Aqualia fa un donatiu de 1.437 euros a la Llar d’acollida Magdalena Bonamich

L’empresa que gestiona l’aigua de Molins de Rei fa una donació equivalent a la suma anual de les factures d’aigua que va pagar la casa d’acollida Magdalena Bonamich durant el 2016. L’empresa té un conveni de col·laboració amb Càritas per lluitar contra la pobresa i la desigualtat.

Aqualia ofereix el taló a Càritas // David Bueno

Aqualia ofereix el taló a Càritas // David Bueno

Poques vegades s’uneix el sector empresarial amb la solidaritat, i aquesta és una d’elles. L’empresa privada Aqualia, concessionària del servei d’aigües de Molins de Rei, ha fet un donatiu de 1.437 euros a la Llar Magdalena Bonamich de Molins de Rei, la casa d’acollida que gestiona Càritas. El delegat de Barcelona-Girona d’aquesta empresa propietat de la multinacional espanyola FCC, Manel Gómez, ha entregat aquest dimarts un taló simbòlic amb l’import estipulat a Concha Marquès, subdirectora de Càritas Diocesana Sant Feliu de Llobregat.

De fet, aquesta ajuda econòmica és fruit del conveni de col·laboració que existeix entre Aqualia i Càritas que té com a objectiu lluitar contra la pobresa i la desigualtat, així com millorar les condicions de vida de les persones en situació de vulnerabilitat o exclusió.

Seguint amb aquest conveni i el criteri de responsabilitat social de l’empresa, Aqualia té acordat donar a Càritas l’import equivalent a les factures del servei d’aigua de la Llar Magdalena Bonamich, i per això enguany ha atorgat la suma anual dels rebuts que es van pagar al llarg de tot el 2016.

Més enllà de resoldre els problemes tècnics, “la prestació d’un servei públic, com és el de l’aigua, també implica prestar-lo atenent als criteris de desenvolupament sostenible, conservació dels recursos i conscienciació amb els problemes socials dels ciutadans”, explica Manel Gómez. És per això que el conveni es renovarà un any més i, per tant, també estarà vigent durant aquest 2017.

L’Ajuntament valora positivament el donatiu

Els representants de l'Ajuntament, Càritas i Aqualia han fet una visita a la Llar Magdalena Bonamich // David Bueno

Els representants de l’Ajuntament, Càritas i Aqualia han fet una visita a la Llar Magdalena Bonamich // David Bueno

En l’acte, que ha tingut lloc a la Llar Magdalena Bonamich, també hi ha assistit Carme Madorell (CDC), regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Molins de Rei, que ha destacat “la necessitat d’ajudar a les persones amb un bé tan important com és l’aigua”, i per això considera que aquesta gestió d’Aqualia és “molt positiva i important per a la societat”. De fet, el consistori i l’empresa van acordar el 2015 la creació d’un ‘Fons de solidaritat’ per ajudar a les persones que no poden pagar el rebut de l’aigua, l’import del qual ascendeix fins als 5.000 euros.

Actualment, la Llar Magdalena Bonamich acull a vuit persones amb dificultats per trobar un habitatge digne, però n’hi ha més en llista d’espera. Aquesta casa d’acollida va celebrar els seus primers tres anys d’existència el gener del 2017, un temps durant el qual ha donat allotjament a 18 persones.

Recomanacions personalitzades