El govern municipal aprova un ajut de 100 euros per a persones grans entre crítiques de l’oposició

Les persones majors de 75 anys poden optar a una subvenció de 100 euros anuals. L’oposició ho critica perquè ho considera un gest de cara a la galeria i insuficient. 

Sessió del ple municipal on s’ha aprovat l’ajut // Jordi Julià

Mentre el col·lectiu de persones grans de Molins de Rei clama per la construcció d’una nova residència, l’Ajuntament de Molins de Rei, en l’últim ple municipal, ha aprovat un ajut de 100 euros anuals per a persones majors de 75 anys que viuen soles.

Els requisits per demanar aquest ajut és no tenir una renda que superi els 9.690 euros, estar empadronat a Molins de Rei des de fa un mínim de tres anys i no disposar de cap altre immoble més enllà de l’habitatge habitual.

Segons el govern municipal, format per CDC i PSC, aquesta assistència s’ha ideat per ajudar a fer front a despeses de “tractaments terapèutics o farmacològics, odontologia, oftalmologia, ortopèdies, pròtesis, necessitats bàsiques d’higiene, roba, calçat i comunitat de propietaris”.

Aquest ajut amplia un d’existent per a majors de 85 anys. S’adreça a “gent gran que no acudeix a serveis socials però té mancances”, assegura la regidora de Serveis Socials, Carme Madorell (CDC).

El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà el pròxim 30 de novembre. Actualment, hi ha 610 persones majors de 75 anys i que viuen soles a Molins de Rei. La iniciativa té un pressupost de 38.000 euros.

De cara a galeria

La mesura s’ha aprovat amb els vots a favor de la sociovergència i l’abstenció de la resta de formacions polítiques (CUP, ERC, Molins Camina i ICV-MES). El regidor no adscrit, Francisco García, també ha votat favorablement.

Alguns dels parits de l’oposició han criticat al govern perquè creuen que aquesta iniciativa és un gest electoralista, de cara a la galeria.

“Gasteu més diners a fer el Balcó de la Vila que en els ajuts a Serveis Socials que omplen les seves portades”, han assegurat en aquest sentit des de Molins Camina, formació que uneix Podemos, Equo i Procés Constituent en l’àmbit local.

Hi coincideix ERC, que insisteix que és una mesura perquè la sociovergència “es pugui fer la foto” i respon a un plantejament “antiquat”. A més, els republicans creuen que “els 38.000 euros de l’ajut es podrien destinar a fer Serveis Socials que arribin a més persones”.

Per la seva banda, el partit amb més regidors de l’oposició, la CUP, opina que els ajuts s’haurien de destinar a qui realment tingui una situació d’emergència social. A més, ha demanat ampliar els criteris als 65 anys perquè “les condicions de la població jubilada no canvien”. També han indicat que “fa por” que la mesura “sent de vuit euros al mes” sigui “per fer notícies”.

Per últim, Iniciativa-MES ha assegurat que veu bé l’ajut però ha argumentat la seva abstenció opinant que 100 euros a l’any és “insuficient”.

Pals a les rodes

Carme Madorell ha respost les crítiques lamentant que l’oposició els tracti com si no volguessin benestar social per després posar “pals a les rodes”.

 

 

Recomanacions personalitzades