L’Ajuntament instal·larà un punt de càrrega per a vehicles elèctrics

El primer punt de càrrega públic per a vehicles elèctrics de Molins de Rei estarà situat al carrer Molí, al costat de la plaça de la Llibertat. El podran utilitzar fins a quatre cotxes a la vegada.

Vehicle elèctric a la Fira de la Candelera // Arxiu – Jose Polo

És una de les reivindicacions dels usuaris d’aquest tipus de vehicles i d’aquí a poques setmanes serà una realitat. L’Ajuntament invertirà 50.000 euros aproximadament en la instal·lació d’un punt de càrrega per a vehicles elèctrics. Es compleix així l’acord de la moció aprovada pel ple municipal l’any 2015.

“En realitat són dos punts que permetran la càrrega de quatre vehicles al mateix temps”, explica el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Molins de Rei, Miguel Zaragoza (PSC). La nova infraestructura estarà situada al carrer Molí, al costat de la plaça de la Llibertat. Ocuparà un terreny on ara hi ha quatre places d’aparcament de zona blava.

Les obres han de començar aquest mes d’octubre. “La càrrega serà gratuïta per als usuaris”, assegura Zaragoza. “L’Àrea Metropolitana de Barcelona està treballant en un sistema únic de targetes per a l’ús d’aquestes instal·lacions”, afegeix el regidor. L’ens supramunicipal porta diversos anys apostant per la instal·lació d’una infraestructura que doni fiabilitat als usuaris del vehicle elèctric per poder-se moure per tota l’àrea metropolitana. Tot i que ciutats de l’entorn, com Sant Feliu, compten amb punts com aquest des de fa temps, a Molins de Rei ha trigat en arribar.

Recomanacions personalitzades