La Fundació Agrària convoca una beca per estudiar enginyeria agrícola

El primer curs del grau en enginyeria agrícola serà totalment gratuït per al beneficiari de la beca que ha convocat la Fundació Agrària de Molins de Rei. Serà preferentment per a persones de Molins de Rei i per al curs que comença aquest mateix setembre.

L'Oriol, un jove molinenc, fa pràctiques a un camp del Parc Agrari del Baix Llobregat // Xavier Farré

Un jove molinenc fent pràctiques en un camp del Parc Agrari del Baix Llobregat // Arxiu — Xavier Farré

La Fundació Agrària de Molins de Rei ha convocat un ajut per potenciar que els joves molinencs estudïin enginyeria agrícola. L’entitat pagarà íntegrament el cost del primer curs de la carrera a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, situada a Castelldefels i adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

L’import que hi destinin correspondrà al que toqui pagar a l’estudiant per a la matrícula del primer curs, un import variable degut al sistema de preus de les universitats públiques però que pot arribar fins als 2.400 euros.

Serà per al curs 2017/2018, que comença aquest mateix mes de setembre. Tot i que la preinscripció universitària de juliol ja ha passat, al setembre es torna a obrir.

L’objectiu de l’ajut és, segons la fundació, “ajudar els joves que acaben el Batxillerat o els Cicles Formatius de Grau Superior a optar per escollir una carrera universitària d’Enginyer Agrícola”.

Les bases indiquen com a criteris per atorgar l’ajuda la proximitat de la residència amb Molins de Rei, la nota obtinguda al curs anterior i a la selectivitat i, en cas d’empat, una entrevista personal amb l’aspirant per valorar el seu interès pel món agrari.

Si no hi ha aspirants de Molins de Rei hi podran optar residents en altres poblacions del Parc Agrari del Baix Llobregat. Les sol·licituds es poden fer fins al 30 de setembre de 2017 per correu electrònic.

Recomanacions personalitzades