La campanya ‘República des de baix’ arriba a Molins de Rei per conscienciar sobre una independència d’esquerres

S’ha presentat a Molins de Rei ‘República des de Baix’, un moviment que agrupa un ampli ventall de persones amb una ideologia d’esquerres i republicana. La plataforma ja existia en diverses poblacions de l’àrea metropolitana. L’objectiu és escampar la necessitat de votar a favor de la independència en el referèndum de l’1 d’octubre.

La campanya augmentarà les activitats de conscienciació de cara al referèndum // David Bueno

La campanya augmentarà les activitats de cara al referèndum // David Bueno

Neix la campanya ‘República des de Baix’ a Molins de Rei, una plataforma que pretén agrupar persones amb diverses sensibilitats situades a l’esquerra de l’espectre ideològic. L’objectiu d’aquest moviment és conscienciar la població de l’àrea metropolitana de Barcelona sobre la importància de votar a favor de la independència en el referèndum sobiranista de l’1-O. L’organisme fa una crida a la participació i la mobilització, també en els dies previs a aquesta data.

En l’acte de presentació de la campanya, que va tenir lloc el passat dijous a la plaça de la Creu, hi va assistir l’exregidor de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet Aitor Blanc (SOM Gramanet), un dels pioners d’aquesta iniciativa que ja engloba diverses poblacions. “República des de Baix està formada per diverses persones d’esquerres i republicanes, vinculades amb la política, la cultura i la societat”, va explicar Blanc.

Ser actius i arribar a la gent de l’àrea metropolitana és un dels objectius principals, perquè “els discursos dels polítics no arriben a la classe treballadora d’aquesta zona del territori”. En aquest sentit, la seva aposta és incidir sobre la necessitat “de trencar amb el règim espanyol del 1978 i apostar per la república catalana”.

La campanya ha arribat a Molins de Rei de la mà de l’esquerra independentista -tres regidors de la CUP van participar a la presentació- tot i que volen tenir un caràcter apartidista. Volen escampar pel carrer la determinació de votar a favor de la independència en el referèndum de l’octubre, ja que “és l’única manera d’oferir una vida digna als treballadors del nostre país, barris i ciutats”. Per fer-ho, volen utilitzar un llenguatge planer i dur a terme accions que fugin de les habituals en aquests actes, per poder impactar en el moment de conscienciar.

En aquest sentit, l’activitat de la plataforma -que anirà per lliure respecte la campanya unitària de ‘MdR pel Sí’– no es basarà en la realització de molts actes, però sí en el repartiment d’octavilles i la penjada de cartells, entre altres iniciatives. A més, seguint la línia d’altres municipis que ja tenien aquest moviment creat, també es faran trobades sectorials dedicades a temàtiques diverses, com el feminisme o una amb afectats per la hipoteca.

L’acte va acabar amb un debat entre tots els assistents, un sopar i l’actuació de Versos Immortals, un projecte de Sergi Carós i Adrià Sàbat que es basa en la fusió de música i poesia.

Recomanacions personalitzades