L’Ajuntament crea una agenda en paper que agrupa tots els actes culturals

Tres cops a l’any totes les cases rebran un fullet amb les activitats que organitzen les entitats. 

El regidor de Cultura, Xavi Paz, ensenyant la primera edició de l'agenda d'activitats culturals // Jordi Julià

El regidor de Cultura, Xavi Paz, ensenyant la primera edició de l’agenda d’activitats culturals, acompanyat de l’alcalde, Joan Ramon Casals // Jordi Julià

Fa uns dies que les cases de Molins de Rei han rebut un fullet: l’Agenda d’activitats culturals. Allà s’hi poden trobar 72 activitats culturals (i també socials) que estan programades per als mesos de maig, juny i juliol a Molins de Rei. La idea és senzilla: difondre tot el que es pot fer al poble a tres mesos vista.

“Feia molt temps que la gent ens ho demanava”, afirmava el regidor de Cultura, Xavi Paz (PSC), a l’acte de presentació de l’agenda. L’acompanyaven membres de les entitats, que coincidien a dir un eloqüent “ja era hora”. Paz creu que és un exemple d’acció senzilla que pot servir de molt. Fer-la ha costat 1.439,90€, incloent el disseny i la impressió, que ha anat a càrrec de l’empresa molinenca Digital1425.

Cadascun dels 12.500 exemplars que s’han fet d’aquesta guia s’ha enviat a les cases de Molins de Rei. Aquest enviament ha tingut un cost addicional de 0,06€ per exemplar. “Per a altres edicions, podem intentar fer-ho conjuntament amb el Balcó de la Vila” per reduir costos, indicava Paz en referència a la revista que edita l’Ajuntament.

Candelera, Festa Major i Nadal, a banda

Com aquesta se n’editaran dues més al llarg de l’any: una per al febrer, març i abril; i una altra per a l’octubre, novembre i desembre. No n’hi haurà per als períodes que ja tenen una agenda d’activitats pròpia: la Fira de la Candelera, la Festa Major, Nadal -que l’any passat ja va tenir una agenda específica- i, possiblement, Sant Jordi, ja que l’Ajuntament es planteja editar un programa d’actes propi al voltant d’aquesta festivitat.

Per als canvis d’última hora, s’ha creat un perfil de Twitter específic que informarà dels actes i s’està preparant una renovació de l’agenda de l’Ajuntament de Molins de Rei. Tot plegat, segons l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC) “ajudarà les entitats a arribar al màxim de gent possible”. Posar tots els actes programats sobre un paper fa visible “la capacitat de les entitats de fer moltíssimes activitats al llarg de l’any”, segons l’alcalde.

Recomanacions personalitzades