Els ocupes marxen de la casa de la Riera Bonet

Les famílies que ocupaven l’habitatge del carrer de Sant Pere de Romaní ja l’han abandonat després d’estar-hi una setmana vivint. Els veïns respiren més tranquils després de deixar enrere el clima de tensió que s’ha viscut des de l’inici de l’ocupació, però l’Ajuntament adverteix que “cal continuar en alerta”.

El carrer de Sant Pere de Romaní amb la casa que ha estat ocupada // David Bueno

El carrer de Sant Pere de Romaní amb la casa que ha estat ocupada // David Bueno

Després d’una setmana ocupant una casa del barri de la Riera Bonet, l’habitatge torna a estar buit. Les famílies que dijous passat van entrar-hi de forma il·legal ja han abandonat l’allotjament situat al carrer de Sant Pere de Romaní número 1 de Molins de Rei. Segons han explicat diversos alguns veïns, els ocupants han marxat durant la nit del dimarts al dimecres, i no ha estat fins al matí d’aquest últim dia que alguns molinencs de la zona s’han adonat que l’edifici finalment estava buit. En saber-ho, ho han comunicat a la propietària i als Mossos d’Esquadra, que han acudit a l’immoble.

Viu Molins de Rei ha pogut parlar amb la propietària, que ja respira més tranquil·la després dels últims dies viscuts: “Els ocupes deien que havien entrat a la casa perquè estava buida i la porta estava oberta, però no és cert i ho vam poder demostrar en el judici”, explica sense voler revelar la seva identitat. En aquest sentit, comenta que va aportar com a prova el contracte de compravenda que s’estava tramitant i que, de fet, estava previst que es firmés el dilluns 3 de juliol, però finalment no es va poder tramitar a causa de l’ocupació il·legal –tot i així, els nous propietaris continuen disposats a reprendre el procés-.

D’altra banda, la propietària de l’habitatge va al·legar en el judici ràpid que es va celebrar el diumenge passat que la casa havia estat llogada a un matrimoni fins al mes de febrer, fet que “demostra que la casa no estava abandonada”. En aquest sentit explica que, quan va parlar amb els ocupants, aquests li van assegurar que “no marxarien i que tampoc els podrien fer fora perquè tenien fills i la policia no s’atreviria”. 

Per què han marxat?

­­­­­­­Fonts municipals atribueixen la seva sobtada sortida a “la pressió policial que han rebut per part dels Mossos d’Esquadra i la col·laboració de la Guàrdia Urbana, que ha estat en contacte permanent amb l’associació de veïns”, si bé és cert que la sentència dictada per la jutgessa del jutjat número 6 de Sant Feliu de Llobregat fixava que havien d’abandonar la casa abans del 24 de juliol i, si no ho feien, serien desallotjats. La propietària té la intenció de tapiar la porta per evitar que es repeteixi un succés d’aquestes característiques, durant el qual només ha estat “informada a través d’alguns veïns de la zona”.

Des de l’Ajuntament es demana “no abaixar la guàrdia i continuar en alerta” davant de noves possibles ocupacions. La propietària afirma a Viu Molins de Rei que la casa es troba plena d’escombraries i ha patit alguns desperfectes -s’han endut coure i han fet forats a les parets-. Tanmateix, a l’interior no hi ha mobles perquè els nous propietaris tenen la intenció de fer-hi obres.

La casa amb la font pública que utilitzaven els ocupes // David Bueno

La casa amb la font pública que utilitzaven els ocupes // David Bueno

Els veïns de la zona volen deixar enrere el clima viscut durant els darrers dies, durant els quals han pogut veure “escombraries per tot arreu, els ocupes han utilitzat constantment les fonts públiques i han augmentat els robatoris”, segons expliquen.

 • dclosa

  ¿ Cuanto no ha costado a los contribuyentes , en horas de la Guardia Urbana, funcionarios municipales y políticos en poltrona , toda esa movida? . A quien deberian multar es a los propietarios de la vivienda por su desidia y falta de vigilancia, y no dejar que la castaña caliente se la saquen los del Ajuntament. ¿ La Casona en Boters , con el secretario general de Molins Camina allí, como esta?

  • Propietària

   Sóc la propietària de la casa que han ocupat a la Riera Bonet. Acabo de llegir el comentari d’una persona totalment insolidària amb aquest fet tan greu com és el de la ocupació. Hem passat una setmana sense dormir, gastant diners amb advocats… ha estat un malson que ens pot afectar a qualsevol.
   Com aquesta persona pot dir que no vigilem la casa i que a sobre ens haurien de multar!!! Que sap ell!!! Aquesta casa si has llegit la notícia té comprador, no estava abandonada i gràcies als veïns també vam poder-los denunciar en el moment que van entrar. Per aixó ha estat ràpid i en menys de 3 dies es va fer judici i sentència.
   Peró al veure el seu nom ja he vist que sempre fa uns comentaris que no tenen ni solta ni volta.
   Jo pago els impostos que em pertoquen, per aixó tinc el dret que si algun dia ho necessito la policia em pugui ajudar, com ho fa amb tots els ciutadans.

   • dclosa

    Me reintero con lo dicho anterirmente,,… Afortunados los que son propietarios , porque ellos pueden vender …. Entre esto, y el tema de las casas que se unden y que el Ajuntament alegremente les dará otras nuevas a cargo de los contribuyentes, está dando muchos problemas este barrio. ¿No? , Peró al veure el seu nom ja he vist que sempre fa uns comentaris que no tenen ni solta ni volta.

    • Propietària

     Jo també em reitero en tot el que dit. I pel que veig no tens ni idea del greu problema que han tingut els veïns de les cases de St. Pere de Romaní. Jo no desitjo el mal a ningú, peró només espero que “a cada cerdo le llegue su san martín” i abans de criticar a la gent t’informis bé

     • dclosa

      Eso del cerdo, aplíqueselo usted … !

     • Propietària

      Eso del cerdo es un dicho, por eso va entre comillas. Pero veo que si se ha sentido aludido por algo será.

     • dclosa

      No me siento aludido señora mia, He ahí mi expresión de usted. ” De porc i de senyor , s’en ha de venir de mena” , Ya sabemos quien es la cerda en este caso.

  • Julià Carax

   No puedo con usted, Sr. Closa. Se me remueve el estómago cuando lo veo por la calle o en los actos públicos. No se ha planteado mudarse a otro municipio o ciudad bien lejos de Molins de Rei? Muchas personas de bien se lo agradecerían.

 • Julià Carax

  “Els veïns respiren més tranquils”. Opinió? Percepció personal del periodista? Són noticia perquè són gitanos? Racisme?

 • Julià Carax

  “Els veïns respiren més tranquils”. Opinió? Percepció personal del periodista? Ideologia? Són noticia perquè són gitanos? Por?