El nou contracte de neteja comença amb problemes en la recollida de contenidors

El primer dia que les empreses ASCAN i General de Asfaltos y Servicios s’han fet càrrec de la neteja de Molins de Rei, hi ha hagut zones on no s’han recollit les escombraries. L’Ajuntament diu que està fent un seguiment del traspàs d’empreses.

Contenidors plens aquest dilluns a la tarda // Jordi Julià

Contenidors plens aquest dilluns a la tarda // Jordi Julià

La renovació del contracte de neteja ha començat amb mal peu. Amb l’arribada del mes de juliol, dissabte passat, la recollida d’escombraries i la neteja dels carrers de Molins de Rei han passat a mans d’una unió de dues empreses: ASCAN i General de Asfaltos y Servicios. Va ser l’única empresa que es va presentar al concurs -no hi va optar ni tan sols l’anterior adjudicatària, Cespa- i l’oposició havia acusar el govern de CDC i PSC de pagar massa poc a l’empresa.

Diumenge 2, el dia després de l’inici del nou contracte, Molins de Rei despertava amb algunes zones amb els contenidors plens: la nit abans no va passar el camió de les escombraries. Aquest dilluns també s’han vist alguns contenidors plens. L’Ajuntament ha explicat a Viu Molins de Rei que “possiblement hi hagi hagut algun desajustament” amb la nova empresa. Tot i això, assegura que “s’han fet reunions de traspàs per minimitzar-ho” i que s’està fent un “seguiment” de la situació.

És, de fet, el mateix que va dir el govern al fer l’adjudicació.“Farem un seguiment estricte. Si hi ha algun indici d’incompliment aplicarem els mecanismes que faci falta”, advertia llavors el regidor d’Espai Públic, Miguel Zaragoza (PSC).

Renovació total

El nou contracte és de 8,4 milions d’euros en els propers quatre anys. Inclou la renovació de tota la maquinària i tots els contenidors. Alhora, se’n posaran més i alguns de paper seran més grans, i també s’instal·laran més papereres. Els canvis es faran de manera progressiva durant “els propers mesos”, afirma l’Ajuntament. Fins al desembre, seguiran fent servir vehicles provisionals.

També es netejarà més sovint: hi haurà 47 jornades més de neteja per any. S’incorporaran vehicles elèctrics i amb servei de geolocalització per “fiscalitzar el servei”. Tots els treballadors anteriors s’han incorporat a la nova empresa, i se’n contractaran dos de nous. A més, durant època de poda hi haurà personal de reforç. El contracte també inclou fer campanyes de sensibilització i la gestió d’emergències.

  • dclosa

    Lo penoso, que quizás se tendria que tildar de “oligopolio” trillero entre las empresas , ahora tu / luego yo , pero no nos hagamos competencia, de que fuese solo ASCAN i General de Asfaltos y Servicios. Va ser l’única empresa que es va presentar al concurs -no hi va optar ni tan sols l’anterior adjudicatària, Cespa. A pesar de ello : Un Urrra!!! por el equipo de gobierno, y una total desaprobación a los que quieren atar los perros con longanizas , si que els toquen los los 380 E/regidor por pleno para pasar un ratito. de l’oposició que havia acusat el govern de CDC i PSC de pagar massa poc a l’empresa.
    Esperemos que con la nueva empresa de limpieza es netejarà la acera Este del Pere Quart , que está hecha unos zorros, y que los de Poetas y Hospital , también pagamos impuestos, con eso de las 47 jornades més de neteja per any i los vehicles elèctrics amb servei de geolocalització per “fiscalitzar el servei”, y que no pase como las bicicletas eléctricas y las físicas, que no usa la urbana ni la brigada, ni nadie, y que están muertas de risa en el SIT (debajo la biblioteca), solo, como los paneles solares- muestra de la impresentable y endémica gestión municipal- para hacer bonito.