L’alcalde de Molins de Rei anirà a declarar per la seva col·laboració amb l’1 d’octubre

Joan Ramon Casals és un dels alcaldes que seran citats a declarar com a investigats per la seva “cooperació” amb l’1-O. Casals ha dit que hi anirà. Davant el requeriment a les policies locals, diu que la Guàrdia Urbana no podrà col·laborar perquè “tindran molta feina” perquè serà Festa Major.

Joan Ramon Casals, aquest dimecres, valorant les citacions // Jordi Julià

Joan Ramon Casals, aquest dimecres, valorant les citacions // Jordi Julià

La decisió dels partits independentistes de Molins de Rei de cedir els col·legis electorals a la Generalitat l’1 d’octubre portarà, molt probablement, l’alcalde del municipi, Joan Ramon Casals (CDC) als jutjats. Molins de Rei és a la llista confeccionada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que detalla els més de 700 municipis associats que han signat decrets de suport al referèndum. Aquesta llista és la que ha tingut en compte la fiscalia per cridar a declarar els alcaldes que col·laborin amb l-1-O.

Aquest dimecres a la tarda Casals encara no havia rebut la citació, però tenia coll avall que no trigaria en rebre-la. El convergent ha dit en declaracions davant la premsa que hi anirà “sense cap mena de problema”. Si no ho fes, s’ordenaria que fos detingut, tal com ha demanat el fiscal amb qui no vagi a declarar. L’AMI ha fet una crida a anar-hi, però els alcaldes a la CUP ja han dit que no ho faran.

Aquest mateix dimecres a la tarda, Casals s’ha reunit, com a líder de CDC, amb ERC i CUP per analitzar la situació. És el que havien acordat els tres partits després de decidir junts que cedien els locals electorals: anar fent reunions periòdiques de seguiment per decidir accions conjuntes davant possibles esdeveniments com aquest.

La Guàrdia Urbana estarà ocupada

Aquest dimecres la fiscalia també ha ordenat als Mossos que demanin a totes les policies locals de Catalunya que impedeixin els preparatius de l’1 d’octubre. L’ordre inclou que requisin, físicament, els elements necessaris, i que informin de qualsevol moviment que permeti la preparació de la votació.

Preguntat sobre si la Guàrdia Urbana col·laborarà, Casals ha dit que serà difícil perquè a Molins de Rei coincidirà amb la Festa Major. “Com tots els cossos de seguretat, normalment els dies que hi ha molta gent al carrer tenen molta feina, i més l’1 d’octubre que és la Festa Major”, ha afirmat. Així doncs, el diumenge de Festa Major “la Guàrdia Urbana estarà fent la seva feina principal”.

També ha tret ferro a la col·laboració policial: “No cal que investiguin res, ja se sap que a tot arreu hi haurà urnes i paperetes”, ha exclamat.

L’alcalde ha volgut remarcar que anar a declarar no vol dir que es tiri enrere. “Si el que ens demanen és que l’Ajuntament deixi de col·laborar, no farem el que ens demanen”, ha dit el batlle, a qui el seu soci de govern, el PSC, ha demanat que no posi en risc ni l’Ajuntament ni els funcionaris.

“Per moltes citacions que tinguem amb la fiscalia ho tirarem endavant, perquè per sobre de tot hi ha el compromís amb la democràcia i amb els drets fonamentals. Volem que sigui la ciutadania la que decideixi i no els tribunals”, ha assegurat l’alcalde.

Recomanacions personalitzades