Els Matossers fan la millor actuació de la temporada per celebrar el 15è aniversari

Els castellers de Molins de Rei aconsegueixen el seu tercer 5 de 6 amb agulla, i es converteixen en la segona colla que més n’ha descarregat. Una cercavila pels carrers del poble i una festa completen les celebracions d’una diada especial pels Matossers. 

Els Matossers celebren 15 anys // Matossers

Els Matossers celebren 15 anys // Matossers de Molins de Rei

Una quinzena d’anys no es compleixen cada dia, i per això els Matossers de Molins de Rei van voler-ho celebrar, el passat dissabte 8 de juliol, amb una cercavila pels carrers del poble. Van fer una parada a la plaça de l’Església per acomiadar-se del mossèn de Molins de Rei, Xavier Aymerich -que es trasllada a Vilafranca-, fent un pilar de 4, i després van acabar la ruta a la plaça del Palau, on la colla castellera va fer la millor actuació de la temporada.

La diada castellera va ser molt positiva pels marró argila, que van començar amb dos pilars de 4 i un 4 de 7 en primera ronda. Tot ho van aconseguir descarregar, i seguint aquesta mateixa línia van fer un 3 de 7 en segona ronda sense cap dificultat. Per la ronda final van deixar un 5 de 6 amb agulla, fet que els va convertir en la segona colla que més n’ha descarregat -un total de tres-, i va arribar a ser el 27è castell d’aquesta mida que es descarrega en tota la història castellera.

El tercer 5 de 6 amb agulla dels Matossers // Matossers de Molins de Rei

El tercer 5 de 6 amb agulla de la història dels Matossers // Matossers de Molins de Rei

L’actuació va finalitzar amb un pilar de 5 i dos pilars de 4 completats amb èxit. Va ser el colofó a una diada rodona pels castellers de Molins de Rei, que van estar acompanyats pels Castellers de la Vila de Gràcia i els de Cornellà.

Castells de vuit pisos dels visitants

En el cas de la colla barcelonina, va començar amb dos pilars de 4 i un 3 de 8 que va descarregar sense cap entrebanc. En segona ronda va fer un 4 de 8, i després va arribar la torre de 7, que també va descarregar. Va finalitzar amb un pilar de 5. Pel que fa als Castellers de Cornellà, van portar a la plaça un pilar de 4 i un 5 de 6 descarregats en primera ronda. Posteriorment, van descarregar el 4 de 7 i van deixar un 3 de 7 per a la tercera ronda. Van finalitzar amb un pilar de 5 descarregat.

La diada va continuar amb l’actuació de l’Equip de Gralles i Timbals de la colla de Molins de Rei per celebrar els 15 anys, i seguidament es va convidar a tots els castellers i castelleres a una festa amb Jaume Barri.

La pròxima actuació dels Matossers serà el dissabte 15 de juliol a Súria, i amb ella es culminarà el primer tram de la temporada.

Mossèn Xavier Aymerich, membre de la colla, va ser homenatjat abans del seu comiat // Matossers de Molins de Rei

Mossèn Xavier Aymerich, membre de la colla, va ser homenatjat abans del seu comiat // Matossers de Molins de Rei

Recomanacions personalitzades