Marcos Ruiz és el campió d’Espanya d’halterofília

El molinenc Marcos Ruiz s’ha imposat com a guanyador en la categoria de +105 kg del Campionat Absolut. El rècord d’Espanya se li resisteix, però continuarà treballant per consolidar i millorar els seus registres. Noelia Caballero ha quedat tercera.

Marcos Ruiz en una competició // Arxiu

Marcos Ruiz en una competició // Arxiu

El Campionat Absolut d’Espanya d’Halterofília va portar bones notícies a Marcos Ruiz, que entrena a les instal·lacions del Club Halterofília Molins de Rei. L’esportista ha aconseguit la victòria absoluta en la categoria dels +105 kg, a la qual el van ascendir per raons estratègiques -d’aquesta manera es volia que dos catalans competissin en dues categories diferents, ja que Santi Rodríguez participa en la categoria inferior-.

Ruiz va aconseguir un registre de 173 quilos en el moviment d’arrancada -que és dels més difícils d’aquest esport- i de 210 quilos en el de dos temps, quedant-se a poca distància del rècord d’Espanya, que l’hagués aconseguit en cas d’arribar als 221 quilos. Aquest resultat li va impedir liderar la classificació general del campionat, però el va situar en una satisfactòria segona posició. D’altra banda, la molinenca Noelia Caballero va aconseguir la tercera posició en la categoria de 75 quilos després de superar una lesió de dues setmanes.

Els dos esportistes s’incorporaran als entrenaments del Club Halterofília Molins de Rei durant la setmana vinent i s’hi estaran fins a l’agost, moment en què Marcos Ruiz passarà a entrenar amb la selecció espanyola al CAR de Sant Cugat. Al mes d’abril se li va resistir el Campionat d’Europa Absolut 2017 perquè no va poder executar correctament el moviment dels dos temps, però sí que es va imposar en el Campionat d’Europa Junior 2016 i va ser subcampió en el Campionat del Món de l’any passat.

Recomanacions personalitzades