El Molins de Rei CF especialitza la formació de porters i dota de noves tecnologies als entrenadors

El club molinenc arriba a un acord amb l’empresa Femporters i incorpora la tecnologia FootballAim per als seus entrenadors. 

Ferran de Palol, porter del primer equip // Arxiu — Jose Polo

El Molins de Rei Club de Futbol encara la nova temporada amb una renovació en el seu mètode d’entrenament. El club ha decidit contractar una empresa, Femporters, especialista en la formació de porters. A més, han incorporat una aplicació, FootballAim, per millorar les prestacions dels seus entrenadors. “La intenció es donar un salt qualitatiu”, assegura a Viu Molins de Rei el coordinador metodològic, Manel Real.

Femporters és un servei especialitzat en l’entrenament de porters “referent”, segons Real. Van començar la seva trajectòria a Lleida i ara tindran la seva seu al Baix Llobregat al Municipal Josep Raich de Molins de Rei. Així doncs, clubs de la comarca vindran al municipi per tal de perfeccionar la formació dels seus porters.

A més de personal especialitzat per treballar sota pals, els Femporters aposta per una nova metodologia de treball, creant per sessions de treball amb els entrenadors dels clubs amb els quals col·labora i amb els pares dels jugadors. “Parlen de temes com el rol que han de tenir els pares”, relata Real, qui considera el treball amb l’entorn del nen com un “valor afegit” que encaixa amb “la filosofia del club”. A més, l’empresa fa servir un sistema d’avaluació similar a les notes de les escoles i instituts.

Entrenaments 2.0

El procés de digitalització afecta a tots els sectors de la societat. El que alguns titllen de quarta revolució industrial també arriba al futbol formatiu. En aquest sentit, el Molins de Rei CF s’ha fet amb els serveis d’una aplicació informàtica, FootballAim, amb la intenció d’aplicar el “coneixement col·laboratiu” als entrenaments.

Mitjançant les noves tecnologies, els entrenadors del club podran compartir exercicis d’entrenament i metodologies de treball, entre altres coses. “Es millorarà la comunicació entre els diferents entrenadors”, assegura Manel Real. “Es com una xarxa social per als entrenadors”, afegeix.  “Encarem la formació a que els nens puguin interpretar el joc i aquesta eina ens ajudarà”, sentencia Real.

Tot i que la temporada no ha començat oficialment, el Molins de Rei espera tenir un total de 26 equips aquest curs. La xifra és similar a la d’ara fa un any. 4 d’aquests equips són de categories femenines.

Debut del primer equip

El primer equip del Molins de Rei CF debuta a Segona Catalana, categoria aconseguida després del títol de lliga de la temporada passada, diumenge 3 de setembre. El primer partit dels entrenats per Santi Fernández serà a casa, al Municipal Josep Raich, a partir de les 12 hores. El rival serà un històric del futbol del Baix Llobregat: la Unió Esportiva Sant Joan Despí.

Recomanacions personalitzades