El PDeCAT consulta la continuïtat del pacte de govern a la militància

El partit de l’alcalde Joan Ramon Casals ja ha fet una executiva extraordinària i té la intenció de copsar l’opinió sobre el pacte de govern local amb el PSC també entre els seus simpatitzants. 

Imatge d’un acte a la seu del PDeCAT // Arxiu — Jose Polo

Reflexió profunda a les files del PDeCAT de Molins de Rei. El partit de l’alcalde Joan Ramon Casals, que s’està plantejant trencar el pacte de govern local que els vincula al PSC arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, ha consultat entre la seva militància si és adient o no acabar amb la sociovergència.

Concretament, el passat diumenge es va celebrar una executiva extraordinària per valorar delicada situació, amb el pacte penjant d’un fil.

A més, fonts del PDeCAT han assegurat a Viu Molins de Rei que tenen la intenció de celebrar una nova assemblea aquest dimecres 25. Una reunió que, tot i voler-se realitzar, es podria veure ajornada per motius d’agenda.

El mateix dia hi ha convocat un ple municipal extraordinari a les 19 hores amb un únic punt: una moció redactada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per “aturar la suspensió de l’autonomia a Catalunya”. A més, les agendes d’aquests intensos dies són molt complicades, en especial la de Casals, que també és diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí.

D’altra banda, aquestes mateixes fonts confirmen que la intenció del partit és ampliar el període de consulta perquè també puguin opinar “simpatitzants” del partit. Al mateix temps, Casals i el seu partit estan escoltant aquests dies “moltes veus” i opinions respecte a la decisió que pot trencar el pacte que governa Molins de Rei des de l’any 2011.

En tot cas, la decisió final no es farà pública durant les pròximes hores. Com a mínim, s’haurà d’espera fins al pròxim diumenge. També és molt probable que la continuïtat o no de la sociovergència sigui anunciada a principis de la setmana vinent. I és que el final d’aquesta setmana es preveu frenètic en l’àmbit de la política catalana. Amb la votació al Senat sobre el 155 i el ple del Parlament de Catalunya que podria declarar la independència.

 

 • Pingback: El PSC Molins de Rei rebutja l'aplicació de l'article 155 | Viu Molins de Rei()

 • Ramon del Camp

  Un greu error de PdCat, tant des del punt de vista dels números com de perspectiva política.

  El número de vots de les últimes eleccions municipals. PdCat en va treure 3173. La suma amb els del PSC (2558) fan 6701.

  La suma de PdCat (3173) més els d’ERC (1430) i els de la CUP (1937) fan 6540.

  Perspectiva política: El PSC farà una oposició ferotge i difícilment voldrà tornar a pactar amb PdCat el 2019. O en tot cas, els hi vendran molt car. El PdCat anirà a la propera cursa electoral amb un braç lligat, només podent pactar amb els grups que conformen, paradoxalment, l’oposició a la sòciovergència actual (ERC, CUP, Molins Camina). Quin panorama

  A tot això hi hem d’afegir la desestabilització de l’ajuntament, l’acumulació de càrrecs, la pèrdua de temps i de recursos i ERC i la Cup fruint a l’opisició davant la dificultat per aprovar les propostes. Tot això no farà guanyar vots al 2019

  Pdcat s’està fent el llit ells mateixos. Que no es precipitin, respirin fons i esperin els esdeveniments.

 • Pingback: CDC trenca el pacte de govern amb el PSC | Viu Molins de Rei()