Per què vaig votar l’1 d’octubre

Lluis Carrasco Martinez, ex-regidor d’ICV Molins de Rei

Lluís Carrasco votant l’1 d’octubre // cedida

No puc més que mostrar la meva indignació, fàstic i vergonya per la repressió policial contra els ciutadans i ciutadanes que lliurament vàrem decidir exercir el nostre dret a vot, i a peu de taula de votació vàrem defensar el nostres drets democràtics.

No hi cap pretext, com el del compliment de la legalitat, per actuar brutalment contra un poble pacífic i digne.  Sempre he defensat el diàleg amb el resta de l’Estat per progressar plegats amb les màximes cotes possibles d’autogovern per a Catalunya en el marc d’un estat confederal.

El que ha passat aquestes darreres setmanes i especialment ahir,  ha fet  que molta gent com jo, per defensar la democràcia, participéssim en una votació, malgrat no estar d’acord en la forma, les maneres i fins tot sabent que legitimàvem un plebiscit que comportaria després una declaració unilateral d’ independència.

Però el mes greu va succeir en acabar la jornada. Van fer declaracions Pablo Iglesias, que va seguir defensant el diàleg i un referèndum pactat; en Rajoy, que va justificar la repressió sense cap tipus de reconeixement i albirant ja l’aplicació de la suspensió total de l’autogovern. Evidentment poc més tard va ser corejat per en Rivera, que li donava ple suport.

Però el que em va regirar del tot l’estòmac va ser la compareixença de Pedro Sánchez, que amb un fons vermell i amb la frase “Somos la izquierda“, va donar suport al govern del PP per lleialtat institucional i, per tant, a la repressió, tot cridant a dialogar sense cap proposta seriosa.

Crec que moltes persones com jo en aquests moments veiem que la única solució possible perquè no es produeixi un trencament social de Catalunya amb Espanya és acordar un referèndum pactat. Tot el que no sigui això no servirà per a res.

Per tant, o s’accepta ràpida i clarament el dret a decidir dels catalans, o el trencament institucional, ciutadà i emocional serà inevitable i faran bo el sufragi d’ahir i la DUI que es pugui proclamar. Ja s’està fent tard per posar a sobre de la taula un referèndum pactat.

És evident que si no s’acorda fer la consulta i es segueix mantenint aquest marc d’intolerància, de repressió i de manca de drets democràtics, sense cap dubte, la ciutadania, jo i molts altres catalans que estem pel diàleg, defensarem la voluntat majoritària del poble, i per tant la constitució d’un nou Estat Català.

Visca Catalunya sobirana!

Lluis Carrasco Martinez, ex-regidor d’ICV Molins de Rei

  • dclosa

    Sr. Carrasco Martinez , No ens vingui a hores d’ara amb llagrimes de cocodril , Abans de tota opinió politica , es tindria de definir clarament el qué s’enten per “català” , si és el de tota la vida, el nascut a Catalunya o el nouvingut per feina i empadronat fa quatre dies a Catalunya que no sap ni qui és ni qué significa el Timbaler del Bruc. Tota la ciutadania calatana, especialment los “catalanes viejos” han mostrat indignació, fàstic i vergonya per la repressió policial contra els ciutadans i ciutadanes que lliurament vàn decidir exercir el dret a vot el dia 1-O , i a peu de taula de votació ells de ICV amb les seves ambigüitats no vàren defensar en cap moment, els drets democràtics, que segons el PP llegitimant que el compliment de la legalitat, pot actuar brutalment contra un poble pacífic i digne. A hores d’ara defensat el diàleg amb el resta de l’Estat per progressar plegats amb les màximes cotes possibles d’autogovern per a Catalunya en el marc d’un estat confederal, és una idea del PSOE sols per “marejar la perdiu”. Calaunya mai tindrà majoria al parlament español de Madrid, i mai , si no és ara, podrà declarar la DUI
    Sr. Carrasco, Ara , desprès del xoc que va patir la ciutadanía catalana, crec que no és el moment de fer campànya política. El que ha passat aquestes darreres setmanes ha fet que molta gent , per defensar la democràcia, vam participar en una votació, mancada de periode de reflexió, sense la forma ni les maneres, amb represió de la G.C, etc. etc, sabent que legitimàment sería un plebiscit que comportaria una DUI , Les declaracions d’en Pablo Iglesias defensant el diàleg i un referèndum pactat, a hores d’ara és totalment oportunista i éstà fora de context. En Rajoy (PP) que va negar l’existencia d’u referendum i justificar la repressió, i en Ribera(C’s) que li donava ple suport, han quedat politicament totalment desqualificats, i tambè en Pedro Sánchez (PSOE) , per donar suport al govern del PP per lleialtat institucional i a la repressió, tot cridant a dialogar (menear la perdiz) sense fer cap proposta seriosa. L’única solució posible perquè no es produeixi un trencament social de Catalunya amb Espanya no és acordar un referèndum pactat . El referendum ja s’ha fet , i té la força moral i ética , que li dona mès valor, ja que s’ha fet sota represió policial.
    Tots hem quedat esgarrifats i no cal dir-ho , de les imatges de les porres de la G.C. pegant a la gent a les portes de les seus electorals. A tots ens repugne i ens generen ràbia. Hem d’estar molt orgullosos del referendum i vam demostrar en Rajoy de que som un poble viu i que si fem pinya podem assolir el que ens proposem, encara que sigui l’enfonsament i tirar-nos tots pel precipici. La declaració unilateral del DIU provocará : el “corralito” als bancs, i Catalunya deixaria d’estar a la UE, emissió de nova moneda, no acces al BCE , etc. etc. Certament, el compromís del refrerndum no era gens fàcil: obrir els col•legis , les urnes , les paperetes, i ara no ens podem quedar aquí. Jo crec que tindrien que deixar refredar el “suffle” del referendum, abans de proclamar a la “bla, bla” la República Catalana. Crec que la cosa no està per tirar petads, Europa no vol complicacions i ens ignora totalment, cap pais ens dona suport Crec que lo millor seria deixar aparcat uns quants dies o mesos el “referendum” , reconeixent de que a la catalana, ha estat legal i vinculant , però, sense deixar-lo olvidat, convocar el abans possible eleccions autonómiques inmediates, a on desaparereixerant ja el PP, C’s, PSC, Podemos, etc. desprès el nou gover, amb mès força , podrà recuperar els resultats del referendum i pugui proclamar amb mès força un DUI.
    El dret a decidir dels catalan ja s’ha complert, i no ens importa el trencament institucional espanyol, ni el trencament ciutadà i emocional , ni familiar, i ja es hora de que la DUI es pugui proclamar. Ara ja és massa tard per posar a sobre de la taula un referèndum pactat, i als catalans no ens importa el mantenir aquest marc d’intolerància, de repressió i de manca de drets democràtics, Ara ja no es temps pel diàleg ni ambigüitats de IVC-Podemos, i s’ha de respectar la voluntat majoritària del poble, i per tant la constitució d’un nou Estat Republicà Català.