L’oposició reitera que en cap cas va ser informada de la proposta de pujada de l’aigua

CUP, ERC, Molins Camina i Iniciativa-MES desmenteixen la versió del govern municipal i, a més, asseguren que sí que assisteixen a les reunions convocades.

Representants de CUP, ERC, Molins Camina i ICV-MES en roda de premsa conjunta // Jose Polo

Les explicacions del govern municipal sobre el cas de les tarifes de l’aigua no han satisfet els partits de l’oposició. Més aviat, han escalfat els ànims. Els grups municipals de la CUP, ERC, Molins Camina i Iniciativa-MES reiteren, com ho van fer en la roda de premsa on van acusar la sociovergència de “falta de transparència”, que en cap cas van ser informats de la proposta que l’Ajuntament de Molins de Rei i Aqualia van fer a l’Àrea Metropolitana de Barcelona de pujar les tarifes de l’aigua pels costos extra que van haver-se d’afrontar per l’episodi de contaminació per diuron, i que finalment va ser rebutjada per l’AMB.

“No, en cap reunió ens van informar d’aquesta proposta d’apujar les tarifes”, assegura amb contundència la portaveu de Molins Camina, Ana Aroca. En el mateix sentit s’han expressat la CUP, ERC i Iniciativa-MES. Això contradiu la versió del govern municipal format per CDC i PSC, que va assegurar que sí que es va informar l’oposició d’aquesta possibilitat. L’oposició, però, sí que era conscient que l’episodi de diuron -durant el qual es va haver de comprar més aigua per garantir el subministrament entre altres actuacions– havia suposat un cost extra al marge de la concessió amb Aqualia. Però afirmen que mai se’ls va presentar la proposta de pujar les tarifes per repercutir aquest cost extra. “Quan nosaltres els hem preguntat, sempre ens han respost que ho havien d’estudiar “, afegeix Aroca. “El més lògic seria haver informat l’oposició de la proposta i després portar-la a l’AMB”, considera la portaveu de Molins Camina.

Hi coincideixen Josep Raventós, de la CUP, Silvia Guillén, d’ERC i Júlia Fernández, d’Iniciativa-MES. Tots afirmen que el govern mai va presentar la proposta de pujada de tarifes que es va portar a l’AMB. “La primera informació va arribar l’endemà que en Josep Raventós es queixés via Twitter”, insisteix Guillén. Raventós, regidor de la CUP, ho explica: “Me’n vaig assabentar pel meu grup metropolità i vaig queixar-me per Twitter perquè sé que aquest govern només funciona quan et queixes així”.

Crec que mai ens haurien informat, no tenien la intenció”, sentencia el cupaire. “Només ens havien dit que calia estudiar si els costos del diuron s’haurien de repercutir sobre la tarifa o a través del pressupost”, assegura Guillén. “Sempre que hem preguntat ens han dit que calia estudiar-ho”, afegeix la republicana. “Aquesta falta d’informació és el motiu del nostre enuig”, resumeix Júlia Fernández. Per tant, tots els partits de l’oposició coincideixen que les explicacions de la sociovergència no són certes.

L’oposició diu que sí que va a les reunions

La sociovergència, a més, va acusar l’oposició de no assistir a diverses reunions. Això ha irritat encara més els partits de l’oposició. “És molt trist que es pugui mentir d’una forma tan descarada”, assegura Aroca. Segons l’única regidora de Molins Camina ella “no s’ha perdut ni una comissió informativa”, tret de les del mes de maig com a forma de pressió pel cas de les tarifes de l’aigua. A més, puntualitza: “només una vegada vaig arribar molt tard a una, poc abans que finalitzés, perquè es va fer un canvi d’horari i em va ser impossible”.

“Hem anat a totes les reunions menys les últimes comissions informatives amb motiu de protesta”, indica Josep Raventós (CUP). “Ens han dit que ens volien informar de les tarifes precisament en aquesta reunió, però curiosament aquesta qüestió no formava part de l’ordre del dia”, afirma el representant de la CUP. “Els regidors d’ERC hem anat a totes les reunions, ens ho combinem com podem, i això és una cosa que no tots els regidors del govern municipal poden dir”, afegeix la republicana Silvia Guillén.

Per la seva banda, Júlia Fernández reconeix que “a algunes” reunions no hi ha pogut assistir. La regidora d’Iniciativa-MES, que recentment ha estat mare i és l’única representant del seu grup municipal, afegeix que encara que no hi pugui anar sempre truca “a qui sigui” per estar informada de totes les qüestions de rellevància. “He arribat a anar a portaveus amb un nen de sis mesos per no perdre reunions”, afegeix Fernández. Segons l’ecosocialista, les acusacions del govern municipal només són una “excusa”.

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “L’oposició reitera que en cap cas va ser informada de la proposta de pujada de l’aigua

 1. dclosa
  23/05/2017 at 9:55

  La fraselogia :
  L’oposició desmenteix la versió qye sobre les tarifes del aigua , dona l’actual govern municipal CIU+PSC
  L’oposició, asseguren de que sí , de que sí que assisteixen a les reunions convocades.
  Les explicacions del govern municipal sobre el cas de les tarifes de l’aigua no han satisfet els partits de l’oposició i han escalfat els ànims.
  Els grups de l’oposició reinteren que en cap cas van ser informats de la proposta que l’Ajuntament de Molins de Rei i Aqualia van fer a l’ÀMB de pujar les tarifes de l’aigua i en cap reunió els van informar d’aquesta proposta d’apujar les tarifes
  El govern municipal format per CiU i PSC, asseguren de que sí que es va informar a l’oposició. Qui menteix?
  L’oposició, insisteix que “Quan nosaltres els hem preguntat, sempre ens han respost que ho havien d’estudiar
  El govern mai va presentar la proposta de pujada de tarifes que es va portar a l’AMB.
  Qu va aixecar la llebre va ser d’en Josep Raventós , via Twitter”, que s’en va assabentar pel seu grup metropolità i vaig queixar-me per Twitter perquè sé que aquest govern municipal de CIU + PSC només funciona quan et queixes per Twiter”.
  Mai ens haurien informat, i no tenien la intenció de fer-ho”.
  Les explicacions de la sociovergència no són certes.
  L’oposició diu que sí que va a les reunions
  “És molt trist que CIU + PSC pugui mentir d’una forma tan descarada”,
  Podemos no s’ha perdut ni una comissió informativa”, tret de les del mes de maig com a forma de pressió pel cas de les tarifes de l’aigua, les últimes comissions informatives amb motiu de protesta
  El govern ha dit que volien informar de les tarifes precisament en la última reunió, però curiosament aquesta qüestió no formava part de l’ordre del dia”,
  Qui ha anat anat a totes les reunions, és una cosa que no tots els regidors del govern municipal, encara que amb dedicació completa i bons sous, poden dir
  Les acusacions del govern municipal només són una “excusa”.
  La informativas están vacias de contenidos y muchas veces el gobierno las vacía.
  Recordemos la composición actual de la AMB , con la presidenta de Ada Colau Ballano (Barcelona en Comú), los representantes de Molins de Rei , que cobran los sobresueldos (blindando la transperencia de la Web, estilo Bustos..) .. : Ramon Sànchez Gil (CiU) + Javier Paz Penche (PSC),
  Las declaraciones del Sr. Alcalde el día 22 en la Radio Municipalista Municipal , no tiene desperdicio : L’Ajuntament también se siente engañado, Quien hace la propuesta a AMB del aumento de tarifas la hace Aqualia, en función de unos cáculos y con conocimiento de l’Ajuntament, El Ajuntament se duerme en los laureles y deja de hacer seguiminto , y confía que la AMB se pondrá en contacto con ellos para hablarlo y que el Ajuntament pueda dar su opinión , pero la AMB pasa de ellos, y emite el venedicto, de desestimación , y lo más grave, que pasando olimpicamente de ellos, tampoco les comunican el venedicto al Ajuntament . Al pareder los delegados en la AMB del Ajuntament Sres. Ramón Sánches y Javier Paz, no se enteran , ya que sólo se enteran de cobrar puntualmente a final de mes, y l’Ajuntament se entera pr el Twitter del Josep Raventos (CUP ) , y el alcande tuvo que llamar a la AMB , pidiendo “que collons” pasaba con todo eso, Finalmente se aprueban los aumentos del 1,5 % en el basico, y una subida del 3,2 % en normales y para los grandes consumidores ( los que tienen piscina) un 9 % y se fijan (copiar y pegar ) con el resto de municipios, también se penalizan, pero aún no se erradican en pleno siglo XXI, los tercermundistas “aforos” que aún hay en Molins de Rei, También en el aumento de tarifas está incluido las mejoras ( premios a Aqualia) para municipalizar el agua, como pide la CUP-Molins en el 2023 . En el 2015 se firmó y se creo una comsisión para modificar el reglamento de la concesión de aguas para actualizar sólo de pesetas a euros, y nada más.
  El govern CIU+PSC aduce que la oposición no asiste a la reuniones convocadas por las mañanas en plena jornada laboral , que CIU+PSC no quiere hablar el tema en los plenos que és dónde toca.
  Podemos-Molins aduce que los del actual equipo de gobierno CIU + PSC miente descaradamente, y que no les ha informado de eso del agua se han tenido que enterar por su grupo metropolitano, de que Aqualia ya habia editado a escondidas, los nuevos recibos, CIU+ PSC mienten, y no les han informado, y de que Javier Paz (PSC) no asiste a las informativas, ni hace nada de nada en el Ajuntament, excepto el de bocazas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *