Un grup de veïns planteja canviar el nom de Molins de Rei per evitar la referència monàrquica

La iniciativa popular que vol suprimir la referència monàrquica del nom del municipi recull gairebé 400 signatures en poques hores. Ha estat impulsada per Alfred Bofill, qui va ser regidor del PSUC. 

Moneda de la II República amb el nom de Molins de Llobregat // Jose Polo

Un grup de veïns ha recollit gairebé 400 signatures en poques hores a favor de canviar-li el nom a Molins de Rei. L’objectiu: suprimir la referència monàrquica que es remunta al segle XII, quan Alfons II va ordenar construir uns molins i va donar origen al municipi.

No seria la primera vegada que s’utilitza el nom de Molins de Llobregat. Ja el va fer servir el govern de la II República fins que el 25 de gener de 1939 les tropes franquistes van entrar pel pont de Carles III.

La iniciativa popular ha estat impulsada pel molinenc Alfred Bofill, qui va ser regidor del PSUC. “Sempre m’ha agradat més Molins de Llobregat, mai he estat monàrquic, i no m’agrada ser de rei”, ha assegurat en declaracions a Ràdio Molins de Rei.

Bofill portava temps rumiant la iniciativa, però ha decidit portar-la a la pràctica coincidint amb la situació política de Catalunya i el discurs del rei pocs dies després dels fets de l’1 d’octubre.

A través de les xarxes socials s’ha generat un intens debat al voltant del tema, amb enquestes on també es tenen en consideració altres noms com ‘Molins del Pont’ (denominació efímera utilitzada durant la Primera República) o, simplement, ‘Molins’.

Recomanacions personalitzades