El PSC també destaca el “creixement de la transformació” iniciada fa sis anys

Igual que els seus socis de govern, els socialistes descriuen aquest mig mandat com la continuació de l’anterior. Tot i això, asseguren que haurien estat “més valents” amb la pacificació del Centre Vila o amb “altres conflictes”. 

Per tancar el curs polític, el PSC va organitzar la botifarrada de la Festa d'estiu // Jordi Julià

Per tancar el curs polític, el PSC va organitzar la botifarrada de la Festa d’estiu // Jordi Julià

Just quinze dies clavats després que el PDeCAT valorés els dos anys d’aquest mandat, el seu soci de govern, el PSC, feia el seu propi balanç. L’espai era el mateix: la Federació Obrera -tot i que el PSC va triar la pista exterior perquè ho feia en forma de botifarrada. I l’argument també era pràcticament calcat: deien que són dos anys de mandat però sis del “canvi” de Molins de Rei.

Pel portaveu socialista, Xavi Paz, aquests dos anys han suposat el “creixement de la transformació” del municipi que van iniciar quan van arribar al govern, el 2011. En el cas del PDeCAT, Joan Ramon Casals va dir que era la consolidació de la transformació iniciada el 2011. Preguntat per Viu Molins de Rei sobre què els pot diferenciar, Paz va assegurar que ells haurien estat “més valents” en relació a “la mobilitat i la pacificació del Centre Vila”. També haurien “abordat de forma diferent algun altre conflicte a la vila”.

No obstant, Paz va apuntar que aquesta coincidència es deu a que aquesta “transformació” de què parlen tots dos és part dels projectes que inclou el pacte de govern. La principal discrepància la troba a nivell nacional, però tot i que en l’acte del PDeCAT Casals va posar l’Ajuntament a disposició de la Generalitat per al referèndum, Paz li va restar importància recordant que el referèndum encara són “hipòtesis”.

Projectes a inaugurar fins a les properes eleccions

Aquests dos anys que queden enrere són de “molta feina i molts projectes que ara es començaran a visibilitzar”. De fet, Paz creu que les inauguracions d’aquests projectes són el que caracteritzarà el que queda de mandat. En destaca el nou museu al setembre, la nova biblioteca el 2018 i la tercera fase de la Ricard Ginebreda a finals de 2018, així com la “reforma de places i espai públic en la línia del pati del Palau”.

Alhora, ha posat un accent social vinculat a la sortida de la crisi. “Hem d’estar molt alertes, sent molt exigents amb les noves polítiques d’habitatge i d’ocupació”, va dir, recordant accions del govern com les subvencions a empresaris i a emprenedors que “han donat resultat”.

És aquesta la principal prioritat que diu el líder socialista que tindran els propers dos anys. “Continuarem lluitant perquè els beneficis de la millora econòmica arribin a tothom”. Especialment, va prometre posar molt èmfasi en el preu de l’habitatge, per evitar que “els que no han vist millorada la seva situació econòmica ara a sobre pateixin l’encariment d’un dret com és l’habitatge”.

Els simpatitzants socialistes es van reunir a la pista de la Federació Obrera // Jordi Julià

Els simpatitzants socialistes es van reunir a la pista de la Federació Obrera // Jordi Julià

Cicle als barris

El balanç era en la Festa d’Estiu que fan els socialistes en forma de botifarrada, i que era el tancament d’un cicle d’actes als diferents barris de Molins de Rei. En aquests actes han pogut conversar amb els veïns i “esvair dubtes”.

Les inquietuds que el PSC diu que els han traslladat els veïns són l’aturada de les obres de la nova biblioteca -que han estat unes setmanes en pausa a l’espera de la segona fase-. Les altres queixes que va mencionar va dir que eren responsabilitat d’altres administracions: la llar d’avis, la farmàcia de guàrdia a la nit, el col·lapse dels carrers quan hi ha embussos a les autopistes, la inaccessibilitat de l’estacióentrar a la zona 1 del transport públic.

Recomanacions personalitzades