Només l’escola El Palau obre en el projecte Patis Oberts que s’amplia fins el gener

El projecte Patis Oberts de l’Ajuntament es redueix aquest estiu i només s’obrirà l’escola El Palau quan anteriorment s’havien arribat a obrir fins a tres escoles. L’activitat creix temporalment i estarà disponible, per primera vegada, fins al mes de gener. 

Pati de l’escola El Palau // Arxiu — Jordi Julià

Els Patis Oberts de l’Ajuntament de Molins de Rei, que consisteixen en obrir els patis de les escoles del municipi durant l’estiu perquè els joves puguin gaudir de les seves instal·lacions jugant o fent esport, s’ha reduït en xifra d’equipaments disponibles. Enguany només es podrà entrar el pati de l’escola El Palau, quan anteriorment es van arribar a obrir fins a tres equipaments.

L’any passat, la iniciativa que va començar l’any 2015, ja es va veure disminuïda suprimint un dels equipaments oberts i començant a mitjans d’agost. Ara, només és una escola, la més cèntrica, la que està disponible.

Fonts municipals han assegurat a Viu Molins de Rei que enguany s’ha decidit “destinar un pla d’ocupació” – que serveix per pagar a la persona responsable del bon funcionament de l’activitat – i que s’ha volgut ubicar en una escola “del centre” de la població. “Posem un pla d’ocupació perquè dediquem altres plans a altres tasques”, afegeixen des del consistori. L’activitat no està aconseguint tanta afluència de públic com s’esperava.

Concretament, El Palau està disponible de dimarts a diumenge. Entre setmana, l’horari és de 18 a 22 hores i els caps de setmana de 10 a 13 hores i de 18 a 22 hores. A partir del 8 d’agost, l’equipament també estarà disponible als matins, com passa des del passat 25 de juliol només els cap de setmana.

Obert fins al gener

Tot i que hi haurà menys escoles disponibles, el projecte s’estendrà més durant el temps. Per primera vegada, el pati obert estarà disponible fins al pròxim mes de gener. Per tant, aquesta serà l’edició més llarga. “El pla d’ocupació és de sis mesos”, asseguren des de l’Ajuntament.

Quan comenci l’activitat escolar, l’horari serà de 18 a 21 hores de dimarts a divendres i els caps de setmana de 10 a 13 hores i de 17 a 21 hores. Durant les vacances de Nadal, es tornarà a obrir als matins i a les tardes i la disponibilitat de l’equipament anirà variant en funció de les hores de sol.

Recomanacions personalitzades