Desenes de persones reclamen diàleg a la plaça de l’Ajuntament

A Molins de Rei també s’organitza una concentració per reclamar al govern espanyol i al govern català que dialoguin per solucionar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Els concentrats rebutgen la presència d’un grup de persones amb banderes espanyoles.

La concentració a la plaça de l’Ajuntament // Jose Polo

No va ser una concentració massiva però sí significativa. Per primera vegada, el conflicte polític obert entre Catalunya i Espanya va generar una mobilització on la gent que va sortir al carrer no era, majoritàriament, favorable a la independència de Catalunya. Desenes de persones, que no arribaven a un centenar, van concentrar-se a la plaça de l’Ajuntament dissabte 7 d’octubre per reclamar diàleg al govern espanyol i al govern català.

Sota el lema Parlem? Hablamos?, aquest grup de ciutadans es va vestir de blanc, sense banderes, i amb pancartes cridant al diàleg. Va ser la resposta molinenca a un moviment sorgit a través d’un grup de ciutadans que van utilitzar les xarxes socials d’altaveu la setmana passada. Tot i que alguns partits polítics van donar suport al moviment, i el primer tinent d’alcalde i portaveu del PSC Molins de Rei, Xavi Paz, estava a la concentració, no era cap formació política qui liderava la convocatòria, que es va replicar amb més o menys afluència a multitud de ciutats espanyoles. També va estar present la primera secretària dels socialistes molinencs, Jessica Revestido.

“Espanya és un país millor que els seus governants, parlem?”, deien en el seu manifest. “La gent vol un país basat en el respecte, el diàleg fratern i la convivència democràtica, davant la violència pengem llençols blancs als balcons”, afegien. “En lloc d’aixecar murs, necessitem un llenç blanc per a construir en comú un país on capiguem tots i totes”, sentenciaven.

El portaveu del PSC, Xavi Paz, parlant amb un concentrat // Jose Polo

Sense banderes

Al voltant de les 12 del migdia, hora a la que estava convocada la concentració, una desena de persones van arribar a la plaça de l’Ajuntament amb banderes espanyoles i la intenció de sumar-se el moviment. Diferents persones concentrades van rebutjar la seva presència.

“Els hem dit, molt educadament, que no els volem amb nosaltres, que aquesta concentració no entén de banderes, que s’havia de venir de blanc”, va explicar una de les concentrades.

L’acte s’havia de fer just a la porta de l’Ajuntament de Molins de Rei però, davant la presència d’aquest grup de persones, la concentració es va moure uns metres per fer-se enmig de la plaça. Algunes de les persones amb banderes espanyoles van seure en una terrassa de la zona.

Recomanacions personalitzades