Les actes certifiquen que l’oposició sí que ha anat a les reunions

CUP, ERC i Molins Camina han anat a les últimes 10 comissions informatives de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori, on es tracten les tarifes de l’aigua. Només ICV -amb una sola regidora- i el regidor no adscrit han faltat en algunes reunions. Joan Ramon Casals, que hi hauria d’anar com a regidor d’Urbanisme, només ha assistit a dues.

Sílvia Guillén (ERC) entregant les actes a Joan Ramon Casals i Xavi Paz en nom de tota l’oposició // Jordi Julià

L’acusació dels partits de l’oposició a l’Ajuntament de falta de transparència per no haver-los informat d’un intent de pujada de les tarifes de l’aigua es va convertir, abans de la rectificació de l’Ajuntament, en un debat sobre l’assistència a les reunions. Un comunicat emès per l’Ajuntament -modificat després del debat de l’últim ple municipal- acusava l’oposició de no presentar-se a les reunions.

L’oposició va respondre que sí que havia anat a les reunions. Només Iniciativa va admetre haver faltat en algunes. I així ho certifiquen les actes de les comissions informatives de l’últim any -des del juny del 2016 fins a l’abril del 2017- de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori (SiT) de l’Ajuntament. En les reunions d’aquesta àrea és on s’haurien de tractar els temes sobre les tarifes de l’aigua.

Les actes de les deu últimes comissions, entregades per l’oposició durant el darrer ple municipal al govern i als mitjans de comunicació perquè actualment no són d’accés a la ciutadania, mostren l’assistència a les reunions:

Assistència comissions informatives SIT

 JunJulSetOctNovDesGenFebMarAbrTOTAL
Ramon Sánchez (CDC)XXXXXXXXXX10
Miguel Zaragoza (PSC)XXXXXXXXXX10
J. R. Casals (CDC)XX2
Laura Soto (CDC)*X1*
Marcel Marín (CDC)**XXXXXXXXX9*
Pep Puiggarí (PSC)XXXXXXXXX9
Roger Castillo (CUP)*XXXXXX6*
Josep Raventós (CUP)XX*XX*XXX7
Sílvia Guillén (ERC)XXXXXXXX8
Marc Rebulà (ERC)XXXXXXXX8
Ana Aroca (MC)XXXXXXXXXX10
Francisco García (No adscrit)XXX*XXX6*
Júlia Fernández (ICV-MES)X*X*2*
Assistència dels regidors a les comissions informatives de l'Àrea de Sostenibilitat i Territori de Molins de Rei entre juny de 2016 i abril de 2017.

* Laura Soto va donar pas a Marcel Marín en la regidoria de Medi Ambient. / *Roger Castillo va renunciar a l’acta de regidor al desembre. / *Josep Raventós va participar a les reunions indicades per videoconferència. / *Francisco García i Júlia Fernández van marxar abans d’hora de les reunions indicades.

 

Dels membres del govern que hi han d’assistir perquè la seva regidoria s’engloba en l’Àrea de SiT, han anat a totes les últimes 10 reunions Ramon Sánchez (CDC, president de l’Àrea) i Miguel Zaragoza (PSC, regidor d’Espai Públic, Manteniment, Mobilitat i Serveis Municipals). Marcel Marín (CDC) ha assistit a nou, totes des que va ser nomenat regidor de Medi Ambient prenent el relleu de Laura Soto. Pep Puiggarí, regidor d’Habitatge (PSC) ha anat a nou de deu reunions.

En canvi, Joan Ramon Casals, que compagina el càrrec d’alcalde amb la regidoria d’Urbanisme, només ha anat a dues de les 10 últimes reunions que s’han fet. Per contra, Anton Pedrola (CDC), regidor d’Activitats, Seguretat Ciutadana i Comerç, ha anat a dues reunions de SiT tot i que no li pertoca, ja que cap de les seves regidories formen part d’aquesta àrea.

En aquest sentit, Casals assegura a Viu Molins de Rei que l’alcalde “normalment no assisteix a les comissions informatives”. “És habitual, com a mínim des de jo tinc memòria”, afegeix. Segons l’alcalde, en aquest tipus de reunions han de ser els “tècnics, directors de serveis, presidents d’àrea i regidors corresponents”. Casals assegura que les dues reunions on ha assistir han estat casos on ha volgut “explicar temes personalment a l’oposició”.

Pel que fa a l’oposició, l’única persona que ha anat a totes les comissions informatives de SiT ha estat Ana Aroca, única regidora de Molins Camina. Els altres partits han tingut sempre algun representant, en alguns casos més d’un regidor a la mateixa comissió.

En el cas de la CUP, Roger Castillo va anar a totes les reunions fins que va deixar de ser regidor (fins al desembre del 2016) i el també cupaire Josep Raventós ha agafat després el seu relleu, anant a un total de 7 reunions. Dues d’elles les va fer a través de videoconferència. ERC ha anat també a totes les reunions. Sílvia Guillén va anar a totes fins al febrer del 2017, i Marc Rebulà hi ha anat des del setembre del 2016.

Els dos únics casos que han faltat de manera habitual han estat el regidor no adscrit, Francisco García, i Iniciativa-MES. Segons les actes, García ha anat a sis de deu reunions, tot i que a la del 15 de novembre només s’hi va estar mitja hora. En el cas de Júlia Fernández, única regidora d’ICV-MES, ha anat només a dues de deu reunions, marxant 40 minuts després a la del 15 de novembre. Fernández ha estat mare i també havia faltat als plens municipals per aquest motiu. De fet, ha assegurat a aquest diari que sempre que no hi ha pogut anar ha trucat algú per informar-se de tot a posteriori. Només els regidors tenen el dret a assistència a aquestes reunions. Per tant, Fernández no podia combinar-se amb ningú del seu partit quan no podia anar a les reunions.

 • dclosa

  Queda clara la cortina de humo en eso de la “No asistencia” que ha creado los de CiU y PSC para contrarrestar las ineptitud e incapacidad manifiesta de los representantes a la AMB Sres . Javier Paz Peche (PSC) y Ramón Sánchez , en el asunto de las tarifas del agua, – los dos empoltronados y cobrando sueldazos a dedicación plena – y que el Miguel Zaragoza Alonso les ha tenido que sacar las castañas del fuego en el lío desatado por Sánchez en mentir , anular reuniones, y redactar falsedades en la Nota de Prensa del govern sobre el tema. I que RMdR han tenido bien borrar en el podcast, Finalmente , el alcalde se disculpa, “donde dijimos, digo Diego” no se ha entendido bien la Nota de Prensa y que él asume la responsabilidad y hará la rectificación de la Nota – que al dia de hoy aún no ha hecho- . Vivir para ver….

  • Ràdio Molins de Rei

   Senyor Closa, ens agradaria entendre a quin podcast es refereix quan ens acusa d’esborrar-lo. Si es refereix al podcast del ple, el trobarà, com tots els plens, en el següent enllaç: http://radiomolinsderei.cat/?radio-toggle=on#/programs/pleajuntament/radiomolinsderei_podcast_14319

   • dclosa

    A juzgar por la falta de respuestas de los aludidos, hubiese asegurado de que el Viu Molins no se lo lee nadie de la clase política o funcionaria municipal, pero, tengo que dar mi brazo a torcer. Señores de la RMdR : pongan el podcast del pleno del 25/5/2017 , y en el minuto 2.48, había un corte del Zaragoza, que ahora ya han corregido

    • Ràdio Molins de Rei

     Senyor Daniel Closa: en aquesta sessió plenària, un dels micròfons de la sala de plens no funcionava correctament, això ho pot comprovar preguntant a qualsevol dels assistents que hi havia a la sala, ja que el problema era evident a la mateixa megafonia, i també a l’àudio que se’ns envia des de l’Ajuntament fins la ràdio. Per altra banda, el nostre servei de podcast es genera de forma automàtica, no hi intervenim i, mai, modifiquem cap dels continguts posteriorment (no tindría cap sentit). El que sent al servei de podcast és el mateix que s’ha emès per antena. Esperem haver-ho aclarit i el convidem a que, abans de fer afirmacions basades en suposicions, s’adreci a nosaltres i ens les pregunti. Salutacions.

     • dclosa

      Senyor Roger Tuset : Gràcias por su información , pero.. me remito a lo que he podido comprobar, de que siempre, si no és una cosa és otra, No soy técnico en audio, sólo soy un ciudadano que paga religiosamente los impuestos municipales, Me remito a los hechos. Comprenderá que no voy estar pendiente de si falla o no un micrófono o el áudio.

 • Ràdio Molins de Rei

  Senyor Closa, ens agradaria entendre a quin podcast es refereix quan ens acusa d’esborrar-lo. Si es refereix al podcast del ple, el trobarà, com tots els plens, en el següent enllaç: http://radiomolinsderei.cat/?radio-toggle=on#/programs/pleajuntament/radiomolinsderei_podcast_14319

 • Pingback: L’alcalde assumeix la responsabilitat d’acusar l’oposició de no anar a les reunions | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Desmemòria del compromís sociovergent: 2 anys fent la viu-viu a Molins | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El PSC assegura que les accions que ha pactat ERC ja estaven previstes per la sociovergència | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Sílvia Guillén (ERC): "S'ha de fer pedagogia amb el comerç sobre la peatonalització del Centre Vila" | Viu Molins de Rei()