L’Ajuntament aprova una moció d’ERC per informar sobre els costos de no cuidar l’espai públic

Els republicans aconsegueixen el compromís de la sociovergència de realitzar un Pla d’Acció per al Civisme i un informe anual sobre aquesta temàtica. 

Punt de la plaça Joan Vallès i Vilà on es fa ‘botellón’ i es pixen els gossos // Arxiu M.E

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat, a proposta d’ERC, una moció a favor de prendre mesures per sensibilitzar la ciutadania sobre els costos de manteniment de l’espai públic. Entre altres actuacions, la proposta republicana inclou fer una campanya per donar a conèixer “la quantitat de diners que es destina a les tasques de manteniment de l’espai públic i els efectes econòmics que té el fet de no ser respectuós i no adoptar hàbits correctes”. Aquest tipus d’iniciativa s’ha realitzat a altres municipis del Baix Llobregat, com Cornellà.

A més, també s’insta a elaborar un Pla d’Acció per al Civisme per “concretar actuacions i propostes que permetin implicar la ciutadania i fomentar una cultura del respecte”, realitzar de forma anual un “informe sobre el civisme en el qual es recopilin dades que indiquin el nivell de civisme i incivisme” que detalli “l’aplicació del règim sancionador de l’Ordenança de Civisme”.

“Un any després de l’aprovació de l’Ordenança de Convivència vilatana no s’ha percebut cap canvi significatiu ni s’ha fet públic cap informe amb indicadors de resultats”, argumenten els republicans. “Molins de Rei segueix convivint amb mostres d’incivisme com pintades, cartelleres, guixades, brutícia…”, sentencien des d’ERC.

La moció ha estat aprovada durant l’últim ple municipal amb el vot a favor dels partits del govern municipal – CDC i PSC -, Iniciativa-MES i el regidor no adscrit. De fet, els ecosocialistes han fet aportacions al text i la sociovergència ha reconegut la necessitat una actuació d’aquest tipus. Per la seva banda, la CUP ha votat en contra i Molins Camina ha optat per l’abstenció.

La CUP ha argumentat que la moció encara el problema d’una “forma punitiva i repressiva”. Els cupaires creuen que “no s’enfoca bé el tema” perquè “anomenen invicisme un pot que pot recollir moltes coses i no es defineix que és incivisme”“A vegades quan es parla de civisme, hi ha un cert cinisme”, han sentenciat des de la CUP, que ha matisat que, en cap cas, estan “a favor del vandalisme”. “Cal separar l’incivisme vandàlic amb un cert grau d’activisme o d’expressions artístiques que s’expressen al carrer”, han afegit.

 

Recomanacions personalitzades