforma assembleària sorgida primer com a Comitè de Defensa del Referèndum i que després de l’1-O va reconvertir la ‘R’ de les seves sigles en República. Tot i que la considerin proclamada, són conscients que la seva tasca està lluny d’haver acabat i van animar a seguir mobilitzats els propers dies.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades