Lidl construirà un supermercat a Molins de Rei

La multinacional alemanya Lidl obrirà una nova botiga al solar de Ca n’Iborra, al barri de la Granja. A la mateixa zona hi ha espai per a la col·locació de més establiments. El comerç local ho veu amb preocupació.

Imatge del solar de Ca n’Iborra // Jose Polo

Ja feia mesos que s’especulava amb l’arribada d’una altra gran cadena de supermercats a Molins de Rei. Però segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, serà Lidl l’empresa que s’establirà al municipi.

Concretament, la multinacional alemanya s’instal·larà al solar de Ca n’Iborra del barri de la Granja, segons han confirmat fonts de la marca a aquesta redacció. Coincidirà, doncs, en el mateix barri que Mercadona, que va arribar a Molins de Rei el 2012.

Fonts de la companyia indiquen que ja han aconseguit tots els permisos necessaris per fer possible la seva arribada al municipi. Ara mateix la parcel·la és un aparcament de cotxes, que va ser inaugurat coincidint amb el primer dia de la passada campanya electoral de les últimes eleccions municipals.

En aquests moments, Lidl està fent el projecte del supermercat i, per tant, encara no se saben els detalls de com serà el nou establiment. Se’n desconeix, per exemple, la seva extensió. També la quantitat de persones que hi treballaran.

El comerç local, expectant

En la mateixa zona on s’instal·larà Lidl hi ha espai per a la col·locació de més establiments. L’arribada de la nova multinacional de l’alimentació, unida a nous comerços dels quals encara no s’ha definit la tipologia, genera “preocupació” entre el comerç local, assegura a aquesta redacció el president de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, Oscar Romero.

“Estem descentralitzant el centre de comerç”, alerta Romero. Segons ell, es podria estar tendint cap al “model francès que ha eliminat el comerç interior de les ciutats” on l’activitat comercial es concentra a la perifèria dels municipis.

D’altra banda, el president de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal destaca que al Centre Vila es tendeix cap a la peatonalització, amb un ús de la via pública cada vegada més restrictiu amb el vehicle privat, però que en canvi les grans empreses que s’instal·len fora del centre afavoreixen el cotxe amb la instal·lació de grans aparcaments.

Recomanacions personalitzades