L’Ajuntament de Molins de Rei se suma a l’aturada general

Els serveis municipals de Molins de Rei funcionaran amb serveis mínims aquest dimarts. També es veurà afectat el MolinsBus i diversos clubs esportius han suspès els entrenaments. A primera hora del matí es farà una marxa lenta per bloquejar l’autopista i la N-340.

Una assemblea davant l'ajuntament ha acordat fer una marxa lenta a l'autopista // Sílvia Guillén

Una assemblea davant l’ajuntament ha acordat fer una marxa lenta a l’autopista // Sílvia Guillén

L’aturada i vaga general en rebuig de la violència que van exercir els cossos policials espanyols contra els participants a la votació de l’1 d’octubre afectarà els serveis municipals de Molins de Rei. L’Ajuntament s’ha sumat a la convocatòria i ha fixat serveis mínims.

L’Àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament garantirà una persona atenent al públic a Ca n’Ametller, així com una educadora i una treballadora social als serveis socials. La resta de serveis garanteixen una persona en torn de matí. Al servei d’atenció i registre de documents del Servei d’Atenció Municipal serà també hi haurà serveis mínims a la tarda.

Escoles i ambulatori

A aquests s’hi sumen els equipaments que són titularitat de la Generalitat, impulsora d’aquesta mobilització juntament amb l’ANC i Òmnium. De fet, els participants en aquesta protesta que són funcionaris del Govern català no tindran cap pèrdua a la seva nòmina. D’acord amb els serveis mínims, a l’ambulatori queden garantides només les urgències. A les escoles i instituts hi haurà d’haver una persona de l’equip directiu i un docent per cada 6 aules.

Pel que fa als centres educatius municipals, la llar d’infants El Rodó tindrà un directiu i dos docents. A l’escola de música només hi haurà un directiu. A la llar d’avis hi haurà d’haver 2’5 auxiliars de geriatria en cada torn, 2 a la nit.

Transports

També queda afectat el MolinsBus per la convocatòria de Soler i Sauret. La línia del nucli urbà MB1/MB2 només passarà un cop per hora. La dels barris de muntanya, MB3, tindrà la freqüència habitual però només al matí, deixant sense servei la resta del dia. Els autobusos interurbans també queden afectats, així com els trens de Rodalies, que circulen al 33% durant tot el dia.

Comerços

La Unió de Botiguers de Molins de Rei (BotMol) també ha enviat un comunicat on se suma a la iniciativa. Tot i això, ho fa com a entitat, i deixen en mans de cada comerç la decisió de tancar. “La nostra recomanació és de sumar-nos-hi”, diuen en una nota enviada als associats acompanyada d’un cartell informatiu per penjar a la porta dels establiments que romanguin tancats.

Entitats esportives

També han enviat comunicats diversos clubs esportius anunciant que s’hi sumen. “Atès que som una entitat esportiva sense ànim de lucre, i que el sou dels entrenadors és prou minso, crec que és del tot injust treure’ls un percentatge”, ha dit la presidenta del Club Atletisme Molins, Cristina Vila. Per aquest motiu el club ha suspès totes les activitats. El Club Bàsquet Molins tampoc farà entrenaments ni cap activitat.

Unes 300 persones, segons l'Ajuntament, s'han concentrat en rebuig de la violència policial. Els sindicats han cridat a sumar-se a la vaga general // Ajuntament de Molins de Rei

Unes 300 persones, segons l’Ajuntament, s’han concentrat en rebuig de la violència policial. Els sindicats han cridat a sumar-se a la vaga general // Ajuntament de Molins de Rei

Tall de l’autopista a primera hora

En paral·lel, la ciutadania i els partits polítics han començat a organitzar mobilitzacions per a la jornada. El primer pas ha estat dilluns al migdia, en la concentració a la plaça de l’Ajuntament convocada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en rebuig de la violència. Més de 300 persones s’hi han aplegat, segons l’Ajuntament. Allà els sindicats ja han fet una crida a l’aturada dimarts.

A la tarda, unes 150 persones, entre les quals hi havia nombrosos membres dels partits independentistes han decidit en assemblea al mateix espai què faran el 3 d’octubre. S’ha acordat fer una marxa lenta amb tants vehicles com sigui possible a les 6:30 del matí. La plaça del Mercat és el punt de trobada, i des d’allà aniran fins a la cruïlla entre la N-340 i l’accés a l’autopista B-23. Si hi ha molta gent, s’aprofitarà per fer que quedi tallada també la N-340 al seu pas pel pont de Molins de Rei.

A les 12 del migdia es farà una nova concentració a la plaça de l’Ajuntament, i a les 18h s’ha cridat als molinencs participaran a la concentració conjunta als Jardinets de Gràcia de Barcelona. La jornada acabarà a les 21h amb una retirada popular de tots els cartells que cridaven a votar ‘Sí’ al referèndum de l’1 d’octubre.

Recomanacions personalitzades