Tomás Alcoverro lamenta la pèrdua del caràcter sirià a la presentació del seu llibre

El periodista Tomás Alcoverro ha presentat a Molins de Rei el seu llibre “¿Por qué Damasco? Estampas de un mundo árabe que se desvanece”. Ha lamentat la pèrdua del caràcter obert que caracteritzava Síria.

Tomás Alcoverro va presentar el seu llibre a la sala d'actes de Ca n'Ametller // Ajuntament de Molins de Rei

Tomás Alcoverro va presentar el seu llibre a la sala d’actes de Ca n’Ametller // Ajuntament de Molins de Rei

Després de 40 anys coneixent i estimant Síria, el corresponsal de La Vanguardia a l’Orient Mitjà, Tomás Alcoverro, està assistint a la desaparició del país tal com l’ha conegut. La guerra de Síria està fent que el país perdi ràpidament el seu caràcter obert i cosmopolita.

Un descoratjador panorama que Alcoverro relata en el llibre “¿Por qué Damasco? Estampas de un mundo árabe que se desvanece” (Ed. Diëresis) i que va presentar el 30 de maig a la Sala d’actes de Ca n’Ametller de Molins de Rei.

Alcoverro, que va viure un temps a Molins de Rei i hi manté lligams, viu a Beirut. Des d’allà observa els canvis que està patint el món àrab: per ell, la pèrdua de l’obertura siriana és el símptoma més clar d’un procés que ha vist en altres països de l’Orient Mitjà. A Egipte, per exemple, Alcoverro hi ha vist un procés semblant causat per l’impacte de l’islamisme radical sobre la vida i els costums de la gent.

Alcoverro va analitzar durant la presentació del llibre la delicada situació que viu Síria. Aquest reconegut observador del món àrab va desaconsellar a Occident la idea d’envair Síria com en el seu moment es va fer a Iraq.

El periodista, guanyador de la Creu de Sant Jordi i del Premi Comunicació Miquel Armengol de Ràdio Molins de Rei, també va denunciar la demagògia i l’ús polític que s’està fent de la crisi dels refugiats de la guerra, tot i valorar la tasca que estan fent algunes entitats no governamentals.

Recomanacions personalitzades