La CUP reclama fer peatonal el carrer de Baix amb la reforma del carrer Doctor Barraquer

Les obres del carrer Doctor Barraquer suposen una “oportunitat per als vianants”, segons la CUP. Proposen fer-lo de doble sentit perquè es converteixi en via d’accés a l’aparcament del Mercat i així tallar el trànsit a tot el carrer Rafael Casanova. 

Cartell fet per la CUP per demanar que el carrer Doctor Barraquer sigui de doble sentit // CUP Molins de Rei

Cartell fet per la CUP per demanar que el carrer Doctor Barraquer sigui de doble sentit // CUP Molins de Rei

El carrer del Doctor Barraquer, en el tram entre la plaça del Mercat i el passeig del Terraplè, es reformarà en les properes setmanes. El carrer es farà de plataforma única però un cop acabin les obres l’Ajuntament mantindrà els aparcaments i el carrer seguirà sent d’un sol sentit. La CUP proposa que, un cop hagi acabat la reforma, s’eliminin els aparcaments per poder fer que el carrer sigui de doble sentit.

D’aquesta manera, es donaria “l’oportunitat de resoldre la peatonalització de l’ametlla del centre del poble”, condicionada per haver de facilitar l’accés a l’aparcament soterrat de la plaça del Mercat. Fer de doble sentit el carrer del Doctor Barraquer permetria convertir-lo en la via d’entrada i sortida a l’aparcament, de manera que ja no caldria mantenir el trànsit obert a la resta del carrer Rafael Casanova, conegut com carrer de Baix.

La CUP recorda que va plantejar la proposta “durant el debat del Pla de Mobilitat Urbana vigent amb l’oposició del govern sociovergent”. Els anticapitalistes lamenten que el govern “pretén mantenir un sol sentit de circulació i la línia d’aparcaments actuals quan les obres acabin”.

El govern, no obstant, sí que ha dissenyat el carrer contemplant la possibilitat que en un futur es converteixi en la via d’accés a l’aparcament del Mercat. De moment mantindrà els aparcaments i posposen la decisió per a més endavant, i en canvi la CUP voldria que es fes tan bon punt acabin les obres.

De totes maneres, la CUP considera les obres “molt necessàries”, pel mal estat del paviment i les voreres i perquè també impliquen la renovació de la xarxa potable i la substitució del fibrociment.

Recomanacions personalitzades