L’ocupació il·legal d’una casa a la Riera Bonet genera malestar al barri

Els veïns de la Riera Bonet estan intranquils per l’ocupació d’un habitatge al barri. Les famílies que s’hi han instal·lat han provocat desperfectes a la zona, soroll i brutícia i els veïns denuncien robatoris. El jutge ha determinat que els inquilins han d’abandonar la casa abans del 24 de juliol.

L'habitatge ocupat al barri de la Riera Bonet // David Bueno

L’habitatge ocupat al barri de la Riera Bonet // David Bueno

Un habitatge situat al carrer de Sant Pere de Romaní número 1 -al barri de la Riera Bonet- ha estat ocupat per un grup de persones que, segons diversos veïns de la zona, porten uns dies rondant pel poble buscant un habitatge on poder-se instal·lar de forma il·legal.

En aquest domicili hi havia viscut un matrimoni de persones grans fins al mes de febrer -o abril, segons informen alguns altres habitants-, moment en què van deixar-lo. Actualment, els propietaris estaven tramitant un procés de venda de l’immoble, que s’ha vist interromput per aquest allotjament improcedent que es va produir el dijous passat. El contracte de compravenda estava previst que es firmés el dilluns 3 de juliol, però fins que no es normalitzi la situació no es podrà acabar d’executar.

Davant d’aquests fets, una veïna de la zona va trucar als Mossos d’Esquadra alertant de la situació, i també ho va notificar a la propietària, que va presentar una denúncia. Tres dies més tard es va celebrar un judici ràpid al jutjat número 6 de Sant Feliu de Llobregat on van assistir totes les parts implicades i alguns veïns com a testimonis. La jutgessa va dictar una sentència ràpida en la qual fixava un termini de quinze dies perquè els ocupes abandonin la casa, i si no es procedirà a realitzar un desallotjament.

Aquest dimarts, les autoritats policials han entregat aquesta sentència per escrit a les famílies ocupants, que, segons van expressar en el judici, no tenen intenció de recórrer-la. Tot i així, si finalment ho fan, el període s’ampliaria fins als vint dies -abans del 24 de juliol haurien d’abandonar l’edifici-.

Els veïns es mostren preocupats

“Els ocupes s’estan fent amb el barri, estem preocupats perquè utilitzen el carrer com si fos seu”, expliquen a Viu Molins de Rei alguns veïns que viuen en els edificis adjacents. Segons relaten, més d’una quinzena de persones viuen a dins de l’habitatge, el que signifiquen tres o quatre famílies que “estan tot el dia cridant, agafant aigua de la font i dient que d’allí no els mourà ningú”.

Els veïns estan descontents amb la situació que viu el barri i les destrosses que estan fent els inquilins il·legals. “Són famílies d’ètnia gitana que ens estan deteriorant els carrers i impedint la nostra vida quotidiana”, diu un veí desbordat per la situació, el qual prefereix no revelar la seva identitat.

En cerca de nous habitatges

La situació va a més perquè, segons han vist diversos molinencs de la zona, els ocupes ara busquen nous habitatges per instal·lar-se. De fet, estan trucant a les portes de diversos allotjaments per cercar cases que no estiguin habitades i, fins i tot, a través dels patis intenten entrar-hi. En aquest sentit, els veïns expliquen que els Mossos d’Esquadra els han recomanat “que s’augmentin les precaucions, es tanquin portes i s’estigui en alerta davant d’aquesta amenaça”.

Els veïns de la zona adverteixen que des de l’arribada d’aquestes famílies, “han augmentat el nombre de robatoris en pàrquings i han desaparegut bicicletes, a més les voreres han quedat plenes de brutícia, caixes i cadires”. Si ho sumem al soroll constant que produeixen, la situació s’ha fet insostenible per a alguns habitants, que destaquen la seva manca de sociabilitat, de tal manera que aquest dimarts al matí “un d’ells s’ha tirat damunt del cotxe d’un veí”, segons explica un testimoni.

 • Veí

  Un altre cop l’objectiu més fàcil: les persones pobres i més vulnerables. Pel que es veu la pobresa no agrada gens. Algunes declaracions citades i atribuides a veïnes són clarament aporòfobes sinó racistes. Per sort no tothom al barri pensa igual i no tothom està patint per la seva integritat davant persones que l’únic que necessiten és un sostre on ficar-se. Potser que proveu a apropar-vos i parlar amb ells. Preguntar-li que els ha portat i ficar-se i oferir-los ajuda. Tothom benvingut i ningú al carrer. (Pd. Que fàcil és voler acollir de boqueta i quan et trobes amb una situació de risc com aquesta et surt la vena més reaccionària… Quin país nou està a punt de nèixer!!!! Quina vergonya.)

  • Vei 2

   No es que no ens agradi la pobresa …lo que no ens agrada al barri son els delinqüents. Siguin gitanos , marroquins , bulgars o catalans . Perque aquests ho eren Vei …robatoris , assalts, intimidacions i baralles en 5 dies que han estat pel barri . Jo ho tinc clar siguin de la etnia que siguin jo no ho vull al meu barri . Avanç de parlar informat el que han estat fent per aquí , sinó el proper cop els hi ofereixes sostre ;)

   • dclosa

    o delinqüentes andalusos ….

 • Toni Rodríguez

  Veí, crec que el que dius no s’ajusta a la realitat. Ja està bé d’estar sempre amb la mateixa canço de que si la gent d’aquesta zona som racistes o aporófobs. Al barri hi ha hagut d’altres cases ocupades i sense problemes de convivencia amb aquesta gent, igual que hi ha gent d’altres races i cultures. També parles com si Riera Bonet fos un barri de classe alta i no volgués gent humíl i crec que és ben bé al contrari, només has de passejar pel barri per veure en quines condicions està. El problema d’aquesta ocupació, a part del que suposa pero la senyora que tenía la casa venida, pendent de signatura, es el que està passant, altercats, soroll, bruticia, robatoris, ocupació de la vía pública, etc. Sembla que aixó no conta i el problema es la gent del barri. Igual que sembla que veus bé que la propietaria no pugui vendre el pis o que demà per exemple, puguin entrar a casa meva i quedar-me jo al carrer. Si tú has parlat amb aquesta gent i tens informació important o vinculant, pots anar a l’associació de veïns i explicar-ho o parlar amb l’ajuntament.
  No entenc res!!!!!!!!

 • Toni Rodríguez

  Per que quedi clar que la meva intenció no es crear conflicte amb el veí que ha escrit primer, ni amb ningún altre, la teva opinió es totalment respectable i fins i tot entenc o puc compartir una part, pero insultar els veïns d’aquest barri crec que està totalment fora de lloc, sobre tot per la manca de rigor i empatía envers ells que suposa.

  • Veí

   Ni molt menys pretenia insultar ningú i no crec que ho hagi fet. De fet, havia escrit una altra resposta però veig que no s’ha acabat de penjar. Desconec el que ha pogut passar.

   • Hola. En veure el teu missatge hem sospitat que el teu comentari s’havia introduït, per error, a la carpeta d’spam del sistema de comentaris. Després de revisar-ho, efectivament, estava allà i no es podia veure. Ara ja l’hem recuperat i es pot llegir. És un error massa freqüent en el sistema que utilitzem. A veure si el més aviat possible podem solucionar-ho o canviar el programari dels comentaris. Gràcies!

 • Pingback: Els ocupes marxen de la casa de la Riera Bonet | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Els ocupes marxen de la casa de la Riera Bonet | Viu Molins de Rei()

 • dclosa

  ¿ Cuanto no ha costado a los contribuyentes , en horas de la Guardia Urbana, funcionarios municipales y políticos en poltrona , toda esa movida? . A quien deberian multar es a los propietarios de la vivienda por su desidia y falta de vigilancia, y no dejar que la castaña caliente se la saquen los del Ajuntament. ¿ La Casona en Boters , con el secretario general de Molins Camina allí, como esta?

 • vecina

  Soy testigo de la mala educación de las personas que ocuparon la casa. Numeritos, gritos y demás a las 8 de la mañana, niños en medio de la carretera jugando y peleándose y una niña defecando en la acera pública, delante de su casa. Basura en la puerta y más cosas. No es racismo, es civismo.