L’Ajuntament construirà la nova llar d’avis

La nova residència serà construïda per l’Ajuntament. La Generalitat s’ha compromès a concertar places després d’una reunió entre el govern municipal, representants del govern català i la Plataforma d’Afectats per la Residència Molins (PARM). L’equipament entrarà en funcionament l’any 2019 i serà de gestió pública. 

Una quarantena de membres de la PARM i les associacions de veïns es van concentrar davant l'ajuntament // Jordi Julià

Imatge d’una concentració de la Plataforma d’Afectats per la Residència // Arxiu – Jordi Julià

Acord entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Molins de Rei per a la creació d’una nova llar d’avis després de molt de temps de reivindicacions ciutadanes. Serà el consistori qui finalment es farà càrrec de la construcció de l’equipament, que serà de gestió pública, mentre que la Generalitat de Catalunya s’ha compromès a finançar 50 places concertades, tal i com el govern municipal reclamava, això sí, un cop estigui aixecat l’edifici.

La nova residència, que estarà disponible l’any 2019 segons informa l’Ajuntament de Molins de Rei a través d’un comunicat, estarà situada darrera de l’actual Centre d’Atenció Primària, al barri de la Granja, en la pastilla d’equipaments reservada precisament per la llar d’avis des de fa anys, i que ara és un aparcament provisional.

El consistori s’ha compromès a què els tràmits administratius per iniciar la construcció de la residència comencin abans de finals d’any. No està definit com serà el finançament de les obres. El govern municipal apunta que cal fer el “debat pertinent” amb l’oposició, per valorar si és més pertinent un finançament directe o diferit.

Tal com demanava la Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins de Rei (PARM), la gestió de la futura residència serà pública. L’Ajuntament s’ha compromès a què així sigui. “I dins dels diversos models de gestió pública, que sigui preferentment per gestió directa o a través d’operadors o entitats de la vila o de consorcis públics dels que en formi part l’Ajuntament”, concreta el govern municipal.

Aquest acord ha arribat després d’una reunió realitzada el passat 12 d’octubre a Molins de Rei amb representants del govern municipal i de l’oposició, de la Generalitat, i de la PARM.

La PARM, satisfeta

El moviment ciutadà que ha reclamat la construcció de la residència recollint milers de signatures i fent diverses manifestacions, la PARM, està satisfeta amb el resultat de la reunió. “Hem de dir que aquesta vegada sí, que ja no hi ha marxa enrere, i que gràcies a la pressió, el suport i la insistència de la gent que ens ha donat suport, ara més que mai la construcció de la nova llar d’avis, serà una realitat i no una proposta a llarg termini”, consideren fonts de la PARM.

“L’Ajuntament, s’ha compromès a tenir informada a la PARM de totes les incidències que vagin sorgint abans, durant i al final, quan la residència estigui en funcionament”, afegeixen des de la plataforma. A més, la PARM vetllarà perquè es compleixin els compromisos adquirits per part de l’Ajuntament i la Generalitat.

Recomanacions personalitzades