L’annex de l’edifici del Canal de la Infanta ja és a terra

L’Ajuntament de Molins de Rei ha enderrocat una construcció afegida a la Casa de les Comportes, l’inici de l’històric Canal de la Infanta. L’operació permetrà eixamplar les estretes voreres que comuniquen el barri del Canal amb el centre i, en el futur, fer un carril bici.

L'excavadora ha anat per feina: a mitja tarda no quedava edifici, només les comportes // Jordi Julià

L’excavadora ha anat per feina: a mitja tarda no quedava edifici, només les comportes // Jordi Julià

L’edifici del Canal de la Infanta, construït el 1819, llueix amb la seva esplendor original des d’aquest dimecres 19. Com un vist i no vist, en menys d’un dia, l’Ajuntament ha enderrocat un annex que es va afegir després que l’original. L’operació ha evidenciat fins a quin punt l’annex entrava en contradicció amb l’original: han quedat al descobert unes decoracions a la paret on es va adossar el cos annex.

A primera hora del matí ja hi havia a punt les excavadores i la vorera amb tanques. A mitja tarda, ja no quedava res de l’edifici, només es veien les comportes que l’annex albergava i que ara s’han soterrat. Durant aquest dimecres, els vianants han hagut de passar per l’altra vorera, que és tan estreta que cal passar-hi en fila índia.

Donar més espai a les voreres és el motiu principal d’aquest enderroc. El carrer de la Verge del Pilar -la continuació del passeig del Terraplè- té voreres amples en aquesta zona, però l’annex està col·locat just al mig i la feia molt estreta. Avui, l’espai alliberat feia evident el gran espai que guanyat amb l’enderroc. La zona s’urbanitzarà, incloent la placeta amb sorra que hi ha davant, que rebrà el nom de Carles Vives. A més, els veïns van votar als pressupostos participatius Som Barris l’enjardinament de la zona que queda darrere, cap al barri del Canal.

L'enderroc ha alliberat molt d'espai al carrer de la Verge del Pilar // Jordi Julià

L’enderroc ha alliberat molt d’espai al carrer de la Verge del Pilar // Jordi Julià

Carril bici fins a la Granja

Amb l’enderroc s’aplana el camí per al carril bici que hi ha previst fer en aquesta via, seguint l’eix dels carrers Felip Canalies – Verge del Pilar – Terraplè, connectant el nou institut Lluís de Requesens amb la Clínica del barri de la Granja, tot i que el projecte no té data.

L’actuació feia temps que es venia anunciant per part del govern municipal, però s’ha anat allargant en el temps. Finalment, al febrer, després de firmar el conveni amb la junta del canal per expropiar l’edifici, van anunciar que seria a l’abril. L’actuació requeria fer unes noves comportes soterrades, ja que aquest annex es va construir per albergar aquests dispositius. Un retard en la fabricació d’aquests elements ha fet posposar aquesta actuació llargament esperada per qui cada dia ha de passar a peu per aquest transitat punt.