Un grup de veïns planteja canviar el nom de Molins de Rei per evitar la referència monàrquica

La iniciativa popular que vol suprimir la referència monàrquica del nom del municipi recull gairebé 400 signatures en poques hores. Ha estat impulsada per Alfred Bofill, qui va ser regidor del PSUC. 

Moneda de la II República amb el nom de Molins de Llobregat // Jose Polo

Un grup de veïns ha recollit gairebé 400 signatures en poques hores a favor de canviar-li el nom a Molins de Rei. L’objectiu: suprimir la referència monàrquica.

La iniciativa popular ha estat impulsada pel molinenc Alfred Bofill, qui va ser regidor del PSUC. “Sempre m’ha agradat més Molins de Llobregat, mai he estat monàrquic, i no m’agrada ser de rei”, ha assegurat en declaracions a Ràdio Molins de Rei.

No seria la primera vegada que s’utilitza el nom de Molins de Llobregat. Ja el va fer servir el govern de la II República fins que el 25 de gener de 1939 les tropes franquistes van entrar pel pont de Carles III.

Bofill portava temps rumiant la iniciativa, però ha decidit portar-la a la pràctica coincidint amb la situació política de Catalunya i el discurs del rei amb motiu de l’1-O.

S’ha generat un intens debat a través de les xarxes socials, amb enquestes on també es tenen en consideració altres noms com ‘Molins del Pont’ o, simplement, ‘Molins’.