El govern acusa l’oposició de no presentar-se a les reunions

L’Ajuntament respon a les acusacions de l’oposició d’amagar un augment de tarifes de l’aigua dient que els mateixos partits no han assistit a “les reunions convocades a tal efecte”.

Tots els grups polítics, amb el govern al fons i l’oposició als laterals, en un ple municipal // Arxiu — Jose Polo

Després que tots els partits polítics que no estan al govern fessin pinya per denunciar que la sociovergència no els havia informat d’un increment de les tarifes de l’aigua –que no s’ha produït perquè l’Àrea Metropolitana ho ha rebutjat– l’Ajuntament ha respost que són ells els que no han anat a les reunions.

“Els Grups polítics de l’oposició estan en tot el seu dret de manifestar-se en els temes que els semblin oportuns, però tampoc s’entén que critiquin una presumpta manca d’informació i debat i no assisteixin a les reunions convocades a tal efecte”, diu el govern de CDC i PSC a través d’un comunicat enviat per l’Ajuntament.

Al document no es detalla quines són aquestes reunions a les quals no han assistit, però sí que es fa esment en un altre punt del text a una reunió en concret: una en la qual “el govern volia plantejar a l’oposició la possibilitat de canviar les tarifes per taxes”. És a dir, canviar la denominació de les tarifes de l’aigua perquè no haguessin de ser aprovades pel ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Actualment les tarifes s’han d’aprovar a l’ens metropolità a partir de la proposta que es negocia entre l’Ajuntament i l’empresa concessionària (Aqualia). El govern diu que aquest escenari “dóna poc marge d’actuació a l’Ajuntament” i que per això volia plantejar aquest canvi de tarifes per taxes. “Això permetria negociar i debatre els preus de l’aigua en el ple de l’Ajuntament, i no a l’AMB”, afirma l’Ajuntament, que tot seguit diu: “L’absència de l’oposició a aquesta reunió ha fet impossible abordar el debat”. De totes maneres, aquesta reunió no seria sobre l’augment en si, sinó per tractar d’un canvi de la manera de fixar els preus.

Segons el govern, l’augment ja s’havia explicat: “Aquesta idea ja s’ha plantejat als representants de l’oposició en diverses reunions mantingudes els darrers mesos”, afirma. En canvi, CUP, ERC, Molins Camina i ICV-MES lamentaven que no se’ls hagués informat tot i poder-ho fer a les comissions informatives. El govern no diu si aquestes reunions eren comissions informatives o no: totes les referències que fa són al genèric “reunions”.

No és el primer cop que el govern acusa l’oposició de no anar a les reunions. Ja ho van fer amb la suspensió de llicències, quan van demanar que els debats es fessin a la Comissió de Patrimoni. En diversos plens municipals també han dit que es feien preguntes que ja estaven explicades en comissions informatives.

La taula per revisar les tarifes no existeix

Si l’oposició lamentava que encara no s’hagués convocat una taula per a la revisió de les tarifes de l’aigua creada, segons deien, per decret d’alcaldia d’octubre del 2015, el govern nega que l’hagi creat. “No existeix cap comissió específica per parlar de les tarifes d’aigua, ni, per suposat, cap decret que la creï”, assegura el consistori. En canvi, sí que diuen que hi ha una “comissió per modificar el reglament del servei”. Un òrgan que “no es va crear per parlar de les tarifes”.

El govern també defensa la necessitat de pujar els preus de l’aigua. Expliquen que el volien fer per compensar part del cost de les obres derivades de l’aparició del tòxic diuron. Detallen que plantejaven que fos només en “algunes de les tarifes dels usuaris, especialment dels que tenen majors consums i sempre en uns marges estrets”.

L’Ajuntament també recorda que les tarifes porten tres anys congelades, i que la seva voluntat és “mantenir el criteri que l’aigua sigui el màxim de barata possible per als vilatans”. També indiquen que, segons les dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Molins de Rei és el quart municipi del Baix Llobregat amb l’aigua més barata.

 • dclosa

  El actual equipo de gobierno municipal CIU + PSC inmersos en su absolutismo de su reinado de 6 años, se extrañan de la subida de la temperatura de la politica local sobre eso del “això” (¿) (això = subida del recibo del agua) , y que según el Sr. Javier Paz (PSC) es mejor que no lo hablemos… y que nos distraigamos con la cultura, con la diversidad, con el B de gust, con el esport, con las mesas de birras en el pati Palau con dos bares nuevos, Can Piza y The Roof ( el techo) de Raul González de Girona el de la puerta de los hierros, inaguración en Shoping Nigth, que dará mucha vida y puestos de trabajo, que los tertulianos moralistas de los viernes en la RMdR certifican que no costará pasar, que todo se hace de acuerdo con la normativa municipal (como los paneles solares….) a pesar de que ERC-Molins alertaba en 2/5/2017 en el Viu Molins de que les noves terrasses poden “malbaratar” la plaça del Palau : “L’espai públic no pot ser moneda de canvi per a operacions urbanístiques d’àmbit privat “, “Una operació mercantil mal calibrada per part del actual govern municipal CIU+PSC”
  No és de extrañar la “Revolucion en la Granja” que ha armado la oposición CUP + ERC+ICV+Podemos, con todo eso del aumento a escondidas del recibo del agua , que según el portavoz de ICV-Molins , Sr. Jordi Pedrol falta hacer cuanto antes una auditoria del servicio, y dar más transparéncia ( El Palau de la Musica… ) a Aqualia , Atll , etc. que el servicio debe municipalizarse (paneles solares) en el 2021 como piden los de la CUP , que les omiten datos, falta absoltuta de transparéncia, que el gobierno miente, que como sus regidores y cargos de confianza (asesores politicos ) nombrados a dedo, y que son unos profesionales de la politica a dedicación plena tienen todo el tiempo del mundo y no como los regidores de la oposición, un amateur con sólo 380 € /mes, Las tarifas del agua del Llobregat (con Duron incluido) llevan 3 años cogeladas. El govern CIU+PSC aduce que la oposición no asiste a la reuniones convocadas por las mañanas en plena jornada laboral , que CIU+PSC no quiere hablar el tema en los plenos que és dónde toca.
  Podemos-Molins aduce que los del actual equipo de gobierno CIU + PSC mienten descaradamente, y que no les han informado de eso del agua, que se han tenido que enterar por su grupo metropolitano, de que Aqualia ya habia editado, a escondidas, los nuevos recibos, Mienten, y no les han informado., Javier Paz (PSC) no asiste a las informativas, ni hace nada de nada en el Ajuntament, excepto el de bocazas del “aixó”

 • Pingback: L’oposició reitera que en cap cas va ser informada de la proposta de pujada de l’aigua | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Les actes certifiquen que l’oposició sí que ha anat a les reunions | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L’alcalde assumeix la responsabilitat d’acusar l’oposició de no anar a les reunions | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El PSC assegura que les accions que ha pactat ERC ja estaven previstes per la sociovergència | Viu Molins de Rei()