El PSC assegura que l’actuació de l’alcalde amb l’1-O no posa en risc el pacte de govern

L’acord entre CDC i PSC per governar Molins de Rei no perilla per culpa de l’1 d’octubre. Els socialistes no comparteixen la decisió de l’alcalde convergent de cedir col·legis electorals, però recorden que el pacte de govern “donava llibertat de decisió a nivell nacional”.

Xavi Paz va reflexionar sobre el paper del PSC amb l'1-O en una assemblea oberta // Jordi Julià

Xavi Paz va reflexionar sobre el paper del PSC amb l’1-O en una assemblea oberta // Jordi Julià

L’1 d’octubre no acabarà amb la sociovergència molinenca, segons diu el PSC. Així ho asseguren tant el portaveu del grup municipal socialista i primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, com la primera secretària de l’agrupació, Jessica Revestido.

“El tarannà actual del govern no és diferent del que hi havia al juliol ni al juny. Hi ha les mateixes tensions que hi puguin haver habitualment, no n’hi ha més”, va dir Paz als militants en una assemblea oberta al públic dilluns 18 al vespre a la Federació Obrera, abans que es produissin les pintades a la seu del partit.

En declaracions als periodistes i preguntada sobre les possibles tensions que la decisió pugui generar, Revestido va dir que tant al pacte de govern del 2011 com al del 2015 es deia que l’acord era “en el marc municipal, i donava llibertat de decisió a nivell nacional”.

Majoria independentista al ple

Paz va explicar als militants que, en la qüestió nacional, hi ha majoria independentista al ple municipal. Si al ple del 27 de setembre hi ha alguna moció relacionada amb l’1 d’octubre, donaran llibertat de vot -com solen fer, en deferència amb Pep Puiggarí, que no milita al PSC i és independentista.

Alhora, deixaran “molt clara” la postura dels quatre regidors militants del PSC: “Que en aquesta fase ja no hi participem”. I va afirmar: “Cap electe socialista participarà de l’intent de farsa de l’1-O”.

El líder socialista, a més, va reivindicar davant dels seus que són actualment l’únic partit del ple que “reflecteix clarament el posicionament del ‘no'”. El bloc del ‘Sí’ l’encapçalen CDC, CUP i ERC. Els altres són Molins Camina, que inclou Podemos i altres formacions, i Iniciativa-MES, amb un regidor cadascun. I a banda queda Francisco García, que es va presentar amb Ciutadans però ara no està adscrit a cap partit.

D’altra banda, Paz va criticar la manera com es van aprovar les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica al Parlament, i va elogiar la diputada Esther Niubó, present a l’assemblea oberta, per la seva actuació els dies que es van aprovar.

Sobre la manera com es va utilitzar el reglament del Parlament, Paz va dir a Niubó: “Per un 1% del que us van fer a vosaltres, ERC i la CUP ens han fet rodes de premsa”, en referència a les protestes per les comissions informatives sobre les tarifes de l’aigua.

Legitimat amb un 50% de participació

Niubó va lamentar els “moments complicats, perillosos i molt preocupants” actuals. “Mai hauríem pensat que podríem arribar a una situació així”, va afirmar.

Gran part del debat va girar entorn al dubte que alguns simpatitzants van dir que tenien tant ells com altres persones que coneixen: si és millor votar ‘No’ o bé no votar. Niubó, seguint la consigna del partit, va dir que no s’ha de votar per no legitimar un referèndum que “no té cap mena de garanties ni legitimitat juridica, ni espanyola ni d’enlloc”.

Amb la seva argumentació, va admetre que si la participació és superior al 50%, quedarà legitimat internacionalment. “Compte si aconsegueixen una participació de més del 50%”, va advertir.

Va recordar com, després de les eleccions del 27-S, considerades “plebiscitàries” pels independentistes, els embaixadors els van dir: “si haguessin aconseguit el 50%, estaríem parlant d’una altra cosa”. En canvi, considera que amb un 30 o 40% de participació i vots majoritàriament pel sí “ells mateixos quedaran retratats”.

 • Alonso

  La vostra banda (PSC), que això no mereix el nom de partit, si que és una farsa.

 • dclosa

  Ni l’1 d’octubre , ni la independència , ni cap terratremol, acabarà amb la sociovergència molinenca, Tot seguirá amb la meteixa “mamandurria” : en Casals , con sus 55.453,86 € + complementos, en Javier Paz seguirá apalancado con sus 48.636,14 € + complementos, el sustituto del Joaquim Martí (CIU) , en Antón Pedrola (CIU) 48.636,14 € + complements, el S próximo “delfin” de CIU en Sànchez (CIU) 48.636,14 € + complementos, en Zaragoza (PSOE) 48.636,14 € + suplementos , y toda la retalia de medio regidores con sus 15.212,88 €+ complementos “El tarannà actual del govern no és diferent del que hi havia al juliol ni al juny. . segons al pacte de govern del 2011 i el del 2015 , Sols si al ple del 27 de setembre hi ha alguna moció relacionada amb l’1 d’octubre, donaran llibertat de vot -com solen fer, en deferència amb Pep Puiggarí, que no milita al PSC i és independentista. Ara, el PSC-Molins vol deixaran “molt clara” la postura dels quatre regidors militants del PSC: “Que cap electe socialista participarà de l’intent de farsa de l’1-O”.

  Sr. Javier Paz , No nos engañen más, Ni defensa de la pluralidad ni leches, Los del PSC por mucho que sepan hablar en catalán , se les ve el plumero , y no dejan de ser una clara sucursal del PSOE-Madrid y no hay pluralidad de nada, Los que, que necesitan ser orientados, dada la crísis que atraviesa la actual religión católica, y necesitan que alguien les oriente con el nuevo catecismo, como militantes (seminaristas) como usted , La secta les borra la mente, no tienen pluralidad, y deben obedecer lo que les manda el Secretario General del PSOE que les debe orientar en si votar ‘No’ o bé no votar, como esa Esther Niubó, que obliga a seguir la consigna del partit, de que “no s’ha de votar” per no legitimar un referèndum que “no té cap mena de garanties ni legitimitat juridica, ni espanyola ni d’enlloc” , ni de sacarse de la manga procentajes u ocurrencias personales varias amb la seva argumentació, que va admetre que si la participació és superior al 50%, quedarà legitimat internacionalment., però “compte, si aconsegueixen una participació de més del 50%”,
  No nos confundan más con tanto marear la perdiz, y con tanto invento de palabrería vacía y barata como eso del “federalismo”. “La suerte está echada” , tal como dijo Julio César, momentos después de cruzar el río Rubicón con sus legiones. Catalunya , después del 1-O , ya no tiene vuelta atrás, ni morderá de nuevo su anzuelo del “federalismo” que ustedes quieren inventar. Vostés no tenen opinió , ni llibertat d’expressió, i de ser lliures, sols depenen de Madrid. Les idees del socialisme, i catalanisme son ara ja, incompatibles… “Votar en democràcia del PSC ”, és com votar Franco , això sí, amb les seves regles, i amb manifestacions massives d’incondicionals i estómacs agraïts al PSC (com vosté, al seu càrrec laboral) i al PSOE.
  Ahora los del PSC-Molins dicen que a pesar de que fueron a votar, el 9N fué , para ellos, fue una pantomima. Ahora PSC + ICV ,se preguntan : ¿ Hay censo?, ¿Los locales de votación serán los mismos?, ¿Las papeletas tendrán las medidas normalizadas? , ¿ La Generalitat puede usar los datos del IBI o de multas de tráfico? Conclusión : Penoso ver el espectáculo de esa gente joven que a media mañana y en plena plena jornada laboral , que deberian estar trabajando : Jordi Pradell, Eulalia Castellana de la saga políticos (gran surtido) en Molins de Rei , Albert Farré (Podemos-Molins) , Aleix Maymo (ex regidor de la CUP, abogado, ahora camarero en la Barrina), sin nombrar al veterano portavoz de ERC-Molins Pep Suriá , que por lo visto, por lo que lleva en el programa, no ha trabajado nunca…
  Recordemos que, sin apenas mover un dedo, los politicos locales se ensacan, por el simple hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, cobra por el morro, 380 € (63.000 Ptas)/pleno , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 = 8.000 € (1.328.000 ptas) /pleno , y que todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores a dedicación completa, cargos políticos de confianza nombrados a dedo, regidores de la oposición, etc. etc. se nos llevan : 874.114,64 € /año (145 millions Ptas ) de nuestro Pressupost Municipal ( Membres dels òrgans de govern. 240.542,67 €, Personal eventual. 305.354,56 €, etc ) De los 28.505.482,83 € de nuestro Presupusto Municipal 2016 sólo en DESPESES DE PERSONAL : 10.773.393,42 € sin mover ninguna baldosa de las aceras ni limpiar calle alguna, solo mover la sinhueso …. dineros que nos sacan directamente del IBI , y que ni los de ERC, ni los de la CUP, ni Podemos, ni ICV, ni el transfuga bodeguero , presentan moción alguna para la baja del 18% en el IBI autorizado por Montoro , ya que todos, sean del color que sean, quieren seguir montados en el dólar de sus sueldos y no hacen ninguna moción al respecto. Todos unos Im-pre-zentables ….

 • dclosa

  De acuerdo con el portavoz del PSC-Molins en la tertulia de los lunes Radio municipalísita Municipal, Sr. Juan Barrios, el día 1 -O será un “dia de festa”, y está en desacuerdo con eso de la existencia de un tripartito madrileño,(PP,+C’s*PSOE) el PSC no ha hecho nada, nada de nada , solo poner palos a las ruedas, para la participación dels Referendum, y alienta con sinvergüenceria, a buscar soluciones, cuando los primeros que se cepillaron el Estatut fueron los mismísimos del PSOE con el Alfonso Guerra,

 • Pingback: Joan Ramon Casals posa en qüestió la continuïtat de la sociovergència | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El PSC Molins de Rei rebutja l'aplicació de l'article 155 | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Perdre molt per guanyar poc | Viu Molins de Rei()