L’alcalde de Molins de Rei anirà a declarar per la seva col·laboració amb l’1 d’octubre

Joan Ramon Casals és un dels alcaldes que seran citats a declarar com a investigats per la seva “cooperació” amb l’1-O. Casals ha dit que hi anirà. Davant el requeriment a les policies locals, diu que la Guàrdia Urbana no podrà col·laborar perquè “tindran molta feina” perquè serà Festa Major.

Joan Ramon Casals, aquest dimecres, valorant les citacions // Jordi Julià

Joan Ramon Casals, aquest dimecres, valorant les citacions // Jordi Julià

La decisió dels partits independentistes de Molins de Rei de cedir els col·legis electorals a la Generalitat l’1 d’octubre portarà, molt probablement, l’alcalde del municipi, Joan Ramon Casals (CDC) als jutjats. Molins de Rei és a la llista confeccionada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que detalla els més de 700 municipis associats que han signat decrets de suport al referèndum. Aquesta llista és la que ha tingut en compte la fiscalia per cridar a declarar els alcaldes que col·laborin amb l-1-O.

Aquest dimecres a la tarda Casals encara no havia rebut la citació, però tenia coll avall que no trigaria en rebre-la. El convergent ha dit en declaracions davant la premsa que hi anirà “sense cap mena de problema”. Si no ho fes, s’ordenaria que fos detingut, tal com ha demanat el fiscal amb qui no vagi a declarar. L’AMI ha fet una crida a anar-hi, però els alcaldes a la CUP ja han dit que no ho faran.

Aquest mateix dimecres a la tarda, Casals s’ha reunit, com a líder de CDC, amb ERC i CUP per analitzar la situació. És el que havien acordat els tres partits després de decidir junts que cedien els locals electorals: anar fent reunions periòdiques de seguiment per decidir accions conjuntes davant possibles esdeveniments com aquest.

La Guàrdia Urbana estarà ocupada

Aquest dimecres la fiscalia també ha ordenat als Mossos que demanin a totes les policies locals de Catalunya que impedeixin els preparatius de l’1 d’octubre. L’ordre inclou que requisin, físicament, els elements necessaris, i que informin de qualsevol moviment que permeti la preparació de la votació.

Preguntat sobre si la Guàrdia Urbana col·laborarà, Casals ha dit que serà difícil perquè a Molins de Rei coincidirà amb la Festa Major. “Com tots els cossos de seguretat, normalment els dies que hi ha molta gent al carrer tenen molta feina, i més l’1 d’octubre que és la Festa Major”, ha afirmat. Així doncs, el diumenge de Festa Major “la Guàrdia Urbana estarà fent la seva feina principal”.

També ha tret ferro a la col·laboració policial: “No cal que investiguin res, ja se sap que a tot arreu hi haurà urnes i paperetes”, ha exclamat.

L’alcalde ha volgut remarcar que anar a declarar no vol dir que es tiri enrere. “Si el que ens demanen és que l’Ajuntament deixi de col·laborar, no farem el que ens demanen”, ha dit el batlle, a qui el seu soci de govern, el PSC, ha demanat que no posi en risc ni l’Ajuntament ni els funcionaris.

“Per moltes citacions que tinguem amb la fiscalia ho tirarem endavant, perquè per sobre de tot hi ha el compromís amb la democràcia i amb els drets fonamentals. Volem que sigui la ciutadania la que decideixi i no els tribunals”, ha assegurat l’alcalde.

  • dclosa

    El dia 1 –O será ante todo, un domingo y laFesta Major, las escuelas estarán abiertas y la gente podrá ir a votar, El alcalde de Molins de Rei recibió el viernes dia 8, formalmente, una carta del Delegado del Gobierno en Catalunya y otra del Tribunal Constitucional en que le amenazan en que no participe y en que deberia “impedir” las urnas, y esto cree, que va contra los derechos humanos. El alcalde, haciendo una Ley local a su antojo, ha enviado un correo electrónico a todos los trabajadores del Ajuntament, incluso a los que no lo tienen…, en el que él se ha nombrado unilateralmente como el único coordinador del Referendum y los empleados publicos no serán responsables ante la Fiscalia. Tiene validez todo eso, como nueva Ley de régimen local? . Las palabra enmascaran siempre la realidad de las cosas y no todo el ajuntament de Molins de Rei es Joan Ramón Casals. La mayoria de los encargados de controlar las votaciones son voluntarios y algunos trabajadores publicos nombrados por la Junta Electoral , En este caso del 1 –O , la Junta Electoral la suple el Ajuntament, El abrir o cerrar las escuelas no lo harán los trabajadores públicos del Ajuntament, ni los directores de la escuela (que son funcionarios) , ni tendrán que identificarse ante solicitud del sargento de la Guardia Civil de turno. No habrán listas de censo, ni papeletas en sobres de partidos políticos que nos llenen el buzón de casa, En Molins la gente tendrá que ir al local de siempre.. al de toda la vida.. No se están haciendo propuestas desde Madrid , Pedro Sánchez (PSOE) que quiere ser presidente de España, no quiere que se le quite ningún cacho del pastel, y quiere hacer , a estas alturas, una “comisión” en el Congreso, para menear más la perdiz con todo eso del conejo y la chistera de las federaciones, Las Juntas Electorales en general son gente magistrada, la única diferencia que ahora será que los magistrados en el 1-O serán miembros independentistas. La gente está ya harta de tanta cara dura y de tanto meneo de perdiz político. La máxima de la semana : O se sientan a negociar o se pegarán a tortazos como ocurrió en la Guerra Civil. El votar NO , que reclama el PSOE es votar la alternativa “federalista”
    Aquest dimecres día 13 , la Fiscalia ha ordenat als Mossos que demanin a totes les policies locals de Catalunya que impedeixin els preparatius de l’1 d’octubre, Aquí ja podem posar la mà al foc, que la Guàrdia Urbana no col·laborarà, ja que serà difícil perquè a Molins de Rei coincidirà amb la Festa Major.els dies que hi ha molta gent al carrer i tenen molta feina, i s’ha de prevenir els terroristes,,, ja que estem en alerta 4/5, i no cal que investiguin res, ja se sap que a tots els col·legis de votació de sempre, hi haurà urnes i paperetes. Si al interrogatori de la Fiscalia li demanen al alcalde que l’Ajuntament deixi de col·laborar posant locals i urnes, li dirá que No, de que No fara’n el que els hi demanen”, encara que el seu “inseparable” (cul i merda) soci de govern, el PSC,(Javier Paz) ha demanat que no posi en risc ni l’Ajuntament ni els funcionaris.,, que per lo vist son molts els que tremolen per no cobrar a final de mes….

  • Carles Joan

    ; si és festa major és festa major, i ja està. # Una gran reflexió. #