Per al diàleg sempre s’hi és a temps

Xavi Paz i Jessica Revestido (PSC)

Abans de tot, enviar una forta abraçada a tots i totes les molinenques. Als que estan il·lusionats amb el moment que viu el país, als que estan preocupats, als que volen expressar la seva voluntat o als que la volen expressar amb plenes garanties. Tots i totes ens estimem la vila i la continuarem vivint i compartint. Continuarem treballant per a la vila.

Els i les socialistes estem preocupats pel moment que viu el país. Catalunya, al nostre entendre, viu moments preocupants; vivim en un remolí, en una espiral d’esdeveniments negatius que no presagien res favorable, ans al contrari. El temut xoc de trens no és retòrica, és l’expressió que molts utilitzem per referir-nos a una situació que no porta cap benefici i sí que porta conseqüències negatives.

Sempre s’està a temps d’evitar-ho, de dialogar, de mirar de cercar acords validats per àmplies majories.

Amb més convenciment que mai, alcem la veu per dir que encara estem a temps, que sempre hi ha temps per mantenir la unitat civil del poble de Catalunya. Perquè els i les socialistes volem i podem ser un pont que uneixi en un moment en què hi ha d’altres que estan obsessionats per dividir i trencar. Perquè no volem que hi hagi vencedors ni vençuts. Perquè no acceptem haver d’escollir entre immobilisme i independentisme. Perquè aquesta elecció és falsa i és fruit del fracàs, de la incapacitat de cercar respostes per solucionar els problemes.

Existeixen dos Governs, el de l’Estat i el de la Generalitat, encapçalats respectivament pel Mariano Rajoy i pels senyors Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, responsables en la manca de diàleg i d’acord. L’immobilisme, la manca de política, i el traspàs de tota resposta a la judicatura per part del Govern central no legitima al Govern de Catalunya per saltar-se les nostres pròpies institucions i aprovar una llei del referèndum vulnerant el reglament del Parlament i el que diu el nostre Consell de Garanties Estatutàries.

Hi ha punts entremitjos i és per això que ara més que mai és l’hora de la política en majúscules, les institucions democràtiques i els seus representants tenen, tenim, l’obligació de trobar una sortida al conflicte obert i no traslladar a la ciutadania la solució del problema. Els i les socialistes tenim una proposta clara: diàleg, negociació i pacte, un pacte que s’haurà de votar per tots i totes per posar al dia la Constitució, que ja té 40 anys. I insistim, mai és tard per evitar mals majors i cercar solucions. I per nosaltres la solució és la federal, que avui és la que han adoptat ja milions de persones dels països més democràtics i més desenvolupats del món.

Sempre hem lluitat conjuntament per fer avançar el nostre país i augmentar els drets de la ciutadania i aquest continua essent el nostre compromís. Des del socialisme català i el conjunt del socialisme espanyol estem compromesos a contribuir a trobar una solució democràtica i acordada. Els catalans i les catalanes tenim garantits els nostres drets i Catalunya, com a país, la seva autonomia. Només l’entestament en una via unilateral i il·legal pot posar-ho en perill.

Volem acabar amb una crida a la serenitat i la calma, la tranquil·litat als nostres carrers i places és responsabilitat de tots i totes. Una crida també a la llibertat de cadascun a defensar les opinions polítiques, com no pot ser d’una altra manera, a exercir els drets que tenim tots nosaltres com a ciutadans i ciutadanes, però sobre tot des del respecte, l’educació í el civisme. I també fem una crida a les autoritats competents que tinguin mesura i proporcionalitat, defensem la democràcia i l’exigència d’una resposta proporcionada als incompliments legals els faci qui els faci.

En aquesta direcció ens trobareu com sempre, als socialistes de Molins de Rei; amb el cap ben alt, amb respecte i amb fermesa. Molinencs i molinenques, aquests són dies importants i alhora de Festa Major, gaudim-la i vivim-la al màxim, Bona Festa Major.

Xavi Paz és portaveu del Grup Municipal Socialista.

Jessica Revestido és Primera Secretària del PSC Molins de Rei

 • dclosa

  Previ al dia 1-O , sols ens faltaven els consells gratuïts , i que els del PSC-Molins ens eniïn una forta abraçada a tots i totes les molinenques. Quin Fastic ! , Els que estàn il•lusionats amb el moment que viu el país, Qué significa?, Els que estan preocupats, Qué significa? , Els que volen expressar la seva voluntat , Qué significa?, Els que volen expressar la seva voluntat com els del PSC-Molins amb plenes garanties….. Tots i totes ens estimem la vila i la continuarem vivint i compartint? , No , no, no ens confungeu mès , Desprès del 1-O el PSC-Molins ja no ens tornarà a ser el mateix . Quí continuarà treballant per a la vila, els mateixos empoltronats del PSC-Molins a l’Ajuntament, continuaràn treballàn o continuaràn cobràn el mateix i amb la mateixa manca de vergonya per no deixar-nos votar el 1-O ?
  SR. Javier Paz, no ens convençen les seves llagrimes de cocodril , i no ens ho empasem , que els i les socialistes estigueu preocupats pel moment que viu el país, que viu moments preocupants en un remolí, en una espiral d’esdeveniments negatius, Els de PSC – PSOE heu provocat el temut xoc de trens , i una situació que no porta cap benefici. Sempre s’està a temps d’evitar-ho, de dialogar, de mirar de cercar acords validats per àmplies majories. ” i provocar divisió social i confrontació en els ambits familiars ? , El temps pel PSC-Molins ja ha passat… El PSC-Molins estaba de acuerdo con el derecho a decidir , pero ahora, para el 1-O , siguiendo las consignas del PSOE ha rectificado y ahora ya no está a favor de nada, solo está a favor de lo suyo, y de sus sueldos,… Lo que se pactó del Estatuto fue el Zapatero y el Mas , y el Guerra lo pasó por el cepillo.
  No , no después del 1-O , ya nada será lo mismo, ni menos el convenciment de la veu enganyosa del PSC-Molins per dir que encara estem a temps, que sempre hi ha temps per mantenir la unitat civil del poble de Catalunya. El compte del pastor i el llop , ja no ens el creiem, que els i les socialistes volgueu i pogueu ser un pont que uneixi . A Catalunya els del PSC ja mai mès seràn vencedors, per l’ immobilisme d’en Pedro Sànchez i del piròmen local Iceta , el “dialeg” i el federalisme és una farsa del PSOE i és fruit del fracàs, de la incapacitat de cercar respostes per solucionar els problemes. En Zapatero, en Guerra, son els verdaders responsables en la manca de diàleg i del immobilisme, i la manca de política del PSOE , Si avui governès el PSOE, faria el mateix que ara fà el PP , el traspàs de tota resposta a la judicatura per part del Govern central. “Per fer tuïtes , s’ha de trencar els ous” i legitima al Govern de Catalunya per saltar-se les institucions amb càrrecs nomenats a dit, i aprovar una llei del referèndum , seguint el reglament del Parlament, encara que contradint el que diu el Consell de Garanties Estatutàries, que els seus components que no volen ser muntats. Ara no hi ha punts entremitjos . El temps ja ha passat i ja no hi ha hora per la política del PSOE , i els seus representants deslegitimats totalment i impotents de trobar una sortida al conflicte obert. La ciutadania, anan a votar el dia 1-O , tenim la solució del problema. El temps pels socialistes ja ha passat , No volem res d’ells , ni diàleg, ni negociació, ni pacte, ni posar al dia la Constitució Espanyola. Pel PSOE ja és tard per cercar solucions, ni el conill de la chistera de la solució federal. Catalunya mai tindrà majoria al Congreso , i mai conseguirà una solució democràtica i acordada i allà, i els catalans i les catalanes no tindrem mai garantits els nostres drets i Catalunya, com a país, la seva independència. Només ens queda la sol•lució d’entestament en una via unilateral , DUI
  Sr. Javier Paz , no nos engañe más, ni defensa de la pluralidad ni leches, Los del PSC por mucho que sepan hablar en catalán , se les ve el plumero , y no dejan de ser una clara sucursal del PSOE-Madrid y no hay pluralidad de nada, Los que, que necesitan ser orientados, dada la crísis que atraviesa la actual religión católica, y necesitan que alguien les oriente con el nuevo catecismo, como militantes (seminaristas) como usted , La secta les borra la mente, no tienen pluralidad, deben obedecer lo que les manda el Secretario General del PSOE que les debe orientar en si votar ‘No’ o bé no votar, como esa Esther Niubó, que obliga a seguir la consigna del partit, de que “no s’ha de votar” per no legitimar un referèndum que “no té cap mena de garanties ni legitimitat juridica, ni espanyola ni d’enlloc” , ni de sacarse de la manga procentajes y ocurrencias personales varias amb la seva argumentació, que va admetre que si la participació és superior al 50%, quedarà legitimat internacionalment., però “compte, si aconsegueixen una participació de més del 50%
  No nos confundan más con tanto marear la perdiz, y con tanto invento de palabrería vacía y barata como eso del “federalismo”. “La suerte está echada” , tal como dijo Julio César, momentos después de cruzar el río Rubicón con sus legiones. Catalunya , después del 1-O , ya no tiene vuelta atrás, ni morderá de nuevo su anzuelo del “federalismo” que ustedes quieren inventar. Vostés no tenen opinió , ni llibertat d’expressió, i de ser lliures, sols depenen de Madrid. Les idees del socialisme, i catalanisme son ara ja, incompatibles… “Votar en democràcia del PSC ”, és com votar Franco , això sí, amb les seves regles, i amb manifestacions massives d’incondicionals i estómacs agraïts al PSC (com vosté, al seu càrrec laboral a Gavà i a l’Ajuntament de Molins de Rei )