Els Matossers fan castells de sis i set pisos a la Festa de la Cirera del Papiol

La colla castellera de Molins de Rei va actuar el cap de setmana passat a la fira de la cirera del Papiol. Els Matossers creuen que els castells de sis pisos que hi van fer “comencen a demanar un pis més”.

La Festa de la Cirera del Papiol va comptar amb l'actuació dels Matossers de Molins de Rei // Matossers de Molins de Rei

La Festa de la Cirera del Papiol va comptar amb l’actuació dels Matossers // Matossers de Molins de Rei

L’emblemàtica festa del poble veí de Molins de Rei, la Festa de la Cirera del Papiol, va tenir entre les seves activitats una actuació de la colla castellera molinenca: els Matossers. Va ser diumenge passat, 4 de juny, en una diada que els marró argila van compartir amb els Castellers de l’Alt Maresme, coneguts com ‘Els Maduixots’.

L’actuació dels molinencs va començar amb dos pilars de 4 i un 3 de 7 (és a dir, de set pisos i tres persones per pis). Aquesta va ser una construcció molt especial, perquè s’hi va estrenar una persona que era precisament del Papiol en la posició d’acotxadora. Aquesta és la persona que se situa gairebé a dalt de tot, a sota de l’enxaneta.

El 3 de 7 va ser el castell més alt de tots d’aquella jornada: en la segona ronda van fer una torre de 6 (amb dues persones per pis), i van tancar la tercera amb un 3 de 6 amb agulla (és a dir, amb tres persones per pis i un pilar a l’interior). Els Matossers diuen en un comunicat que tant la torre de 6 com el 3 de 6 amb agulla “van ser descarregats sense cap mena de problema” i que “comencen a demanar un pis més”. Es van acomiadar fent dos pilars de 4.

Actuació dels Matossers al Papiol // Matossers de Molins de Rei

Actuació dels Matossers al Papiol // Matossers de Molins de Rei

Per la seva banda, els Castellers de l’Alt Maresme van començar amb dos pilars de 4, un d’ells aixecat per sota. També van intentar fer un 3 de 7, que a diferència dels molinencs van acabar desmuntant sense completar perquè els nens no ho veien clar. També van descarregar un 3 de 6 amb agulla, i en les rondes de repetició can descarregar una torre de 6 i un pilar de 5, a més d’acomiadar-se amb dos pilars de 4.

Primer 5 de 6 de la temporada

Aquesta actuació va arribar poques setmanes després d’haver actuar a Cervelló, on van descarregar el primer 5 de 6 de la temporada, amb novetats al tronc (la part central) i el pom de dalt (els quatre nens que es posen a dalt de tot). Aquest és un castell que requereix més gent perquè està format per un 3 de 6 i una torre de 6 units entre ells. La temporada passada van aconseguir per primer cop fer-lo amb un pis més: un 5 de 7.

A l’actuació de Cervelló, feta durant la Fira del Comerç el diumenge 21 de maig, també van desmuntar una torre de 6 i dos pilars de 4 per obrir i tancar l’actuació. En canvi, van tenir el mateix problema que van tenir els Castellers de l’Alt Maresme al Papiol: van haver de desmuntar un 3 de 7 per indecisió de la canalla. Tot i això, a la ronda de repetició ho van tornar a intentar i sí que el van poder descarregar, amb estrena d’acotxadora.

Primer 5 de 6 de la temporada, a Cervelló // Lola Mola-Matossers de Molins de Rei

La propera actuació dels Matossers de Molins de rei serà a Cerdanyola del Vallès el diumenge 18 de juny. Abans, el dissabte 10 de juny a la nit, celebraran el seu 15è aniversari amb un sopar de gala.

Recomanacions personalitzades