Acaben les obres per enderrocar l’edifici annex del Canal de la Infanta

Les rajoles de la vorera ja s’estenen per tot l’espai que ocupava l’annex de la Casa de les Comportes del Canal de la Infanta. Properament els treballs seguiran amb una reforma més àmplia d’aquest important punt d’accés al barri del Canal de Molins de Rei.

Una àmplia vorera ocupa l'espai on abans hi havia l'annex // Jordi Julià

Una àmplia vorera ocupa l’espai on abans hi havia l’annex // Jordi Julià

Després d’un mes d’obres, aquest cap de setmana han acabat els treballs per enderrocar la construcció adossada a la Casa de les Comportes del Canal de la Infanta. L’Ajuntament de Molins de Rei ha eliminat aquest afegit de l’edifici original que estava al mig de la vorera del carrer de la Verge del Pilar i la feia molt estreta.

El 19 de juliol, en un sol dia es va enderrocar l’edifici en si. Tot i això, els treballs s’han allargat un mes perquè calia soterrar les comportes que hi havia dins aquest edifici, una feina que va començar un cop els murs eren a terra. Ara, les comportes s’han convertit en tapes de registre a la vorera i s’ha cobert l’espai amb rajoles, deixant una àmplia zona per passar tot i que després la vorera s’estreny al punt on hi ha una petita plaça.

Rajoles aixecades al voltant

L’actuació, per ara, s’ha limitat a posar rajoles on abans hi havia l’edifici. No s’ha actuat més enllà, tot i que el paviment del voltant ha quedat molt malmès amb les obres i hi ha moltes rajoles aixecades. Aquests dies eren habituals els comentaris de veïns que passaven per aquest punt que es queixaven de l’acabat i criticaven el perill que suposa, tenint en compte que les tanques de les obres ja s’han retirat.

Els treballs s'han limitat al perímetre de l'antic edifici, tot i que moltes rajoles del voltant estan aixecades // Jordi Julià

Els treballs s’han limitat al perímetre de l’antic edifici, tot i que moltes rajoles del voltant han quedat aixecades // Jordi Julià

Remodelació pendent

Per ara ja és un petit respir per als veïns del barri del Canal, que ja no tenen el coll d’ampolla en aquest carrer que comunica el barri amb el centre de Molins de Rei pel Terraplè. Però queda pendent l’actuació més gran que es podrà fer com a derivada de l’enderroc, i que començarà properament: ampliar tota la vorera, remodelant la placeta annexa, que es passarà a dir ‘racó de Carles Vives’, i també la zona del darrere, segons es va votar en els pressupostos participatius per barris.

El govern de CDC i PSC va prometre que miraria d’ampliar també l’altra vorera, que és encara més estreta que aquesta i només hi cap una persona. En les planificacions a llarg termini, en aquest carrer està projectat fins i tot un carril bici que vagi des del nou institut Lluís de Requesens del barri del Canal fins a l’Escola La Sínia de la Granja, passant per tot el passeig del Terraplè.