Cap de setmana dels 15 anys dels Matossers, festa de Pastorets i música local

Els castellers de Molins de Rei celebren 15 anys amb una cercavila, diada castellera i una festa. Aquest cap de setmana del 8 i 9 de juliol els Pastorets també organitzen una ‘Festa a la fresca’, actuen els semifinalistes de l’Empalmat i es projecta un documental sobre la independència als països bàltics.

Si no sabeu què fer aquest cap de setmana, aquestes són les nostres propostes a Molins de Rei. Totes es concentren en aquest dissabte a la tarda.

1. Celebrar els 15 anys dels Matossers veient castells

Els Matossers celebren els seus primers 15 anys // Matossers

Els Matossers fan 15 anys // Matossers

Els Matossers arriben als 15 anys com a colla castellera de Molins de Rei. I per celebrar-ho, s’ha organitzat una cercavila pels carrers del poble des del Local Matosser fins a la plaça del Palau. Allà, faran la celebració de la millor manera possible: fent castells. Els acompanyaran els Castellers de la Vila de Gràcia i de Cornellà. A l’acabar, han organitzat una petita festa amb pica pica, festa i rauxa amb Jaume Barri a l’escola El Palau.

La cercavila sortirà dissabte 8 a les 17:30 del passeig de la Pau, i la diada castellera començarà a les 18:30 a la plaça del Palau.

2. Ballar amb els Pastorets

La família dels Pastorets // Arxiu — Miquel Monfort

També organitza una festa una altra entitat: els Pastorets de Molins de Rei. Els responsables d’aquesta representació nadalenca reapareixen en ple estiu per presentar -amb molta antelació- la nova temporada a la pista exterior del teatre que els acull, La Peni. Després, arribarà la celebració. Música, festa, cançons de finals del segle passat i menjar són els ingredients de ‘Festa a la fresca’, un acte organitzat per la colla dels Pastorets per gaudir de l’estiu al màxim.

L’acte serà dissabte 8 a la Pista de La Peni. A les 18h es presenta la temporada i a les 19h comença la festa. L’entrada és gratuïta amb servei de bar.

3. Buscar talent musical local

Una actuació d’Empalmat // Arxiu

Arriben les semifinals del concurs de música Empalmat, que organitza l’Ajuntament de Molins de Rei per premiar grups de música que estiguin començant. El concurs premiava grups i solistes de Molins de Rei, però des de l’any passat s’ha obert a tot el Baix Llobregat. Tots els inscrits faran un concert aquest dissabte per mostrar de què son capaços. Els millors passaran a la final, que serà durant la Nit d’Empalmada de Festa Major.

Els concerts començaran dissabte 8 a les 19h a la carpa de l’Espai Mariona.

4. Conèixer el procés independentista bàltic

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) – Molins de Rei per la independència organitza, en el marc de ‘MdR pel Sí’, la projecció a la fresca de la pel·lícula “La revolució cantada”. Aquest documental, que s’emetrà en anglès i doblat al català, narra la història de milions d’estonians que van cantar per salvar la seva nació i reclamar la independència de l’ocupació soviètica.

La pel·lícula es projectarà el dissabte 8 a les 22h al Racó dels Gegants Vells. 

Recomanacions personalitzades