En defensa de la pluralitat

Cesc Castellana

El 18 de setembre vàrem trobar un grup de nois i noies capitanejats per un adult just quan acabaven de tapar el rètol del PSC, al local que dóna al carrer Major de la vila. Quan vaig cridar-los l’atenció, juntament amb unes companyes del partit quan veníem d’una reunió de l’agrupació socialista de la vila, sorprenentment, van mantenir una actitud de justificació de la seva malifeta en nom del referèndum, com si amb la seva acció no haguessin atemptat contra la nostra llibertat d’expressió, de ser lliurement com som. Segons ells deien, només ens havien tapat el cartell i no l’havien trencat. En la seva ingenuïtat devien pensar que atacar la llibertat de l’altre si no és fent un mal tangible no és fer cap mal. Com si silenciar la presència dels que som i defensem les idees del socialisme, al ser un intangible, fos menys dolorós.

El més adult, una persona políticament desconeguda per mi a la vila, els va avalar i en cap moment va intentar dissuadir-los de la seva provocadora acció. Deixo de banda els seus arguments com “votar és democràcia”, doncs amb Franco ja es votava, això sí, amb les seves regles, i amb manifestacions massives  d’incondicionals i estómacs agraïts al règim. Els joves què en saben, de tot això? Ningú els ho ha explicat i viuen en un món de sentiments legítims i d’irrealitats versemblants explicades per adults poc responsables sovint manipulades com si fossin realitats, de fet impostures. Però l’actitud de l’adult ja és cosa a part.

No discutiré la llibertat d’expressió de ningú, ja que la dels meus conciutadans i conciutadanes és també la meva. No deixaré de la meva part que és silenciï a ningú, i per tant, defensaré també amb la mateixa passió la meva veu lliure sense por, agradi més o menys. Els actes, però, han de ser legítims, ajustats a dret, si són d’institucions pel respecte a l’estat de dret. No confonguem aquest amb Rajoy i el PP i com governen en la seva incapacitat política pel diàleg: no ens representa a tots. Considero que han de veure que els que defensem les regles democràtiques defensem sobretot la llibertat ja conquerida. Però òbviament la llibertat conquerida no ho és tot, i és ampliable en tot moment, així és com ha de ser. Ara bé, sempre cal fer-ho amb respecte als altres i amb amples majories que els legitimin.

Ja està bé, els que defensen la independència estan en el seu dret i els que no la defensem també. Les regles actuals han quedat estretes, òbviament. És per això que s’han de canviar, per això fan falta àmplies majories per aconseguir-ho. En les lluites pels drets no hi ha dreceres ni presses si la raó de la convicció i l’esperança de majories que animen a qui els defensen. Els que defensem el fer-ho amb les regles sabem que si no hi ha àmplies majories tot pot canviar i que, ans al contrari, amb minories, per actives que siguin i amb grans suports que puguin tenir, sols s’aconsegueix la confrontació civil i aleshores és quan la veritat i la llibertat perden la primera batalla.

Feu el que cregueu, però respecteu les regles que ens hem donat i sobretot el principal: no trepitgeu el que ja hem aconseguit. Coincideixo que és poc el que tenim, però és el que tenim, i de la mateixa que lluitàrem ahir contra la democràcia segrestada de Franco, lluitarem també avui contra qualsevol que ens vulgui silenciar. I si es tracta d’ampliar drets socials i nacionals allà hi serem, però mai estaré en contra els drets d’altres, estaré en la confrontació a qui no vulgui dialogar amb l’excusa que sigui o a qui vulgui imposar la seva de qualsevol manera.

Francesc Castellana Aregall és militant del PSC Molins de Rei

 • dclosa

  Sr. Castellana, No nos engañen más, Ni defensa de la pluralidad ni leches, Los del PSC por mucho que sepan hablar en catalán , se les ve el plumero , y no dejan de ser una clara sucursal del PSOE-Madrid y no hay pluralidad de nada, Los que, que necesitan ser orientados, dada la crísis que atraviesa la actual religión católica, y necesitan que alguien les oriente con el nuevo catecismo, como militantes (seminaristas) como usted , La secta les borra la mente, no tienen pluralidad, deben obedecer lo que les manda el Secretario General del PSOE. No nos confundan más con tanto marear la perdiz, y con tanto invento de palabrería vacía y barata como eso del “federalismo”. “La suerte está echada” , tal como dijo Julio César, momentos después de cruzar el río Rubicón con sus legiones. Catalunya , después del 1-O , ya no tiene vuelta atrás, ni morderá de nuevo su anzuelo del “federalismo” que ustedes quieren inventar.

  El que ens explica del grup de nois i noies, de tapar el rètol del PSC, y la seva actitud de justificació de la seva malifeta en nom del referèndum, está mes que justificat a els traidors de Catalunya. Vostés no tenen opinió , ni llibertat d’expressió, i de ser lliures, sols depenen de Madrid. Les idees del socialisme, i catalanisme son ara ja, incompatibles… “Votar en democràcia del PSC ”, és com votar Franco , això sí, amb les seves regles, i amb manifestacions massives d’incondicionals i estómacs agraïts al PSC (com vosté, al seu càrrec laboral) i al PSOE.

  Pel que es veu vosté no discutirá la llibertat d’expressió de ningú, ja que la dels seus conciutadans i conciutadanes és també la seva, però, obeeix cegament les consignes del PSOE de Madrid, i impideiex que es silenciï el Referendum i a la gent , i tot aixó que diu de que defensará amb passió la seva veu lliure sense por, es pura parauleria barata. l’hi agradi més o menys. Els lloguer del despatx del PSC al carrer Major no és ser legítim, ni ajustats a dret, ni són d’institucions pel respecte a l’estat de dret, el lloguer els hi paguem els contribuïents, als grups municipals que vostés mateixos s’aproben en “nocturnitat i alevosia” als plens municipals. En Rajoy el PP i el govern, tenen la mateixa incapacitat política pel diàleg que en Zapatero , que en González ,que en Guerra, que en Sánchez, o que a la ambiciosa Susana Diaz, i no ens representen a tots, i per le seva projecció política, no defensen les regles democràtiques ni la llibertat ja conquerida i tot hoa fan amb falta de respecte als altres , i creuen que n’hi ha prou amb amples majories que els legitimin. Catalunya , mai tindrá majoria al parlament espanyol a on sols si hi ha àmplies majories, tot pot canviar i que, ans al contrari, amb minories, per actives que siguin i amb grans suports que puguin tenir, no s’aconsegueix res i s’ha d’activar la confrontació civil.

  No podem respectar les regles que ens hem donat i sobretot el principal, de lloguer de locals del PSC – Molins pagats per tots nosaltres. I trepitgere’m el que ja heu aconseguit amb votacions camufladesals plens municipals, encara que el PSC-Molins consideri que és poc el patrimoni que tenen

  Pedro Sánchez (PSOE) quiere ser presidente de España y no quiere que se le quite ningún cacho, y quiere hacer , a estas alturas, deprisa y corriendo otra pantomima más de una “comisión” en el Congreso, para menear más la perdiz con todo eso del conejo de la chistera de las federaciones, Las Juntas Electorales en general son gente normal, la única diferencia ahora es que los magistrados en el 1-O serán miembros independentistas. La gente está ya harta de tanta cara dura y de tanto meneo de perdiz. La máxima : O se sientan a negocior o se pegarán a tortazos como ocurrió en la Guerra Civil. El votar NO en el Referendum, que preconiza el PSC – PSOE és votar la alternativa federalista falsa del PSOE

  Ahora los del PSC-Molins dicen que a pesar de que fueron a votar, el 9N fué , para ellos, una pantomima. Ahora PSC + ICV ,se preguntan : ¿ Hay censo?, ¿Los locales de votación serán los mismos?, ¿Las papeletas tendrán las medidas normalizadas? , ¿ La Generalitat puede usar los datos del IBI o de multas de tráfico? Conclusión : Penoso ver el espectáculo de esa gente joven que a media mañana y en plena plena jornada laboral , que deberian estar trabajando : Jordi Pradell, Eulalia Castellana de la saga políticos (gran surtido) en Molins de Rei , Albert Farré (Podemos-Molins) , Aleix Maymo (ex regidor de la CUP, abogado, ahora camarero en la Barrina), sin nombrar al veterano portavoz de ERC-Molins Pep Suriá , que por lo visto, por lo que lleva en el programa, no ha trabajado nunca…

  Recordemos que, sin apenas mover un dedo, los politicos locales se ensacan, por el simple hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, cobra por el morro, 380 € (63.000 Ptas)/pleno , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 = 8.000 € (1.328.000 ptas) /pleno , y que todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores a dedicación completa, cargos políticos de confianza nombrados a dedo, regidores de la oposición, etc. etc. se nos llevan : 874.114,64 € /año (145 millions Ptas ) de nuestro Pressupost Municipal ( Membres dels òrgans de govern. 240.542,67 €, Personal eventual. 305.354,56 €, etc ) De los 28.505.482,83 € de nuestro Presupusto Municipal 2016 sólo en DESPESES DE PERSONAL : 10.773.393,42 € sin mover ninguna baldosa de las aceras ni limpiar calle alguna, solo mover la sinhueso …. dineros que nos sacan directamente del IBI , y que ni los de ERC, ni los de la CUP, ni Podemos, ni ICV, ni el transfuga bodeguero , presentan moción alguna para la baja del 18% en el IBI autorizado por Montoro , ya que todos, sean del color que sean, quieren seguir montados en el dólar de sus sueldos y no hacen ninguna moción al respecto. Todos unos Im-pre-zentables ….

  • Rives

   dclosa, me da vergüenza ajena leer sus comentarios. Haga el favor de callarse, que no puede ser usted más intolerante y más ridículo!