La Comunitat Islàmica espera que els atemptats no afectin l’obertura del centre de culte

L’entitat que agrupa els musulmans de Molins de Rei expressa el seu rebuig a “cap mena de violència”. Van anar a la manifestació de dilluns i hi tornaran dissabte. Esperen “de tot cor” que no afecti l’obertura del centre de culte.

La Comunitat Islàmica feia les seves pregàries del ramadà al Poliesportiu La Sínia // Arxiu — David Guerrero

La Comunitat Islàmica de Molins de Rei condemna enèrgicament els atemptats del 17 d’agost de Barcelona i Cambrils. “No acceptem cap mena de violència, ni aquí ni enlloc”, afirma, contundent, el seu president, Abdelkader Boulkaddid, en declaracions a Viu Molins de Rei.

L’atemptat arriba en ple procés de l’entitat per instal·lar-se en un local que serveixi com a centre de culte musulmà. Ja s’ha complert un any des que van començar el procés per instal·lar-se al carrer Sant Sebastià, que va topar amb oposició veïnal.

“Esperem de tot cor que això no ens porti problemes per obrir”, afirma el president de la Comunitat Islàmica. “Esperem que no ens afectin uns atemptats que han fet uns bojos que no tenen res a veure amb la nostra religió”, afegeix Boulkaddid.

Animen a manifestar-se contra l’horror

L’entitat s’ha sumat al manifest de condemna que va enviar després dels atemptats la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, de la qual formen part, així com la Unión de Comunidades Islàmicas de España (UCIDE).

Els seus membres van anar dilluns passat a la concentració que les entitats islàmiques van convocar a Barcelona en rebuig del terrorisme. També se sumen a la manifestació unitària d’aquest dissabte 26 convocada per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat. “Fem una crida a manifestar-se aquest dissabte”, diu Boulkaddid. Hi haurà membres de la junta de l’entitat que hi aniran.

No van anar, però, als cinc minuts de silenci que va convocar l’Ajuntament de Molins de Rei el dia després dels atemptats. Els membres de l’entitat no van assabentar-se que s’havia fet fins després, quan van llegir-ne la crònica. No havien rebut cap notificació de que es faria.

La tria de l’imam

El màxim responsable de l’entitat és plenament conscient de la preocupació que pot portar el fet que l’imam de Ripoll s’assenyali com el presumpte ideòleg dels atemptats. Per això, recorda que un dels incentius que busquen amb l’obertura del centre de culte és, precisament, “evitar les interpretacions radicals de l’islam que els joves poden trobar a internet”.

Actualment, els musulmans molinencs ja estan fent oracions en espais municipals però des de la Comunitat Islàmica asseguren que no tenen imam. “Se n’encarrega la persona que té més coneixements”, conclou.

A l’hora de triar l’imam per al futur centre de culte diuen que seran “totalment transparents” per evitar que tingui un perfil que s’apropi a les interpretacions radicals de l’islam. S’adheriran a totes les accions en què està treballant actualment la UCIDE per evitar casos com aquest, com una formació controlada per aquesta entitat i que aquesta els seleccioni.

“S’ha de tenir un control sobre els imams, que no qualsevol pugui fer-ho”, afirma, convençut, Boulkaddid. Considera que tant ell com els membres de la junta molinenca no tenen prou coneixements per fer la tria, i per això creu que el millor és que ho faci aquesta entitat que coordina les entitats islàmiques d’Espanya.

Recomanacions personalitzades